21 martie 2019

Atacuri tot mai puternice contra Bisericii


Se vorbeşte despre identitatea naţională (apărarea ei), dar nimic despre apărarea uneia dintre componentele sale de bază, credinţa creştin-ortodoxă. Care este atacată sistematic, atât făţiş cât şi insidios, prin aluzii sau prin impunerea de "filtre ale gândirii şi rostirii". Nu zic să fim "toţi ortodocşii" creştini practicanţi "ca baba Rada", dar atacurile ne vizează pe toţi şi nu putem sta indiferenţi. Nici nu putem ignora atacurile invocând falsul alibi al "neutralităţii" şi al "(necesităţii) diversităţii", o comunitate majoritară nu poate fi considerată "anacronică" şi nici "diversitatea" un obiectiv prioritar.


O predică importantă, în care se spune lucrurilor pe nume. Clipul începe trecând direct la pasajul cel mai important, se poate viziona integral aici.

2 comentarii :

Riddick spunea...


Predica p Cosmin Tripon la Duminica Ortodoxiei 2019

http://ortodoxinfo.ro

https://www.youtube.com/watch?v=XhbfeQzXmxc

https://www.youtube.com/channel/UCUxyeI3knuUfopNPfoIDW-g/videos

Riddick spunea...

"Se spune lucrurilor pe nume"

Adică, la nivel statal şi instituţional (inclusiv religios/BOR) există o infestare masivă prin trădători şi agenţi străini. De care se poate scăpa însă chiar şi cu greu, numai să pornim odată treaba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: