21 martie 2019

Atacuri tot mai puternice contra Bisericii


Se vorbeşte despre identitatea naţională (apărarea ei), dar nimic despre apărarea uneia dintre componentele sale de bază, credinţa creştin-ortodoxă. Care este atacată sistematic, atât făţiş cât şi insidios, prin aluzii sau prin impunerea de "filtre ale gândirii şi rostirii". Nu zic să fim "toţi ortodocşii" creştini practicanţi "ca baba Rada", dar atacurile ne vizează pe toţi şi nu putem sta indiferenţi. Nici nu putem ignora atacurile invocând falsul alibi al "neutralităţii" şi al "(necesităţii) diversităţii", o comunitate majoritară nu poate fi considerată "anacronică" şi nici "diversitatea" un obiectiv prioritar.


O predică importantă, în care se spune lucrurilor pe nume. Clipul începe trecând direct la pasajul cel mai important, se poate viziona integral aici.

2 comentarii :

Riddick spunea...


Predica p Cosmin Tripon la Duminica Ortodoxiei 2019

http://ortodoxinfo.ro

https://www.youtube.com/watch?v=XhbfeQzXmxc

https://www.youtube.com/channel/UCUxyeI3knuUfopNPfoIDW-g/videos

Riddick spunea...

"Se spune lucrurilor pe nume"

Adică, la nivel statal şi instituţional (inclusiv religios/BOR) există o infestare masivă prin trădători şi agenţi străini. De care se poate scăpa însă chiar şi cu greu, numai să pornim odată treaba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: