15 noiembrie 2017

E clar. Avem de-a face cu simulanţi, la toate partidele.


"Parlamentul european" a votat azi o rezoluţie împotriva Poloniei condusă de conservatorii lui Kaczyński (PiS). Pretextul a fost mitingul naţionalist de ziua independenţei, cu peste 100.000 participanţi care au manifestat anti UE, anti globalizare şi împotriva trădătorilor Poloniei.

Desigur, guvernul polonez ştie bine cu cine are de-a face şi merge-nainte (poate se trezeşte şi din paranoia cu "ameninţarea rusească", aici mai are de lucrat). 

Cu această ocazie s-au demascat - încă o dată! - europarlamentarii din România, dovedindu-se că niciun partid (şi deci nici PFN-ul lui Rebega) nu este în măsură să pretindă vreo urmă de patriotism: nu ataci patrioţi alături de forţe cu care pretinzi că "eşti în conflict" sau măcar "ai unele divergenţe"! Din 32, 24 au votat pentru porcăria aia de rezoluţie, patru s-au abţinut iar alţi patru n-au participat la vot. Niciun vot împotrivă, "performanţă" atinsă doar de puţine delegaţii de europarlamentari (na că era să scriu delegaţii... "naţionale").
Macoveica a votat "pentru", deşi face parte din grupul... conservator (ECR), care a dat consemn de vot negativ (PiS este în ECR). Până şi şulfa aia de Rebega* a votat "abţinere", deşi era clar care-i miza. Împotriva liniei eurogrupului naţionalist ENF, din care face parte ("contra"). 

nici nu prea se mai ascunde, apare alături de Ponta şi Daniel Constantin (fiind fost membru PC şi în mod sigur trimis cu treabă printre naţionalişti şi eurosceptici); site-ul PFN "e mort" de două luni...

3 comentarii :

Gabriel spunea...

De la români nu este nimic de sperat. Țara se cere desființată, de aceea nici nu se pregăteşte mai nimic pentru centenar.

Riddick spunea...

Aşa pare, ne-au lucrat "bine" aia care ne-au adus aici.

Riddick spunea...

Dacă te apuci să discuţi despre teme serioase cu unii de pe stradă, la un moment dat se blochează: "Hă?! Ce zâsăşi? Cine să facă, io? Neee..."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: