18 octombrie 2009

Un articol greţos




Pe site-ul Deutsche Welle în limba română, a apărut un greţos articol de propagandă pentru Kraut Johannis, primarele de Sibiu, asteptat astăzi "in Bukarest" pentru o şedinţă de lucru cu susţinătorii săi :

Un redutabil adversar pentru Traian Băsescu: Santa Klaus!

„Traian Băsescu nu respectă legea!”, declară Călin Popescu-Tăriceanu. Dar cine se mai sinchiseşte de lege? Românii îl iubesc pe Klaus!

Şah în picaj 
Numele lui Klaus Johannis este în aceste zile pe buzele tuturor: liberali, analişti, sociali-democraţi sau consilieri prezidenţiali. Dar cele mai importante buze sunt cele ale poporului. Iar primarul Sibiului are gust de miere pentru amăreala care pluteşte în România, ţara care pentru a-şi obloji economia se foloseşte de o criză politică. Bazaconia Europei!
Politicienii joacă o partidă pasionantă de şah într-un avion care se prăbuşeşte. Şuierul picajului se aude până la Bruxelles. Cu toţii trebuie însă să aşteptăm finalul partidei pentru ca cineva să preia controlul. În timp ce ne prăbuşim nu avem altceva mai bun de făcut decât să privim mutările, iar cea mai măiastră de până acum a fost cea liberală. Prin nominalizarea primarului Sibiului, Crin Antonescu a manevrat strălucit. Niciun român nu poate rezista ispitei germane, iar preşedintelui Băsescu îi este foarte dificil să justifice respingerea lui Johannis invocând respectarea Constituţiei. În practica politică nici nu contează cine are sau nu dreptate. Pentru că românii votează umoral, nu raţional, orice argument este receptat în funcţie de aura subiectului. Klaus Johannis are o aură foarte bună şi acesta este cel mai solid contrargument împotriva raţionamentul preşedintelui Băsescu. 

Suntem pe locul şapte! 
Fostul premier al României, liberalul Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat în exclusivitate pentru Deutsche Welle că situaţia creată nu provine dintr-o slăbiciune a Constituţiei, ci din absenţa unei culturi politice.
Oamenii trebuie să înţeleagă că democraţia funcţionează cu anumite reguli şi cerem tuturor actorilor politici, inclusiv Preşedintelui, care nu este mai presus de lege, să respecte legea. Preşedintele are dreptul să desemneze premierul dar are şi obligaţia să respecte Constituţia şi majoritatea care funcţionează în acest moment şi care s-a articulat în Parlament”.
Cunoscut ca fiind un adversar înverşunat al Preşedintelui, Călin Popescu-Tăriceanu nu s-a ferit să facă acuzaţii dure, susţinând că Traian Băsescu „nu respectă legea. El nu respectă un element fundamental care asigură funcţionarea instituţiilor statului. Puteţi observa că de o săptămână toată lumea discută numai politică dar nimeni nu discută despre oameni. Oamenii sunt pe planul şapte”. 

Moş Crăciun pentru români 
Vorbele fostului premier merg în direcţia discursurilor liberale, e drept ceva mai caustice dată fiind istoria relaţiilor sale cu Traian Băsescu. Dar spre deosebire de ultimii patru ani declaraţiile lui Tăriceanu cântăresc mult mai greu. Ating mult mai adânc. Îţi şi vine să spui „are dreptate dom’le”.
Trist este că în aceste zile, la Bucureşti, nimeni nu are dreptate pe de-a-ntregul. Juridic, politic, luaţi-o cum vreţi, situaţia este interpretabilă, confuză. Când se întâmplă aşa nu argumentele primează, ci sentimentele. Iar românii simt bine pentru germanul Johannis, dar încă nu trăiesc bine cu dobrogeanul Băsescu. Şah la Preşedinte.
Autor: Vlad Mixich, DW-Bucureşti
Redactor: Robert Schwartz
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A devenit clar şi pentru ultimul naiv că această marionetă este hâţânată de sfori din exterior !

4 comentarii :

Theophyle spunea...

Salut RK, hai ca si-au primit raspunsul pe blogul meu :)

Riddick spunea...

Salut, am citit. Se pare că continuă linia...

murfi spunea...

uau!
tot caut si nu gasesc aia cu "uniti in cuget si simtiri"

buzele poporului... pentru care primarul sibiului are gust de miere... poate is io defect da asta mi se pare o chestie foarte picturala si explicita :)
asa avalansa de metafore haioase n-am mai vazut de mult...

Riddick spunea...

Mă întreb câţi bani bagă sau a băgat Gazprom în campanie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: