Ce ipocrizie, să remarci că PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară fără sprijinul grupului minorităţilor naţionale*, şi în acelaşi timp să aştepţi ca tot un... minoritar (Iohannis) să înjghebeze o majoritate fără PSD-ALDE, din "oaste de strânsură".

* la moţiune n-au votat şi "disidenţii" din PnL, dar la votul de învestitură s-ar "arăta"

© my angry rants

24 ianuarie 2017

Sunt două echipe paralele? Sau se încurcă în propriile minciuni, în tentativa de a se da drept ce nu sunt?Într-un târziu am găsit o ştire sumară despre vizita "aproape secretă" efectuată de o misiune FMI în România, pe care ministrul de finanţe a minimalizat-o ca fiind doar una "de curtoazie". Dar care... durează o săptămână! Iar discutarea în guvern a proiectului de buget este planificată exact pentru ziua când se încheie vizita FMI.
Delegaţia FMI, condusă de şeful de misiune pentru România, Reza Baqir, a avut o primă întâlnire cu ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, în cadrul căreia s-au abordat inclusiv aspecte legate de construcţia bugetarã pentru acest an.

Misiunea continuă cu discuţii tehnice la nivel de experţi atât la MFP, cât şi la Banca Naţională, luni urmând să aibă loc şi o întâlnire cu conducerea BNR.


Delegaţia FMI se află timp de o săptămână într-o vizită la Bucureşti pentru a lua un prim contact cu membrii noului executiv, conform reprezentanţilor Biroului local al Fondului.

În prezent, România nu are un acord în derulare cu FMI, însă au loc consultări anuale cu reprezentanţii FMI, conform Regulamentului instituţiei financiare internaţionale.
Coincidenţa dracu', taman pe perioada vizitei ministerul finanţelor a dat publicităţii proiectul de buget, fără respectarea deciziei politice de a se face reduceri de circa 20% la anumite instituţii (printre care SRI şi DNA), ba chiar cu plusuri exact la acestea două. Deci nu numai că există insubordonare la anumite nivele din guvern, ci şi necoordonare, ajungând public un document (proiectul de buget) în varianta "altcuiva". Iar Dragnea şi Grindeanu au reacţionat şi au anunţat că va fi rediscutat bugetul cu unii dintre miniştri. Se vorbeşte şi despre remanierea ministrului de finanţe.

Să vedem forma finală în care va ajunge la parlament proiectul de buget şi mai ales cum vor fi votate diversele capitole, şi ce majorităţi de vot vor fi, în special la DNA şi SRI.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Horia-Roman Patapievici, 2009: "Ei bine, teza mea este că Parlamentul European, care funcţionează mai degrabă ca un club de influenţare şi de lobbying decât ca un parlament obişnuit, e chemat să joace, pentru viitor, rolul corpului politic absent. Rolul său îmi pare a fi acela de a forma o comunitate politică provizorie, în vederea realizării treptate a comunităţii politice permanente, care, în proiect, ar fi demosul european. Parlamentul European este, prin urmare, un fel de corp politic european avant la lettre: în el, aşa zicând, se experimentează in vitro poporul politic european".

Postări populare (nu P.P.E. !):