24 ianuarie 2017

Sunt două echipe paralele? Sau se încurcă în propriile minciuni, în tentativa de a se da drept ce nu sunt?Într-un târziu am găsit o ştire sumară despre vizita "aproape secretă" efectuată de o misiune FMI în România, pe care ministrul de finanţe a minimalizat-o ca fiind doar una "de curtoazie". Dar care... durează o săptămână! Iar discutarea în guvern a proiectului de buget este planificată exact pentru ziua când se încheie vizita FMI.
Delegaţia FMI, condusă de şeful de misiune pentru România, Reza Baqir, a avut o primă întâlnire cu ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, în cadrul căreia s-au abordat inclusiv aspecte legate de construcţia bugetarã pentru acest an.

Misiunea continuă cu discuţii tehnice la nivel de experţi atât la MFP, cât şi la Banca Naţională, luni urmând să aibă loc şi o întâlnire cu conducerea BNR.


Delegaţia FMI se află timp de o săptămână într-o vizită la Bucureşti pentru a lua un prim contact cu membrii noului executiv, conform reprezentanţilor Biroului local al Fondului.

În prezent, România nu are un acord în derulare cu FMI, însă au loc consultări anuale cu reprezentanţii FMI, conform Regulamentului instituţiei financiare internaţionale.
Coincidenţa dracu', taman pe perioada vizitei ministerul finanţelor a dat publicităţii proiectul de buget, fără respectarea deciziei politice de a se face reduceri de circa 20% la anumite instituţii (printre care SRI şi DNA), ba chiar cu plusuri exact la acestea două. Deci nu numai că există insubordonare la anumite nivele din guvern, ci şi necoordonare, ajungând public un document (proiectul de buget) în varianta "altcuiva". Iar Dragnea şi Grindeanu au reacţionat şi au anunţat că va fi rediscutat bugetul cu unii dintre miniştri. Se vorbeşte şi despre remanierea ministrului de finanţe.

Să vedem forma finală în care va ajunge la parlament proiectul de buget şi mai ales cum vor fi votate diversele capitole, şi ce majorităţi de vot vor fi, în special la DNA şi SRI.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):