03 septembrie 2012

Ponta mestecă vorbe pentru fraieri și aplică diktatele și rețetele BruxeluluiDouă parale nu fac promisiunile marionetelor... 


Ponta: "Sunt un prim-ministru care împărtăşeşte în mod clar mai degrabă viziunea economică şi viziunea de viitor pentru Uniunea Europeană a noului preşedinte al Franţei, dar în acelaşi timp cred că putem să folosim în interesul României opţiunea preşedintelui ţării pentru măsuri de austeritate şi măsuri de disciplină bugetară. Putem să facem lucrurile acestea punându-le împreună în interesul României şi nu considerându-le ca fiind interese adverse sau ca lăsând loc unei singure soluţii". 

Ministrul francez al afacerilor europene (ieri, despre apropiata ratificare în parlament a eurodiktatului fiscal): "Persoanele care vor vota împotriva tratatului vor slăbi ambiția de transformare a Europei a lui Francois Hollande. Acesta va fi un test al capacității majorității în fața unor subiecte esențiale, privind capacitatea de a strânge rândurile. Dacă vreți să mergem mai departe în ceea ce priveste creșterea, repunerea în ordine a finanțelor, solidaritatea economică și monetară, nu compromiteți prima etapă și nu creați o criză suplimentară".

François Hollande (în campania electorală): "Vor fi renegocieri. Vor face parte din negocierile privind modificarea tratatului, ceea ce vreau, sau facem un nou tratat. Dar tratatul, în forma actuală, nu va fi ratificat de Franţa".
Căcărău, la Realitatea: "România este un partener care pe măsura atuurilor sale are partea sa în acest dialog. Nu poate să aibă anvergura diplomatică a unei ţări despre care am vorbit. Dar ea nu e o ţară oarecare, este a şaptea ţară ca populaţie din UE, este o ţară cu o poziţionare strategică excepţională, are niște resurse, nişte cărţi de jucat, energetice, umane. Conducătorii trebuie să fie conștienţi de acest lucru. Se poate face parteneriat între unul mai mare şi unul mai mic, dar asta nu înseamnă că ăla mai mic renunţă la orice exigenţă şi execută nişte comenzi”.

Transferul de "suveranite": În momentul în care o ţară acceptă controlul Comisiei Europene asupra bugetului propriu, este cum nu se poate mai limpede că în vecii vecilor nu va mai putea investi în dezvoltare, ci va fi condamnată să rămână piaţă de desfacere pentru puternicii Uniunii Europene. Or, din păcate, nu i-am auzit pe vreunii dintre guvernanţi să afirme că se vor împotrivi acestui adevărat cutremur. Presiunile enorme ale Comisiei Europene asupra României sunt cauzate de necesitatea obedienţei totale a conducătorilor faţă de Germania, ceea ce ar însemna pentru Merkel un vot în plus la marea reuniune din decembrie, la care aceasta va solicita un nou tratat al Uniunii Europene, care să conţină condiţii mult mai aspre legate de suspomenita suveranitate. Minima luciditate ar trebui să-i îndemne pe conducătorii României să nu pună umărul la instaurarea hegemoniei germane, ci să fie alături de cei care se împotrivesc acesteia. Măcar, de această parte a baricadei vom putea să fim, din start, parteneri cu drepturi egale, nu slugi proaste.

Ilie Șerbănescu : Guvernul nu mai poate construi, ci doar demola ! : "Toate cerintele de natura economica, din zona fiscalitatii la cea a cursului valutar, trebuie adresate detinatorului deciziei: capitalul strain si agenturile sale (FMI, BM si CE) si vor avea o urmare doar daca vor dori detinatorii deciziei, si nu salahorii romani, fie ei salahori-angajati, fie salahori-patroni romani. Daca o constientizare completa se cere in domeniul integralei inutilitati a unor strategii guvernamentale, o constientizare asemanatoare se impune si in materie de masuri propriu-zise izvorand de la guvern. Ajustari sau reglaje fine, practicate cu succes in economii sa le zicem de tip bursier (adica in care exista bursa, in care aceasta reprezinta un barometru al activitatii economice, iar increderea este cea care intermediaza investitiile si pulsul afacerilor) nu pot avea, in mod obiectiv, intr-o colonie, atestata economic si de acum validata si politic, decat un impact minor, daca nu chiar derizoriu sau nul."

4 comentarii :

Anonim spunea...

Se lucreaza la greu dupa sabloane vechi. Narodu pune botul. Parca mai ieri CEASSCA spunea:" judetul vecin a optinut o recolta record..." asa si cu analisti de la MOODY http://www.mediafax.ro/economic/moody-s-a-coborat-perspectiva-ratingului-uniunii-europene-la-negativa-exista-riscuri-in-privinta-germaniei-frantei-marii-britanii-si-olandei-10016695. I-or prosti pe unii dar cu noi nu le merge. Noi fiind NATIONALISTI fiecarui stat IUROPEAN.

Riddick spunea...

O să postez (cred că azi) un fragment dintr-un articol din 1988 despre Conferința pe țară a președinților consiliilor populare (martie 1988, la 20 de ani după ce a desființat Ceaușescu regiunile). A propos de regionalizare.

Anonim spunea...

Riddick sa inteleg ca te documentezi de aici http://copies.sinoshu.com/copy3166929/. Eu unul am trait acele vremuri si pe vremea aceea citeam IDEI CONTEMPORANE fara sa stiu ca ideile sunt de fapt ale unor ILUMINATI. Iar cei NEiluminati se stingeau in temnite ca o lumanare uitata pe altarul din biserica sfinta.

Riddick spunea...

Nu de acolo mă inspir, am textul în față și-l bat la tastatură, mai am jumătate. Revistă din 1988.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):