- 14 februarie 2012. Opoziţia susţine semnarea Tratatului fiscal european numai dacă se face dezbatere publică
- 19 februarie 2012. "USL susține adoptarea regulilor din Tratatul de guvernanță fiscală. Contrar afirmatiilor incorecte ale reprezentantilor puterii"
- 5 martie 2012. Ponta: "Greva USL continuă, excepţia va fi dezbaterea Tratatului de guvernanţă fiscală"
- 8 mai 2012. Tratatul privind stabilitatea şi guvernanţa în cadrul UE a fost adoptat în unanimitate de Cameră
Transferul de "suveranite": În momentul în care o ţară acceptă controlul Comisiei Europene asupra bugetului propriu, este cum nu se poate mai limpede că în vecii vecilor nu va mai putea investi în dezvoltare, ci va fi condamnată să rămână piaţă de desfacere pentru puternicii Uniunii Europene. Or, din păcate, nu i-am auzit pe vreunii dintre guvernanţi să afirme că se vor împotrivi acestui adevărat cutremur. Presiunile enorme ale Comisiei Europene asupra României sunt cauzate de necesitatea obedienţei totale a conducătorilor faţă de Germania, ceea ce ar însemna pentru Merkel un vot în plus la marea reuniune din decembrie, la care aceasta va solicita un nou tratat al Uniunii Europene, care să conţină condiţii mult mai aspre legate de suspomenita suveranitate. Minima luciditate ar trebui să-i îndemne pe conducătorii României să nu pună umărul la instaurarea hegemoniei germane, ci să fie alături de cei care se împotrivesc acesteia. Măcar, de această parte a baricadei vom putea să fim, din start, parteneri cu drepturi egale, nu slugi proaste.
Ilie Șerbănescu: Guvernul nu mai poate construi, ci doar demola!: "Toate cerintele de natura economica, din zona fiscalitatii la cea a cursului valutar, trebuie adresate detinatorului deciziei: capitalul strain si agenturile sale (FMI, BM si CE) si vor avea o urmare doar daca vor dori detinatorii deciziei, si nu salahorii romani, fie ei salahori-angajati, fie salahori-patroni romani. Daca o constientizare completa se cere in domeniul integralei inutilitati a unor strategii guvernamentale, o constientizare asemanatoare se impune si in materie de masuri propriu-zise izvorand de la guvern. Ajustari sau reglaje fine, practicate cu succes in economii sa le zicem de tip bursier (adica in care exista bursa, in care aceasta reprezinta un barometru al activitatii economice, iar increderea este cea care intermediaza investitiile si pulsul afacerilor) nu pot avea, in mod obiectiv, intr-o colonie, atestata economic si de acum validata si politic, decat un impact minor, daca nu chiar derizoriu sau nul."
4 comentarii :
Se lucreaza la greu dupa sabloane vechi. Narodu pune botul. Parca mai ieri CEASSCA spunea:" judetul vecin a optinut o recolta record..." asa si cu analisti de la MOODY http://www.mediafax.ro/economic/moody-s-a-coborat-perspectiva-ratingului-uniunii-europene-la-negativa-exista-riscuri-in-privinta-germaniei-frantei-marii-britanii-si-olandei-10016695. I-or prosti pe unii dar cu noi nu le merge. Noi fiind NATIONALISTI fiecarui stat IUROPEAN.
O să postez (cred că azi) un fragment dintr-un articol din 1988 despre Conferința pe țară a președinților consiliilor populare (martie 1988, la 20 de ani după ce a desființat Ceaușescu regiunile). A propos de regionalizare.
Riddick sa inteleg ca te documentezi de aici http://copies.sinoshu.com/copy3166929/. Eu unul am trait acele vremuri si pe vremea aceea citeam IDEI CONTEMPORANE fara sa stiu ca ideile sunt de fapt ale unor ILUMINATI. Iar cei NEiluminati se stingeau in temnite ca o lumanare uitata pe altarul din biserica sfinta.
Nu de acolo mă inspir, am textul în față și-l bat la tastatură, mai am jumătate. Revistă din 1988.
Trimiteți un comentariu