27 decembrie 2016

PSD îşi joacă soarta

 
Scaramouche, Scaramouche, will you do the Fandango? 

Deci Kraut Iohannis refuză nemotivat desemnarea premierului propus (neinspirat!) de coaliţia majoritară PSD-ALDE. Refuză orice nominalizare şi vine cu solicitarea unei noi propuneri, deşi "are două" (dacă-l putem considera pe Tomac de la Partidul Băsesc/PMP drept o propunere serioasă...). Refuză să îşi exercite atribuţia constituţională, aceea de a desemna premierul.

„Bună ziua!
Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziția de Prim-ministru.
Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra, și am decis să nu accept această propunere. În consecință, solicit coaliției PSD + ALDE să facă altă propunere. Vă mulțumesc!”
Dacă "argumentele" ţin de soţul cetăţean străin (româno-sirian) al premierului-candidat, de ce nu s-au luat aceleaşi precauţii şi la desemnarea lui Julien Ciocloş (căsătorit cu o cetăţeană franceză)? Ce, dacă este dintr-un stat "aliat", nu sunt probleme?!

Nu are rost mascarada anticipatelor, fiindcă tot cuplul Cioloş-Iohannis ar rămâne la butoane, pe termen nedefinit (ne întoarcem după alegeri la aceeaşi situaţie procedurală). Jos cu mutălăul! Suspendare şi demitere! Enough is enough!

Va asculta coaliţia de vocea electoratului său, sau de Factorul Extern? Până în prezent n-a făcut decât să-şi înstrăineze sau contrarieze propria bază de susţinere.

Diversiunea cu "verificarea prealabilă necesară" (legal, ne-necesară!) este demontată foarte bine aici.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: