31 iulie 2015

De ce ai tăcut până acum, Căcărău ?


Arunci pisica moartă în curtea lui Ponta/PSD, dar PnL (cu tine-n frunte !) a fost partidul care a ieşit din USL.
Eu cred că în acea perioadă, asta este o părere, nu am date, elemente, dovezi, este pur şi simplu impresia mea, eu cred că încă din acea perioadă, din perioada interimatului, din perioada verii 2012, pe diferite canale s-a lucrat cumva la ruperea acestui tandem politic, extrem de puternic, între mine şi Victor Ponta, între PSD de atunci şi PNL de atunci, o construcţie politică extrem de puternică pentru că avea în spate cei mai mulţi dintre cetăţenii români cum s-a dovedit chiar şi la alegerile din decembrie 2012. Cred că atunci s-a construit o breşă, care apoi a fost din ce în ce sporită, lărgită şi care a dus până la urmă la ruperea USL şi la prăbuşirea acestui proiect politic cu foarte multă forţă.

Repet, vorbesc despre impresii şi dacă vorbesc despre impresii fără dovezi concrete nu pot indica actori concreţi, fără să am probele necesare. Au existat mulţi oameni, au existat probabil oameni importanţi din instituţii importante care nu vedeau cu ochi buni o asemenea forţă politică precum era USL în acel moment, cu sau fără succesul referendumului.
V-am mai spus de ce nu pot indica cu precizie. Dar că existau mulţi oameni şi în ţară şi în afara ţării, care erau legaţi şi cu interese politice, administrative de regimul Băsescu, asta este cert. În spatele întregii operaţiuni de propagandă şi tuturor jocurilor care s-au făcut, mai mult sau mai puţin la vedere, trebuie să se fi aflat nişte oameni. Eu nu pot însă să-i numesc, deoarece nu am elemente de siguranţă şi de probă în această privinţă.
Măcar Ciripoi o spune de-a dreptul: şi-au băgat coada "euroatlanticii":
Care este forta interna cea mai interesata sa pescuiasca in ape tulburi? Care este forta externa cea mai interesata ca in Romania sa nu existe un instrument politic cu adevarat stabil si puternic? Capabil sa se opuna oricaror atacuri impotriva democratiei ori interesului national. Aceasta forta interna sunt serviciile. Serviciile scapate, in realitate, de sub orice control. Serviciile care isi fac stat in stat. Si care au propria agenda. Dar cine sunt fortele externe interesate ca Romania sa poata fi ca mai usor de manipulat? Deci slabita. Fara un instrument politic suficient de puternic. Sunt chiar partenerii nostri euroatlantici care, data fiind pozitia geostrategica a Romaniei, nu sunt deloc interesati ca acest stat sa functioneze pe cont propriu. Pentru ca ar putea scapa prea usor de sub control. 
Mai este şi episodul promulgării revenirii la pragul de validare de 50% pentru referendumuri, executată prompt de preşedintele interimar Antonescu dar - vorb-aia... - n-ar fi avut ce promulga dacă majoritatea PSD-PnL-PC-UnPR nu s-ar fi conformat lătrăturilor externe; cu un prag de 30% (la care s-a revenit ulterior !) Băsescu era demult istorie, iar Căcărău devenea preşedinte ales.

Despre ruperea USL se mai spune c-ar fi o mascaradă convenită în prealabil, însă Ivan (Vocea Rusiei) îl indică pe Antonescu drept autor principal.

8 comentarii :

Anonim G spunea...

Eu as zice, am si eu o impresie, nu am dovezi, noa'sa, ca Ivan vrea sa-si conspire omul aplicind o diversiune simpla !
Si mai are Ivan oameni si posture tv care mor cu euroatlanticii in suflet si se sfirsesc de dragul Romaniei, pe care o vede intinzindu-se numai pe anumite meleaguri,dar urasc din ficati actualul guvern si prim-ministru(de ce oare).
Traim o epoca asa de putreda ca nici regulile elementare/nescrise dupa care se face si se aplica o combinatie, nu se mai respecta !
E graba mare !
Spre ce s-or grabi, oare, ambele tabere ????

Riddick spunea...

S-or grăbi spre asta:

http://riddickro.blogspot.ro/2012/12/convergenta-globalistii-preseaza.html

https://conspiratiisimistere.wordpress.com/2015/04/09/uniunea-europeana-cu-rusia-ca-lider/

Anonim G spunea...

Reincep ''testele'' ?

http://www.voceatransilvaniei.ro/a-fost-lansat-partidul-transilvania-democrata-scopul-formatiunii-e-autonomia-economica/

Riddick spunea...

Las' că-i bine, apare ca fiind creat de unguri (şi aşa şi este), va ajuta la neintrarea UDMR-ului în parlament, încă un partid unguresc, iar voturile lor sunt în scădere şi se vor împărţi acum la mai multe partide.

Riddick spunea...

Deşi sunt contra pragului electoral, care e făcut împotriva noilor partide (care, inevitabil, pleacă de la un procent mic).

Aştept un partid conservator, naţionalist şi eurosceptic. Partidul Noua Republică şi Partidul România Unită nu-s decât nişte caricaturi create de Sistem.

Andrei spunea...

Acele "aliante" pe care le-au avut ma asteptam sa nu fie chiar atat de lungi ca durata. Oricum, in cazul politicii.. fiecare isi vede de el si de propria sa ascensiune.

Riddick spunea...

Demult nu mai sper la ceva (bun !) din partea PnL. În orice componenţă, ori alianţă.

AnonimG spunea...

Ca bine zici !
Dar unii mai spera si chiar se misca !
http://www.ziartricolorul.ro/o-intrebare-pe-zi-265/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: