29 iulie 2015

"Duda zilei", iulie-august 2015


DUDA ZILEI (microblog):
2011  ian-iun  iul-aug  sep-oct  noi-dec

2012  ian-feb  mar-apr  mai-iun  iul-aug  sep-oct  noi-dec 
2013  ian-feb  mar-apr  mai-iun  iul-aug  sep-oct  noi-dec
2014  ian-feb  mar-apr  mai-iun  iul-aug  sep-oct  noi-dec


iulie

2. Germania şi UE se amestecă în viaţa politică din Grecia, punând la cale o "lovitură de stat soft". Tsipras, dat de gol ca simulant. 
   "Vom face totul pentru a obţine un rezultat favorabil la referendumul grec. Apoi, va fi necesar un nou guvern, care să implementeze măsurile", a adăugat politicianul german, sugerând că există discuţii pentru scindarea formaţiunii de extremă-stânga Syriza, principalul partid de guvernământ din Grecia. Sursa germană a dezvăluit că preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ar fi fost implicat în discuţii secrete pentru scindarea Syriza, la care au participat voci moderate din formaţiune, inclusiv posibil Alexis Tsipras.
   "Scopul este crearea unui guvern tehnocrat", a explicat politicianul german.


4. Ponta se dă brusc lovit de patriotism... economic: 
   "Cred că în acest moment toţi adversarii dezvoltării, prosperităţii şi independenţei noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod! Fac un apel la toţi românii de bună credinţă să facem front comun împotriva oricăror asemenea tentative evident împotriva interesului nostru ca ţara şi societate!" 
   ...iar pe noi ne crede loviţi de amnezie, c-am fi uitat ce declara nu demult: 
   "Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune. Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri."

6. Establishmentul RO tălmăceşte referendumul din Grecia la unison, doar cu mici variaţiuni după partiturile distribuite în prealabil ("de stânga", "de dreapta"). Desigur, nu putea lipsi viitorul (neapărat "european"), şi "necesitatea" austerităţii. 
   Iohannis: "Deşi Grecia a votat 'Nu' la referendumul de ieri, sper că înţelepciunea politică şi economică va prima în cele din urmă şi se vor găsi soluţii care să însemne 'Da' pentru viitorul european al Greciei". 
   Ponta: "Îi detest pe talibanii sau măcelarii sociali care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decât ei. Grecia este parte esenţială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar şi UE are nevoie de greci. Soluţia este doar împreună şi doar prin dialog şi respect, nu prin decizii unilaterale. Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii şi suferinţe".

7. BnR face planuri în chestiunea trecerii la euro, şi are opinii privind "buna informare a populaţiei" - desigur, ca să înghită găluşca renunţării la leu. Altfel, nici măcar o aluzie la un eventual referendum pe acest subiect.
   "În contextul complexității lumii moderne, cu multe canale de transmitere a informațiilor, orice infatuare se plătește. Orice poziție de aroganță din partea guvernanților de genul 'Ăștia nu înțeleg...le spunem de zece ori un lucru...' o astfel de poziție este perdantă", a spus Isărescu.

8. Cam la ce ar folosi o "armată a UE" - la intervenţii în statele "neconvenabile" din UE, şi poate şi în cele vecine, nemembre UE (implicare în războaie).
   O spune Monica Macovei: "Nu există încă o guvernanță europeană reală a spațiului comun de libertate, securitate și justiție — care este Uniunea Europeană. Cum nu există nici o politică de apărare comună, și nici o armată europeană care să intervină pentru menținerea păcii atunci când ea este în pericol într-un stat membru sau într-un stat vecin."
   (Dezbatere despre Agenda Europeană pentru Securitate - clip video)

9. "Surse NATO" acuză guvernul Syriza din Grecia că "transmite secrete militare Rusiei". Nicio dovadă, niciun flagrant. Doar pregătirea opiniei publice pentru o eventuală lovitură de stat în Grecia "care să remedieze chestiunea". 
   "Occidentul este la curent cu pozitia privilegiata de care se bucura spionajul rus la Atena dupa venirea la putere a premierului Alexis Tsipras. NATO nu exclude posibilitatea ca Grecia, care are acces la documentele secrete ale Aliantei, sa transmita o parte din informatii Kremlinului."


12. Manevră de-a lui Ponta - demisionează din funcţia de preşedinte al PSD. Ştie că pierde şefia partidului la viitorul congres, şi anunţând că dacă până atunci nu-şi "rezolvă" situaţia juridică nu va mai candida, pune presiune pe alţi lideri (precum Dragnea) să facă la fel - adică PSD să aibă o viitoare conducere "agreată/filtrată de DNA&Co". 
   "În cazul în care nu voi avea o soluţie a justiţiei în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcţie şi voi lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid."

13. Exerciţiu de ipocrizie: Băsescu nu-şi asumă adevărata natură a Sistemului (girat de el, însă funcţionând la ordine externe).
   "Avem o legislaţie şubredă care face ca un procuror, fie el şi stagiar, să pună guvernul în poziţia de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspăt venit în DNA, care a primit instrucţiuni cum să dărâme guvernul. Dacă am ajuns în ţara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democraţie." 

16. Autorităţile din România ascund cererile UE de participare la "refinanţarea Greciei", adresate şi statelor non-euro. Chestiunea a ieşit la iveală în urma unor declaraţii apărute în Bulgaria (stat care nu face parte din eurozonă), deci este clar că au avut loc discuţii oficiale pe acest subiect, despre care nu ni s-a spus nimic. "Partea României" poate fi chiar de 1,5 miliarde de euro. 

17. Returnarea la parlament a Codului fiscal, prilej de propagandă găunoasă a palatelor (Victoria şi Cotroceni). 
   Ponta: "Poate că nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa... o colonie care cumpără bunuri produse de alții. Dar eu cred că datoria și a mea ca prim ministru și a președintelui României este să apărăm România și nu să îi apărăm pe alții care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întărește." 
   Ponta se face c-a uitat că şi USL a susţinut şi a votat "pachetul UE de austeritate", în 2012... 
   ... şi cu care acum i se dă peste nas: "Nu există acordul Comisiei Europene și al FMI privind Codul fiscal, așa cum eronat s-a strecurat această idee în spațiul public, vine în contradicție chiar cu documentele oficiale de politică economică, cu Strategia Fiscal bugetară și programul de convergență", a spus Marinescu într-o declarație la Palatul Cotroceni.

19.
#1.  S-au prins şi ungurii că România nu mai este un stat, ci un teritoriu sub tutelă. Care execută misiuni anti-ungare la comandă externă.
   ”Știm că Statele Unite se implică activ în politica internă a României. Acum nu putem estima dacă activitățile (anti-ungare ale României) sunt rezultatul colaborării cu Statele Unite, dar încercăm să înțelegem ce anume, dacă pot să mă exprim astfel, se întâmplă acolo."
#2. Fostul director al SRI instigă la subminarea democraţiei (prin politici contrare propriului program şi prin amestec extern direct) şi la angrenarea României în războaiele altora: 
   ”Ne vom confrunta cu foarte multe crize. Acum vedem spectacol extern într-un fel, dar extern astăzi devine tot mai mult intern şi din punct de vedere economic şi din punct de vedere al securităţii. Trebuie să fim pregătiţi pentru decizii grele. Inclusiv din punct de vedere al devianţei de la o anumită ideologie sau de la comandamente, fie că e vorba de Facebook, mass-media. Adică pur şi simplu anumiţi oameni vor trebui să îşi sacrifice popularitatea de care beneficiază pentru a lua decizii în interesul acestui popor, nepopulare.”


21. Propaganda LGBT susţine că "devine obligatorie" recunoaşterea "căsătoriilor" unisex, în urma unei hotărâri a CEDO. Ce te faci cu Ungaria (şi cu alţii ?) care are trecută în Constituţie definiţia căsătoriei, ca fiind între opersoane de sexe diferite ?
   "Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului este obligatorie pentru toate țările membre ale Consiliului Europei, așadar și pentru România. Consecința acestei decizii este că statul român va trebui să recunoască parteneriatul civil și/sau căsătoriile între persoane de același sex. Din acest moment nu mai există nici un fel de scuză pentru a nu o face. Este vorba despre o decizie a unei Curți care este superioară oricărei instanțe interne, iar deciziile politice nu au cum să intre în contradicție cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului!"

22. Noul ambasador al SUA la Bucureşti nu-i ales întâmplător:
- are nume german (Hans G. Klemm)
- ştampilează România ca fiind "ţară coruptă": "România are încă probleme serioase cu corupţia"
- îi consideră pe români proşti şi docili (prin propagandă "rusească" se subînţelege, de fapt, orice opinie nefavorabilă globaliştilor sau oligarhiei): "opinia publică fiind dominată de opţiuni pro-americane, pro-occidentale"
- declară o preferinţă pentru o anumită persoană la conducerea unei instituţii publice (Kovesi/DNA), deşi mandatul este atribuit conform legilor statului român, de către autoritatea competentă: "Sper că vă veţi asigura că rămâne sprijinită de Guvernul României”
- insistă pentru cedarea ("exportul") resurselor energetice: "România trebuie să susţină cooperarea regională, diversificarea sistemelor energetice şi să eficientizeze sistemul propriu pentru transportul gazelor"

23. Dragnea reia tema regionalizării, apelând la o "soluţie transpartinică", exact după ce-a beneficiat de susţinerea liderilor locali ai PSD. Indiciu că "tema" e restantă, şi e solicitată de factorul extern. Indiciu că şi cu Dragnea, PSD rămâne acelaşi partid eurosocialist, care şi-a atras în mod fraudulos votul naţionalist.
   "Sunt proiecte de un nivel atât de înalt, pe care nu le poate realiza un singur partid, este exclus. Un pachet, regionalizarea și descentralizarea. Este o așteptare incredibilă din partea oamenilor, în România, pentru a se face descentralizare și regionalizare. Și dacă la acest proiect rămâne partener cum a fost, pentru că eu am fost partener cu domnul Iohannis, când eram în USL împreună coordonam acest proiect de regionalizare și descentralizare ca și proiect politic al USL." 

24. PSD-ului îi vine răsplata re-re... -realegerii lui Isărescu pe funcţie la BnR (doar 9 voturi din 386 au fost împotrivă). Acum Isărescu face praf Codul fiscal, şi nimeni nu-l ia la întrebări, "Băi, 'nea... de când are Banca "Naţională" (care numai naţională nu este) competenţă să se pronunţe în chestiuni politice ?!" Şi cu "argumente" de-ale UEFMI, nu unele bazate pe necesităţile de dezvoltare ale României!
   "Este inaplicabil din punct de vedere economic şi impactul său bugetar ar însemna o schimbare politică majoră."
   "Nu văd cum s-ar putea aplica, la grămadă, dintr-un singur moment, 6 măsuri de o asemenea dimensiune."
   "Este o schimbare de direcţie majoră. Este majoră. Cum putem să aplicăm asemenea măsuri fără să negociem cu partenerii noştri? Nici nu se poate discuta. Avem deja creştere 4%, unde vrem să mergem, la 8%? Ne ţin motoarele pentru 6%, 8%?"
   "Radarele în acest domeniu, de tipul agenţiilor de rating, Bruxelles, Frankfurt şi aşa mai departe, se uită la deviaţii de 0,1, 0,2%."
   "Se ia carnetul de conducere când mergi în zig-zag cu deficitul." 
  "E obsesia noastră că cineva din exterior ne împiedică să creştem."

29. PSD se face c-a uitat că voturile pro-USL din 2012 au fost mai ales voturi antiausteritate.
  Acum implementează "la solicitarea UE" un supraguvern condus de Isărescu, care va cenzura deciziile economice ale guvernului României, neavând a da socoteală nimănui (din România, fireşte !). 
   Nicio altă instituţie din România nu se va putea amesteca în activitatea noii autorităţi. Deciziile noii instituţii prezidate de Mugur Isărescu vor fi în schimb obligatorii pentru Guvern.
   Noua autoritate, numită Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, va avea un consiliu general format din nouă membri: cinci de la Banca Naţională, doi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi doi de la Guvern. Preşedinte va fi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. 


august

1. Regionalizarea, temă acum reluată şi de Partidul Băsesc. Care vrea desfiinţarea judeţelor, dar n-o mai spune direct (ca în platforma electorală). Românii - consideraţi imbecili: ar respinge ideile politice naţionaliste, conservatoare, eurosceptice.
   Diaconescu a mai subliniat că dacă ne dorim ca într-adevăr să avem o regionalizare a României, care să fie benefică țării, este nevoie de un real consens politic. Fostul ministru al Justiției a mai menționat faptul că șansa noastră, ca nație, este că nu avem o gândire radicală, fanatică și că la noi, extremiștii devin amuzanți, sunt simpatizați o perioadă, după care cad în necesarul derizoriu și nu primesc susținere publică. 
 
6. Niciun comunicat din partea autorităţilor din România cu ocazia începerii mandatului noului preşedinte polonez, Andrzej Duda. Nici la câştigarea alegerilor (în mai) n-a exisat vreun mesaj de felicitare. Deh, nu-i nici socialist, nici PPEist, ci conservator (din partidul fraţilor Kaczynski). Adică "neconvenabil" oligarhiei UEiste. Bucureştiului îi place să bată toba cu "parteneriatul strategic cu Polonia", dar pe care îl înţelege ca fiind între europeişti ("cum să vină acum un eurosceptic ?").
   Bizară, declaraţia lui Duda privind "necesitatea" sporirii prezenţei militare a NATO în estul Europei. Prea "pe linie". Dată "ca să liniştească", ori adevărata poziţie a "conservatorilor" ?! 
   Fostul premier polonez Donald Tusk (acum preşedintele Consiliului European; PPE) nu a fost invitat la ceremonie.
   
7. Un trepăduş de-al ocupantului chirăie de bucurie, crezându-i proşti pe români, care ar aproba acest ticălos amestec extern. Nu, sunt doar dezorganizaţi. Dar şi când s-or organiza ! 
   Cristian Diaconescu (de la Partidul Băsesc) - "Despre amestecul în treburile noastre": 
   Demersurile repetate ale oficiilor diplomatice occidentale pentru susţinerea integrităţii statului de drept, sprijinul prin expertiză şi programe de pregătire reprezintă - în opinia unora - "amestecul inadmisibil în treburile noastre interne". Acele mesaje care ne insultă inteligenţa nu au viaţă lungă. Românii vor fi mereu alături de cei care susţin egalitatea în faţa legii, care ne apără împotriva abuzurilor de orice fel sau care sprijină instituţiile în exerciţiul constituţional şi democratic al responsabilităţilor. O simplă subliniere aş dori să mai fac. Cei care vorbesc despre România sau ne dau sfaturi sunt parteneri cu care NOI am dorit să ne asociem.
   Pâi şi căsătoria e de comun acord ("NOI" ?! referendumuri la diversele aderări RO, n-au fost !), şi totuşi se ajunge la divorţ când cei doi soţi nu mai "colaborează".
 

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: