09 ianuarie 2015

Dac-o spune consilierul lui Kraut Iohannis, e ca şi cum ar spune-o chiar el !


Când "MRU" vorbeşte despre o alegere între "libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă", este vorba despre restrângerea drepturilor şi libertăţilor NOASTRE şi consolidarea siguranţei LOR. Şi despre alegerea pe care ei deja au făcut-o, acum doar regizând mascarada prezentării acesteia drept... alegerea noastră. Şi despre preocuparea lor pentru islam şi imigranţi ("multiculturalism"), prioritară faţă de cea privind identităţile naţionale şi cea religioasă (creştină).

Fiindcă ei, de fapt, SE TEM DE NOI. Se tem că le-am descifra intenţiile şi planurile, că le-am răsturna falsele alibiuri, că nu le-am mai crede minciunile; indiferent de cum s-ar recompune pionii lor din România, mereu în cadrul cartelului europeist PSD-PnL-PDL-UDMR-UNPR-PPDD-PC-PMP(-"noul PSD-Geoană"). Că n-am mai pune botu' la vrăjeala lor, şi am pregăti riposta.
"Nu este vorba doar de cetăţenii români, toţi cetăţenii europeni au datoria, astăzi, să înţeleagă că UE se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă, când trebuie să înţelegem care este diferenţa dintre o atitudine deschisă către multiculturalitate sau o atitudine întoarsă către noi, în care Europa se transformă dintr-un spaţiu spaţiu al libertăţilor, într-o fortăreaţă. Este un moment critic pentru gândirea europeană, ca şi pentru viitorul construcţiei europene. Este un moment critic, se judecă cât de serioşi suntem în propriile noastre principii, principii care trec peste ceea ce înseamnă un eveniment atât de tragic, un atac atât de laş şi de dureros."

6 comentarii :

Anonim G spunea...

Eu vad problema altfel !
Cu cit mai multe restringeri aberante de drepturi,de inspiratie europeana, in contrapartida cu masuri de intarire a securitatii, cu atit mai rapida si extinsa trezirea.
E nevoie de un dus rece fiindca, altfel, ne niveleaza istoria si nici nu prindem de veste !!!
Ipochimenul asta, unguent, nu stie ca siguranta oamenilor decurge tocmai din respectarea / apararea drepturilor si libertatilor, altfel revenim la situatia de dinainte de 1989, deznodamintul fiind cunoscut.
Fara sa mai vorbim ca unguent se exprima poticnit, evaziv, asa cum ii este si structura .....
Deci, orice rau e spre bine !

Anonim G spunea...

Iata o veste imbucuratoare, in acceptiunea ideii exprimate anterior :
http://www.badpolitics.ro/puscaria-europa-stapanii-germaniei-pun-piciorul-in-prag-tarile-cu-datorii-isi-vor-pierde-suveranitatea/

Riddick spunea...

Teoretic. Dacă însă îşi consolidează "aparatul" inclusiv dpdv legislativ, mulţi vor fi speriaţi şi nu vor (re)acţiona.

"Ştiri pe surse":

Legea securității cibernetice naște pasiuni între oamenii aceluiași partid. Prim-vicepreședintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, consilier personal al lui Klaus Iohannis, este atacat de către deputatul PNL, Radu Zlati, care dă de înțeles că MRU face parte din aceeași gașcă cu Sebastian Ghiță.

”Cică un consilier al Președintelui (cunoscut sub numele de cod MRU) ne spune cum că avem de ales între drepturile cetățenești și securitatea personală. Să fie foarte clar, eu aleg drepturile cetățenești. Nu de altceva, dar ele implică un drept pozitiv, și anume faptul că statul trebuie să îmi asigure securitatea FĂRĂ a îmi diminua drepturile... Dacă îmi perd sau îmi sunt știrbite aceste drepturi cetățenești, îmi voi pierde, mai repede sau mai târziu, și securitatea personală. Curios cum marile genii se întălnesc, și colegul de partid MRU găsește atât de facil o punte de gândire și acțiune comune cu Sebi Ghiță...”, susține Radu Zlati.

http://www.stiripesurse.ro/deputat-pnl-atac-la-mru-consilier-al-lui-klaus-iohannis_943826.html

Riddick spunea...

Cu Germania - să vedem votul grecesc din 25 ianuarie. Dacă pierd "austeriştii" (actualul guvern), e de bine. Dacă nu - NU.

Anonim G spunea...

Genii pe dracu !!!
Doi rataciti, aceste ''genii'' pustii, doua scule penibile!!!
Doi cinici, numai ca unguent e mai parsiv, desi nu e sigur ca e mai intelligent ca celalat ''geniu'' !
Cit despre chestia aia cu ''teoretic'' vreau sa semnalez ca noile generatii, educate in stil ''nou'', nu prea stiu ce e aia teama(''sperietura''), ele nu stiu decit sa ceara, sa doreasca ACUM si neconditionat, daca se poate fara munca, iar daca nu primesc, au fost invatati ca trebuie sa ia singuri.
Ai auzit versul lui Tudor Gheorghe:
''Au facut copii nostri dinti, musca din bunici si din parinti !''
Ei, copii astia, vor musca din oricine le va restringe gradele de libertate, indifferent cine este acela !
Trotilul uman postrevolutionar e de infinit mai buna calitate decit mamaliga de dinainte !!!

Riddick spunea...

Zlati făcea aluzie la expresia clasică franceză "(quand) les grands esprits/génies se rencontrent", un fel de "gând la gând cu bucurie", dar aplicat la persoane VIP.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: