09 ianuarie 2015

Dac-o spune consilierul lui Kraut Iohannis, e ca şi cum ar spune-o chiar el !Când "MRU" vorbeşte despre o alegere între "libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă", este vorba despre restrângerea drepturilor şi libertăţilor NOASTRE şi consolidarea siguranţei LOR. Şi despre alegerea pe care ei deja au făcut-o, acum doar regizând mascarada prezentării acesteia drept... alegerea noastră. Şi despre preocuparea lor pentru islam şi imigranţi ("multiculturalism"), prioritară faţă de cea privind identităţile naţionale şi cea religioasă (creştină).

Fiindcă ei, de fapt, SE TEM DE NOI. Se tem că le-am descifra intenţiile şi planurile, că le-am răsturna falsele alibiuri, că nu le-am mai crede minciunile; indiferent de cum s-ar recompune pionii lor din România, mereu în cadrul cartelului europeist PSD-PnL-PDL-UDMR-UNPR-PPDD-PC-PMP(-"noul PSD-Geoană"). Că n-am mai pune botu' la vrăjeala lor, şi am pregăti riposta.
"Nu este vorba doar de cetăţenii români, toţi cetăţenii europeni au datoria, astăzi, să înţeleagă că UE se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă, când trebuie să înţelegem care este diferenţa dintre o atitudine deschisă către multiculturalitate sau o atitudine întoarsă către noi, în care Europa se transformă dintr-un spaţiu spaţiu al libertăţilor, într-o fortăreaţă. Este un moment critic pentru gândirea europeană, ca şi pentru viitorul construcţiei europene. Este un moment critic, se judecă cât de serioşi suntem în propriile noastre principii, principii care trec peste ceea ce înseamnă un eveniment atât de tragic, un atac atât de laş şi de dureros."

6 comentarii :

Anonim G spunea...

Eu vad problema altfel !
Cu cit mai multe restringeri aberante de drepturi,de inspiratie europeana, in contrapartida cu masuri de intarire a securitatii, cu atit mai rapida si extinsa trezirea.
E nevoie de un dus rece fiindca, altfel, ne niveleaza istoria si nici nu prindem de veste !!!
Ipochimenul asta, unguent, nu stie ca siguranta oamenilor decurge tocmai din respectarea / apararea drepturilor si libertatilor, altfel revenim la situatia de dinainte de 1989, deznodamintul fiind cunoscut.
Fara sa mai vorbim ca unguent se exprima poticnit, evaziv, asa cum ii este si structura .....
Deci, orice rau e spre bine !

Anonim G spunea...

Iata o veste imbucuratoare, in acceptiunea ideii exprimate anterior :
http://www.badpolitics.ro/puscaria-europa-stapanii-germaniei-pun-piciorul-in-prag-tarile-cu-datorii-isi-vor-pierde-suveranitatea/

Riddick spunea...

Teoretic. Dacă însă îşi consolidează "aparatul" inclusiv dpdv legislativ, mulţi vor fi speriaţi şi nu vor (re)acţiona.

"Ştiri pe surse":

Legea securității cibernetice naște pasiuni între oamenii aceluiași partid. Prim-vicepreședintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, consilier personal al lui Klaus Iohannis, este atacat de către deputatul PNL, Radu Zlati, care dă de înțeles că MRU face parte din aceeași gașcă cu Sebastian Ghiță.

”Cică un consilier al Președintelui (cunoscut sub numele de cod MRU) ne spune cum că avem de ales între drepturile cetățenești și securitatea personală. Să fie foarte clar, eu aleg drepturile cetățenești. Nu de altceva, dar ele implică un drept pozitiv, și anume faptul că statul trebuie să îmi asigure securitatea FĂRĂ a îmi diminua drepturile... Dacă îmi perd sau îmi sunt știrbite aceste drepturi cetățenești, îmi voi pierde, mai repede sau mai târziu, și securitatea personală. Curios cum marile genii se întălnesc, și colegul de partid MRU găsește atât de facil o punte de gândire și acțiune comune cu Sebi Ghiță...”, susține Radu Zlati.

http://www.stiripesurse.ro/deputat-pnl-atac-la-mru-consilier-al-lui-klaus-iohannis_943826.html

Riddick spunea...

Cu Germania - să vedem votul grecesc din 25 ianuarie. Dacă pierd "austeriştii" (actualul guvern), e de bine. Dacă nu - NU.

Anonim G spunea...

Genii pe dracu !!!
Doi rataciti, aceste ''genii'' pustii, doua scule penibile!!!
Doi cinici, numai ca unguent e mai parsiv, desi nu e sigur ca e mai intelligent ca celalat ''geniu'' !
Cit despre chestia aia cu ''teoretic'' vreau sa semnalez ca noile generatii, educate in stil ''nou'', nu prea stiu ce e aia teama(''sperietura''), ele nu stiu decit sa ceara, sa doreasca ACUM si neconditionat, daca se poate fara munca, iar daca nu primesc, au fost invatati ca trebuie sa ia singuri.
Ai auzit versul lui Tudor Gheorghe:
''Au facut copii nostri dinti, musca din bunici si din parinti !''
Ei, copii astia, vor musca din oricine le va restringe gradele de libertate, indifferent cine este acela !
Trotilul uman postrevolutionar e de infinit mai buna calitate decit mamaliga de dinainte !!!

Riddick spunea...

Zlati făcea aluzie la expresia clasică franceză "(quand) les grands esprits/génies se rencontrent", un fel de "gând la gând cu bucurie", dar aplicat la persoane VIP.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):