20 decembrie 2014

Lansatorul Buk cu indicativul "312" aparţine Ucrainei


Interviu cu un fost membru al echipajului lansatorului inscripţionat "312" al unei instalaţii antiaeriene Buk (sergent în armata ucraineană, la momentul incidentului). Despre "Buk 312" se afirmă că ar fi aparţinut separatiştilor ruşi ("capturat de la forţele guvernamentale ucrainene"), şi că aceştia ar fi lansat din el o rachetă care a lovit zborul MH17 Malaysia Airlines

Toată povestea este foarte grosolan regizată. "Guvernul ucrainean" a folosit imagini mai mult sau mai puţin prelucrate cu "312", şi conta pe o ocupare rapidă a locului prăbuşirii, unde urmau să se planteze "probele incriminatoare". Între timp, n-a reuşit (zona este în continuare sub controlul separatiştilor), şi pe resturile epavei s-au descoperit urme de impact (de schije) nespecifice unei rachete Buk, ci mai degrabă unei rachete aer-aer (separatiştii nu au aviaţie militară, au capturat un singur avion dar care este inapt de zbor). Guvernul olandez declară că va anunţa cauzele prăbuşirii ... undeva la mijlocul anului 2015 (cele mai multe victime aveau cetăţenie olandeză). Probabil încă se mai speră într-o ofensivă ucraineană care ar ajunge şi la locul prăbuşirii, şi că "plantarea" ar avea succes...


4 comentarii :

Riddick spunea...

[eng subs] Interview with operator of Buk that allegedly downed the MH17

https://www.youtube.com/watch?v=d2rRCSNp33I

https://www.youtube.com/user/wintersodomy/videos

Riddick spunea...

Dialogul e-n rusă şi nu în ucraineană (rusa este oricum cunoscută de toata lumea, în Ucraina). Solicitantul interviului este rus (care - poate - nu cunoaşte ucraineana, sau poate destinatarii înregistrării sunt rusofonii).

Riddick spunea...

"Fostul sergent" declară că "a trecut dincoace" (= a fugit în Rusia). Martor incomod, deh. Măsură de autoapărare.

Riddick spunea...

La momentul 11:12

"Două lansatoare NEOPERAŢIONALE (defecte) au rămas la Lugansk" - deci la separatişti. Propaganda cu "Buk-ul lansat de separatişti" pe această bază s-a construit. Separatişti care au negat c-ar deţine aşa ceva (deşi ar fi trebuit să arate că au dat peste unele nefuncţionale, inutilizabile).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: