20 decembrie 2014

Un indiciu că UDMR şi celelalte făcă(că)turi ungureşti RO sunt angrenate într-un joc anti- Viktor Orbán


Am mai spus-o: nu-mi dau seama de ce Orbán se mai uită-n gura lor (la faza "Tokes - europarlamentar Fidesz" l-au lucrat big time nişte unii de care ar face bine să se descotorosească).

Iar când un "naţionalist" precum Bogdan Diaconu emite asemenea fraze, cred că devine destul de clar despre ce-i vorba:
Coroborat cu ofensiva diplomatică a SUA împotriva dictaturii lui Viktor Orban, e clar că Washingtonul s-a săturat de cozile de topor maghiare ale Rusiei din Ungaria și din România.

La fel ca și în cazul luptei anti-corupție, a fost nevoie de intervenția SUA pentru ca lucrurile să se miște. În cazul urmăririi penale a liderilor UDMR, situația e similară.

Problema este că nici Ungaria nu va mai fi mult timp un refugiu sigur, pentru că nu știu cât va mai rezista Viktor Orban la Maidanul pornit la Budapesta. Și atunci ce vor face, vor fugi toți la Moscova?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: