02 noiembrie 2014

Dezgust


Primele alegeri prezidenţiale la care îmi este total indiferent care dintre cei doi pioni principali ai Sistemului va câştiga finala. Ce "competiţie", ce "diferenţe doctrinare" ? Puterea şi "opoziţia" au votat în 2003 revizuirea Constituţiei, cu amendamente contra suveranităţii şi siguranţei naţionale, cu referendum falsificat, şi au ratificat în 2008 Tratatul de la Lisabona fără a organiza referendum şi fără o dezbatere reală. În 2003, complicitate cu regimul corupt Năstase-PSD, în 2008 complicitate după prima suspendare a lui Băsescu (din 2007). La jaful "privatizărilor strategice", niciuna dintre "părţi" n-a schiţat un gest spre a-l opri.

Aşa că să nu-mi vorbiţi mie despre "adversitatea" dintre europeiştii populari (PPE) şi cei socialişti (PES). Sau despre "răul mai mic". Care se va uni cu celălalt (la revizuirea Constituţiei trebuie 2/3 din parlament).

Dintre cei 14 candidaţi votez (tactic) cu Funar - nu c-aş crede în el, ci pentru a se consolida tabăra antisistem.

Guvernul Naţional mai are de aşteptat...

3 comentarii :

Anonim spunea...

Cita adversitate este intre socialistii si ppe-istii ''europeni'' ne-a zis ponta atunci cind a povestit cum Junker i-a dat telefon si l-a asigurat ca, negresit, madam aia a noastra(''socialista'')va fi ''sigur'' comisara de nu stiu ce !
Ponta nu a mai adaugat si de ce urla asa de tare ca alcoolicul national a dat telefoane sa o sape pe madama viitoare comisar(ce termen oribil si de trista amintire), daca avea asigurarea adversarului politic privind numirea deja decisa !!!
Sa mai spuna ca nu l-a ghicit basescu, cum ca minte cum respira.
Acum, minciuna(legenda) e buna in munca de informatii si numai daca adduce un oarece profit, dar nu si in celelalte domenii ale vietii, in devalmasie si oricind.
Si eu tot pe Funar il votez, fie si numai ca sa crape internationalistii de turbare !!!

Crystal Clear spunea...

Cred că se simte o anumită tensiune la votanţi.
Cel puţin de la mine au simţit " supraveghetorii" din secţia mea.
Am votat cu încrâncenare...

Riddick spunea...

@Anonim: Băsescu era informat pe canalele lui, a făcut circul doar ca să mai zăpăcească de cap ceva votanţi ("noi suntem în luptă cu Ponta, cu PSD").

@Crystal Clear: Pe mine m-a întrebat un vecin cu cine votez, i-am spus că dintre cei 14 doar Funar nu a dat semne c-ar fi în "clica UE". Şi încă nu-s sigur, nu l-am auzit criticând UE pe principii, nu doar punctual, pe subiecte apărute.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: