02 noiembrie 2014

Dezgust


Primele alegeri prezidenţiale la care îmi este total indiferent care dintre cei doi pioni principali ai Sistemului va câştiga finala. Ce "competiţie", ce "diferenţe doctrinare" ? Puterea şi "opoziţia" au votat în 2003 revizuirea Constituţiei, cu amendamente contra suveranităţii şi siguranţei naţionale, cu referendum falsificat, şi au ratificat în 2008 Tratatul de la Lisabona fără a organiza referendum şi fără o dezbatere reală. În 2003, complicitate cu regimul corupt Năstase-PSD, în 2008 complicitate după prima suspendare a lui Băsescu (din 2007). La jaful "privatizărilor strategice", niciuna dintre "părţi" n-a schiţat un gest spre a-l opri.

Aşa că să nu-mi vorbiţi mie despre "adversitatea" dintre europeiştii populari (PPE) şi cei socialişti (PES). Sau despre "răul mai mic". Care se va uni cu celălalt (la revizuirea Constituţiei trebuie 2/3 din parlament).

Dintre cei 14 candidaţi votez (tactic) cu Funar - nu c-aş crede în el, ci pentru a se consolida tabăra antisistem.

Guvernul Naţional mai are de aşteptat...

3 comentarii :

Anonim spunea...

Cita adversitate este intre socialistii si ppe-istii ''europeni'' ne-a zis ponta atunci cind a povestit cum Junker i-a dat telefon si l-a asigurat ca, negresit, madam aia a noastra(''socialista'')va fi ''sigur'' comisara de nu stiu ce !
Ponta nu a mai adaugat si de ce urla asa de tare ca alcoolicul national a dat telefoane sa o sape pe madama viitoare comisar(ce termen oribil si de trista amintire), daca avea asigurarea adversarului politic privind numirea deja decisa !!!
Sa mai spuna ca nu l-a ghicit basescu, cum ca minte cum respira.
Acum, minciuna(legenda) e buna in munca de informatii si numai daca adduce un oarece profit, dar nu si in celelalte domenii ale vietii, in devalmasie si oricind.
Si eu tot pe Funar il votez, fie si numai ca sa crape internationalistii de turbare !!!

Crystal Clear spunea...

Cred că se simte o anumită tensiune la votanţi.
Cel puţin de la mine au simţit " supraveghetorii" din secţia mea.
Am votat cu încrâncenare...

Riddick spunea...

@Anonim: Băsescu era informat pe canalele lui, a făcut circul doar ca să mai zăpăcească de cap ceva votanţi ("noi suntem în luptă cu Ponta, cu PSD").

@Crystal Clear: Pe mine m-a întrebat un vecin cu cine votez, i-am spus că dintre cei 14 doar Funar nu a dat semne c-ar fi în "clica UE". Şi încă nu-s sigur, nu l-am auzit criticând UE pe principii, nu doar punctual, pe subiecte apărute.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: