01 noiembrie 2014

Azi, de ce NU Monica MacoveiMacovei, oricum era NU pour les connoisseurs...

Justiţie Oarbă:

Omisiuni care îmi dau de gândit:
1. ”Am terminat facultatea cu 10.” – ați spus-o în repetate rânduri la mai multe posturi media.
Nu doamnă, nu ați terminat facultatea cu 10. Din mapa dvs. profesională rezultă că ați terminat facultatea de drept cu media 9,60. Nota 10 ați obținut-o la lucrarea de diplomă, ceea ce este cu totul altceva. Dacă ar fi să ne exprimăm în maniera dvs., 80% din absolvenții de studii superioare, care au luat 10 la lucrarea de licență, au terminat facultatea cu 10? Indiscutabil nu, pentru că i-am jigni pe aceia care chiar au terminat cu 10 (după notele din foaia matricolă la care se adaugă nota de la lucrarea de licență).
2. Evitați (și se pare că presa vă iubește pentru că nimeni nu v-a întrebat lucruri incomode) să răspundeți cum a fost posibil ca într-o perioadă în care obțineai cu mare greutate aprobarea securității să pleci chiar și până în Ungaria sau la Chișinău, dumneavoastră ați călătorit binișor în perioada comunistă: în 1975 în Ungaria, Italia, Elveția, Austria, 1978 în URSS, iar în 1979 în RDG. Uau, chiar și în țări capitaliste! Felicitări, poate ne spuneți și cum ați reușit, în Moldova noastră erau familii întregi ale căror rude de sânge se aflau de partea cealaltă a Prutului și nu le-au mai putut vedea până în 1990.
3. Evitați să ne vorbiți despre tatăl dumneavoastră, cel care a fost distins de Nicolae Ceaușescu în 1971 cu Ordinul Steaua RSR. (Decretul 138/1971 consemnează la art. 24 conferirea Ordinului Steaua Republicii Socialiste România, tovarăşului Vasile R. Gherghescu, consultant specialist în aparatul Consiliului de Stat). Mare distincție, poate ne povestiți despre asta, stimată doamnă, trebuie să vă fi spus tatăl dvs pentru ce merite l-a onorat dictatorul.
4. Vă poziționați împotriva tuturor partidelor politice uitând că vă datorați cariera politică unui asemenea partid pe care astăzi îl atacați: PDL. Omiteți că grație PDL dar și PNL (cu care PDL a intrat la guvernare în 2004) ați fost susținută să deveniți Ministru al Justiției în 2004, că de pe lista PDL ați fost propulsată în Parlamentul Europei în 2009 și, pentru un al doilea mandat, în 2014. Acest partid, pe care astăzi îl înfierați cu mânie că ar fi plin de penali este același care v-a susținut, cu aceeași oameni. Când sunt penali și când nu cei din PDL?
5. Omiteți să ne spuneți faptul că nu ați devenit independentă pentru că așa a fost voința domniei voastre dintru început. În perioada negocierilor de unire dintre PDL și PNL ați cerut cu insistență domnului Blaga să fiți inclusă în lista celor cu șanse să ajungă viitorul candidat la președinție al dreptei unite. Ați devenit candidat independent numai pentru că cererea dumneavoastră nu a fost luată în seamă. Dar dacă conducătorii celor două partide v-ar fi făcut pe plac și ar fi acceptat propunerea domniei vostre, al cui candidat ați mai fi fost azi?
6. Nu în ultimul rând, vă poziționați împotriva RMGC și a exploatării gazelor de șist. Știu, este foarte important să atrageți voturile zecilor de mii care au mărșăluit duminică de duminică împotriva exploatării cu cianuri. Din păcate pentru dumneavoastră eu nu vă cred. Și sunt una care a mărșăluit atunci. De ce nu vă cred?
Pentru că:
– între 2002 – 2006 s-au elaborat studii de fezabilitate, inclusiv studii de condiții inițiale necesare Studiului de evaluare a Impactului asupra Mediului (EIM), una din etapele obligatorii pentru obținerea Autorizației de mediu, conform legii.
– în perioada iunie 2002 – mai 2004 și octombrie 2006 – februarie 2008, RMGC achiziționează proprietăți în zona proiectului, pe baza unui Plan de acțiune pentru strămutare și relocare, acțiune benevolă a ambelor părți, conformă legislației românești și la standarde internaționale de responsabilitate în domeniu.
– În concluzie,stimată doamnă, pentru că activitățile RMGC s-au desfășurat și în perioada în care dvs erați nici mai mult nici mai puțin Ministrul Justiției transformând – și aici n-am de ce să nu vă cred – justiția din una aservită în una independentă. Or în perioada aceea nu v-am auzit să denunțați ca ilegal contractul de la Roșia Montană, să solicitați anchete, să vă poziționați ferm ca astăzi împotriva cianurilor. 


Mapa Profesională a Monicăi Macovei poate fi studiată aici: 

http://www.mediafax.ro/politic/ministerul-public-a-facut-publica-mapa-profesionala-a-monicai-macovei-2334745

3 comentarii :

Anonim spunea...

Oare de ce ne mai pierdem timpul cu un cadavru(politic, desigur) ?!

In anii '50 muierea asta ar fi intercut-o de departe pe Ana Pauker !!!
Iar basescu ar fi fost, in aceeasi perioada negru-singerie, un Vasile LUca perfect !!!

Despre ''morti''numai de bine !!!

Riddick spunea...

Cică ar ajunge pe locul 3, înaintea lui Udrea şi a lui Tăriceanu. Ceea ce nu prea cred.

Locul trei are un cuvânt greu pentru turul doi, dând semnal de vot.

Anonim spunea...

Ajunge pe dracu pe locul 3 !
Eu nu cred nici in procentele date de sondaje pentru nemtalau !!!
S-ar putea sa avem surprise, dupa cum spun unii !!!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):