22 iulie 2014

Diferenţa dintre un om de stat şi doi lachei


Viktor Orbán îl ia la mişto pe Obama şi dă de înţeles că Ungaria nu participă la "schemă": "Nu aș vrea să dau impresia că Ungaria știe mai bine sau mai definitiv anumite lucruri decât ştie, să zicem, președintele Statelor Unite." (Citat dintr-un interviu radio, în care consideră că sunt necesare investigaţii serioase)


Ponta: "Eu am văzut foarte clar mesajul preşedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali, şi cred că România trebuie şi are şi eu ca prim-ministru al României susţin exact aceleaşi idei, faptul că atacul împotriva unui avion civil este un atac terorist, care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări, că este evident că acei separatişti terorişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă şi există o răspundere cel puţin morală şi politică a Rusiei pentru ceea ce se întâmplă acolo şi că România, alături de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, trebuie să sprijine Ucraina, implicit Moldova, Georgia, pentru a-şi păstra nu doar independenţa şi suveranitatea, dar pentru a combate aceste fenomene şi că orice măsură pe care o luăm la nivel internaţional în acest sens va fi şi este sprijinită de România."

Băsescu: "În ceea ce priveşte actul terorist, care a dus la uciderea celor 298 de oameni, aflaţi la bordul Malaysia Airlines MH17, responsabilitatea, în urma analizei şi a informaţiilor pe care le avem, responsabilitatea aparţine, în mod direct, grupării teroriste din estul Ucrainei care a executat lovitura asupra aeronavei malaysiene. În mod egal, Federaţia Rusă, care a pus la dispoziţie specialişti şi echipamentul necesar executării loviturii, este parte a actului terorist."

2 comentarii :

Anonim spunea...

tot caut de citeva zile bloggeri independenti romani care sa aiba nu curajul, ci decenta sa spuna adevarul in porcaria asta si sa se limiteze la fapte dovedite, care dracu or fi ele, nu sa fie cutii de rezonanta pentru propaganda americana. pina acum doar pe tine te-am gasit. felicitari!

mai stii vreunul? ca sa il felicit si pe el, ca la propagandisti se cenzureaza la greu orice opinie cit-de-cit divergenta, orice indoiala.

despre ziare ce sa zic? e groaznic. la fel ca pe vremea lui ceasca: propaganda, minciuni, manipulare. doar ca nu mai infieram cu minie proletara imperialismul american, ci kremlinul si pe tarul putin. vai de curu nostru de neam de slugi.

se pare ca numaratoarea inversa a inceput, pentru ca asa o intensa propaganda de razboi (si nu doar in romania) nu am mai vazut.

vorba unuia de pe theburningplatform.com, un blog al unor americani ingroziti de halul in care a ajuns tara lor:
"the shitstorm is nearing our shores".

mi-e teama ca e valabila si pentru romani...

Riddick spunea...

Prea puţini, n-are rost să-i înşir acum. Dar dă search cu termenul "ucrainenii au doborât Malaysia Airlines" şi vei găsi destui.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: