Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

22 iulie 2014

Diferenţa dintre un om de stat şi doi lacheiViktor Orbán îl ia la mişto pe Obama şi dă de înţeles că Ungaria nu participă la "schemă": "Nu aș vrea să dau impresia că Ungaria știe mai bine sau mai definitiv anumite lucruri decât ştie, să zicem, președintele Statelor Unite." (Citat dintr-un interviu radio, în care consideră că sunt necesare investigaţii serioase)


Ponta: "Eu am văzut foarte clar mesajul preşedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali, şi cred că România trebuie şi are şi eu ca prim-ministru al României susţin exact aceleaşi idei, faptul că atacul împotriva unui avion civil este un atac terorist, care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări, că este evident că acei separatişti terorişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă şi există o răspundere cel puţin morală şi politică a Rusiei pentru ceea ce se întâmplă acolo şi că România, alături de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, trebuie să sprijine Ucraina, implicit Moldova, Georgia, pentru a-şi păstra nu doar independenţa şi suveranitatea, dar pentru a combate aceste fenomene şi că orice măsură pe care o luăm la nivel internaţional în acest sens va fi şi este sprijinită de România."

Băsescu: "În ceea ce priveşte actul terorist, care a dus la uciderea celor 298 de oameni, aflaţi la bordul Malaysia Airlines MH17, responsabilitatea, în urma analizei şi a informaţiilor pe care le avem, responsabilitatea aparţine, în mod direct, grupării teroriste din estul Ucrainei care a executat lovitura asupra aeronavei malaysiene. În mod egal, Federaţia Rusă, care a pus la dispoziţie specialişti şi echipamentul necesar executării loviturii, este parte a actului terorist."
 

2 comentarii :

Anonim spunea...

tot caut de citeva zile bloggeri independenti romani care sa aiba nu curajul, ci decenta sa spuna adevarul in porcaria asta si sa se limiteze la fapte dovedite, care dracu or fi ele, nu sa fie cutii de rezonanta pentru propaganda americana. pina acum doar pe tine te-am gasit. felicitari!

mai stii vreunul? ca sa il felicit si pe el, ca la propagandisti se cenzureaza la greu orice opinie cit-de-cit divergenta, orice indoiala.

despre ziare ce sa zic? e groaznic. la fel ca pe vremea lui ceasca: propaganda, minciuni, manipulare. doar ca nu mai infieram cu minie proletara imperialismul american, ci kremlinul si pe tarul putin. vai de curu nostru de neam de slugi.

se pare ca numaratoarea inversa a inceput, pentru ca asa o intensa propaganda de razboi (si nu doar in romania) nu am mai vazut.

vorba unuia de pe theburningplatform.com, un blog al unor americani ingroziti de halul in care a ajuns tara lor:
"the shitstorm is nearing our shores".

mi-e teama ca e valabila si pentru romani...

Riddick spunea...

Prea puţini, n-are rost să-i înşir acum. Dar dă search cu termenul "ucrainenii au doborât Malaysia Airlines" şi vei găsi destui.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):