24 aprilie 2014

"TU CE CAUŢI AICI, FĂ DOINA?"
Ce calităţi îi mai lipsesc lui Victor Ponta?


BURSA :

     Explicaţia pentru care toată lumea vorbeşte despre mitocănia premierului Victor Ponta (i-a spus "fă" Doinei Pană - o bătrînică aflată pe post de ministru al Mediului), este că toţi orăşenii ştiu că "fă" este un vulgarism.
     Dacă toţi orăşenii ar pricepe ce mitocănie fiscală este taxa pe stîlp, atunci nu i-ar mai interesa că premierul se mai şi exprimă grosolan.
     Minciuna că Victor Ponta şi Rovana Plumb ar fi crescut pensiile, cînd, de fapt, le calculaseră greşit, sub nivelul legal, parcă nu a fost atît de "populară" ca "fă, Doina".
     Ce este mai grav: să fii ordinar în vorbire, sau să minţi?
     Plagiatul este mai grav decît minciuna că n-ai fi plagiat?
     Acuzaţiile că Guvernul Ponta este corupt, repetat formulate de preşedintele Traian Băsescu, nu au avut audienţa de care se bucură "fă, Doina".
     Dacă scena în care Victor Ponta i se adresează cu "fă" ministrului Apelor ar fi difuzată de televiziunile din străinătate, nimeni nu ar înţelege vulgaritatea premierului nostru; în schimb, toţi telespectatorii străini ar observa cum primul ministru al României este purtat într-o barcă pneumatică, la care tracţiunea este asigurată de şase inşi cufundaţi în apă până la genunchi.
     Un fel de lectică amfibie.
     "Tu ce faci, fă, Doina, aicea? Aveai chef de nişte inundaţii?", a întrebat-o Victor Ponta pe Doina Pană, care tocmai se urca în barcă.
     "Păi nu aveam chef, dar...", a răspuns Doina Pană, potrivit imaginilor video difuzate de Ştirile ProTV.
     Egiptul antic în direct.
     Părerea mea este că, de fapt, dialogul nu contează.
     Cred, de aceea, că nu mai contează nici că premierul neagă că s-ar fi exprimat aşa.
     Cred că premierul nu contează.
     Cred că nici preşedintele nu contează.
     Nici parlamentarii şi nici europarlamentarii nu contează.
     De un sfert de secol, cu toţii dovedesc că nu contează deloc, că nu contează ce partid este la putere, pentru că, oricum, ne îndreptăm către acelaşi "acolo".
     Iar acel "acolo" este lipsa de sfială în faţă oricărei valori morale.
     Îţi este clar, "fă"?

2 comentarii :

Anonim spunea...

Calitati ???
Adica trasaturi positive ???
Imi pare asa de rau ca suspendatul national are, in totalitate, dreptate cu privire la acest Golan de ponta !!!
Explicatia ar fi ca ambii sint la fel de jalnici !

Riddick spunea...

Se susţin reciproc, atenţie...

... deşi se străduiesc să pară a fi "în conflict".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: