Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

24 aprilie 2014

România este în FALIMENT nedeclarat ....Ziarul Financiar :

Conform articolelor Ziarului Financiar in perioada 01 ian 2013 ~ feb 2014 Guvernul Romaniei a luat imprumut suma imensa de aprox. 17 MILIARDE Euro. Acesti bani au fost imprumutati de la banci (nu de la FMI) pentru ca salariile si pensiile sa se poata achita si pentru ca sa se rostogoleasca datoriile anterioare.

Acum, cand toata industria este demolata ....firmele private se ascund in Insolventa pt a nu da impozit tarii ....Politicienii fura banii Statului ....De unde vom achita uriasa datorie externa care creste cu peste 1 MILIARD Euro /luna ? Eu ca om de afaceri vad doar un singur scenariu sumbru .....Dezmembrare teritoriala sau Preluarea conducerii tarii de catre cei care ne-au imprumutat ! Groaznica situatie ....si totusi lumea nu stie adevarul.

Toata lumea economica vorbeste cu bucurie de faptul ca Parlamentul a adoptat Noua Lege a Insolventei. Eu vreau sa informez Romania ca nu este un moment de bucurie acum ....deoarece eu ca TEPUIT cu sute de mii Euro, declar ca nu se schimba Absolut nimic in bine ! Se vrea doar demonstratia faptului ca "Alesii poporului" lucreaza ....

In fapt cum stau lucrurile ....Am prezentat in articolele mele din 2013 cum ca FURTUL dat de patronii firmelor intrate-n Insolventa se ridica in vara lui 2013 la aprox 24 MILIARDE Euro ! 10 miliarde Euro taxe neachitate Statului, 10 miliarde Euro datorii neachitate firmelor ce au livrat marfuri "Insolvabililor" si 4 miliarde tepe date la banci prin neplata creditelor. Acum in aprilie 2014 pt ca s-a marit nr. de ESCROCI ce si-au introdus firmele-n Insolventa ... probabil ca JAFUL a ajuns la 30 MILIARDE Euro ....Incredibil ce suma uriasa pt un Stat ce se plange ca trebuie ca pacientii sa-si achite o parte din medicamente in spital !

Noul Cod al Insolventei ce va intra-n vigoare in curand nu rezolva recuperarea acestor 30 MILIARDE Euro FURATE de catre niste DERBEDEI de la Banci, Bugetul de Stat si Firme Creditoare (printre care si eu CABLE SRL, Adeplast .....si alte sute de mii de firme pagubite ). Daca Guvernul Tariceanu pe langa multele lucruri rele ce le-a facut ....s-a "gandit sa cadoriseasca" in 2006 mediul de afaceri din Romania cu GROAZNICA Lege a Insolventei....acum Guvernul d-lui Ponta ar trebui sa REPARE ceea ce a stricat Guvernul Tariceanu. Politicienii au adus prin introducerea acestei legi in 2006 Dezastrul national Economic si tot ei ar trebui sa rezolve situatia creata. Anume : ar trebui sa dea o LEGE DURA si EFICIENTA prin care in 2 luni toate firmele aflate-n Insolventa sa-si achite toate datoriile. Altfel, INCHISOARE de la 3 la 20 de ani in Functie de suma datorata.

Romania nu are nevoie de LEGEA INSOLVENTEI ! Ci ....de un singur lucru in economie : DISCIPLINA FINANCIARA !

Astfel Statul nu ar trebui sa se imprumute lunar cu peste 1 MILIARD euro , ci ar incasa in doar 2 luni minim 14 MILIARDE Euro !

Guvernul Boc si acum Guvernul Ponta neavand bani la Buget inventeaza mereu taxe pt populatie si firme private. Tara se afla intr-o saracie extrema ....lumea nu are bani ! Salariile cele mai multe sunt sub 1.000 lei si ele nu pot sa creasca pe viitor deoarece Romania prin "privatizari" si-a pierdut toate uzinele profitabile (sunt deja demolate) si astfel este la mana firmelor straine ce si-au facut fabrici la noi in tara. Daca salariul minim va creste pana la 1.500 lei pe luna …..ne vom trezi ca intr-un an absolut toate fabricile se vor muta in Basarabia sau Bulgaria.

Noi, pagubitii cu File CEC neachitate cum ne putem recupera banii ? Anul trecut doar 200 si ceva de dosare penale cu File Cec neachitate au fost trimise-n judecata, dintr-un total de peste 100.000 dosare. Datornicii s-au ascuns in Insolventa si tot ei sunt plansi si "ajutati" sa se reabiliteze financiar. In practica nu este vorba de asa ceva ! Un "Om de afaceri" din Oradea a dat tepe de 75 milioane Euro prin Intrarea-n Insolventa, dar are pe alte firme investitii in Energie .... La OTP Bank nu a achitat un credit de 46 milioane euro.

Am cazuri in care dupa 5 ani de la intrarea-n Insolventa a clientilor inca nici nu s-a definitivat "Planul de Reorganizare" datorita complicitatii Caselor de Insolventa cu "sarmanii Insolvabili" ....daca mai adaugam inca 3 ani pt asa zisa "Reorganizare" ajungem la 10 ani timpul Insolventei. Am cazuri multe in care Administratorul Judiciar nu a inceput deloc, nici acum dupa 5 ani .... etapele Insolventei, deoarece Hotii ce au intrat in Insolventa nu vor sa prezinte Actele cu activitatea firmei. S-au facut plangeri penale impotriva "Insolvabililor" pt ca nu se supun cererii de predare a arhivei firmei , dar bineinteles ca nici asa nu se rezolva ceva .....
Noul Cod al Insolventei nu rezolva aceste aspecte dureroase pt Pagubiti.

In realitate noi pagubitii suntem pusi pe drumuri ....cheltuim sute de mii euro cu procesele si ne consumam nervos. De noi cine are grija ? NIMENI ! Desi putinii bani ce intra-n Buget ii dam doar noi firmele romanesti serioase. Cei ce au intrat in Insolventa sunt niste Infractori si ei nu dau impozit Statului Roman.
De ce Parlamentul nu a invitat 1000 de pagubiti sa se sfatuiasca cu ei cum sa se rezolve aceasta grava problema a Insolventei ?

Acum firma DELPHI (de componente auto - n.red) isi construieste inca o fabrica la Moldova Noua pt a plati muncitorilor un salariu minim pe economie. A dat lucrarea de constructie (6 milioane Euro) unei firme din Ungaria, deoarece nu au incredere ca o firma romaneasca nu va intra in Insolventa si astfel Garantia lucrarii nu va DISPAREA peste noapte. Delphi vrea garantie pe lucrarea de Constructie ...Astfel a preferat ca o firma ungureasca sa-i construiasca fabrica. Romania datorita Legii Insolventei genereaza NESIGURANTA in Mediul de Afaceri !

Toti politicienii romani rad de Victor Orban premierul maghiar. Dl. Geoana si dl. Cioroianu ziceau anul trecut ca premierul Orban este "Oaia Neagra a Europei pt masurile dure economice pe care le-a impus" .....

Pt mine este "Oaia alba a Europei" deoarece acum o luna am mers in Elvetia si am parcurs autostrada de Centura a Budapestei. Imi era rusine ca sunt roman si provin dintr-o tara INAPOIATA total ! In doar 2 ani Premierul Ungariei a realizat o Centura a Budapestei extrem de frumoasa : 4 benzi pe sens + banda de refugiu. Podul peste Dunare are 10 benzi ..... ce fel de Centura are Bucurestiul ? Niciuna ….
Asta din cauza ca a inteles un lucru : in Ungaria trebuie adusi bani la Buget nu prin scumpirea benzinei si a taxelor ....ci prin Introducerea Disciplinei Financiare si prin politica Nationalizarilor .....

Dar cum sa nationalizezi ceva in Romania ....cand politicienii nici macar nu au dat o lege eficienta pt pastrarea uzinelor privatizate ? Anume : cei ce au luat de la Stat uzine si fabrici nu au voie sa le devalizeze si sa le Demoleze ! Ele trebuie in cel mai rau caz CONSERVATE ! Nu Demolate !


Valerian Leucuta este intreprinzator, proprietar al firmei SC Cable SRL din Oradea

Un comentariu :

Riddick spunea...

"În '59, mai făcea găina ouă...
În '60, ori te spânzuri, ori te-nneci,
Ori la ceapé te treci.
În '61 - frânghia, săpunu',
Şi direcţia salcâmu' ."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):