25 aprilie 2014

Ia să văd eu cine-i sare-n cap acum lui Antonescu !Deşi ceea ce a spus merge ca nuca-n perete cu apartenenţa PnL la ALDE (sau la PPE, cum se aude c-ar face-o după alegerile europarlamentare). Şi apoi, PnL (ca şi celelalte partide parlamentare din 2012) a votat pentru ratificarea eurodiktatului fiscal.
Liderul PNL a precizat că liberalii au pregătit un program politic "concentrat" în prespectiva alegerilor europarlamentare. "Când preşedintele Băsescu vine şi spune, l-am auzit recent, «Ar fi bine ca înainte de alegerile europarlamentare să facem, să stea toate partidele la masă, să încearce să găsească nişte linii comune pe care să le sprijine», asta e o idee frumoasă şi o idee prezidenţială. Nu a fost niciodată pusă în practică de Băsescu în zece ani, asta e altceva", a afirmat Antonescu.

El a precizat că România a semnat un tratat al UE pe care ţările membre vor trebui să-l detalieze şi să-l aplice în domenii care ţin de coerenţa politicilor, de disciplina financiar-bugetară, care să dea unitate şi forţă UE în perioada post-criză economică.

"Un simplu detaliu, undeva într-un capitol al acestui tratat se vorbeşte despre convergenţa fiscală, deci despre ideea de a se ajunge cam la acelaşi grad de impozitare în toate ţările UE. Iau acest exemplu pentru a arăta că noi trebuie să avem acolo oameni care să ştie că pentru România acest subiect prezintă aspect aparte, că România nu este interesată în convergenţă fiscală cu Germania sau cu Franţa, că România are nevoie încă de dezvoltare, că unul dintre atuurile României este cota unică scăzută de impozitare, de 16%, şi că nu am niciun interes să mă duc la 30 sau la 40, cât e în alte vechi ţări şi economii stabilizate şi puternice ale UE. Am dat numai un exemplu pentru a vedea că dincolo de vorbe şi de intenţii frumoase şi interesele generale, abstracte ale României, există interese concrete ale României, pe care aceşti oameni le cunosc, pe care candidaţii noştri le-au conturat într-un program", a declarat Antonescu.

Programul politic al candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare va fi prezentat vineri într-o conferinţă de presă.

5 comentarii :

Riddick spunea...

Pun pariu: primul va fi Sorin Ioniţă (ăla de la SAR, de zici că are faţa turtită când se uită-ntr-o parte). Sau poate Cristian Ghinea (altă goarnă UEistă) ?

Anonim spunea...

Antonescu spune lucrurilor pe nume, mai mult decit oricare ''politician''DIN Romania, fie ca ne place fie ca nu ne place!
Apartenenta la ALDE sau PPE,(daca va fi), ca si votarea aberatiei aleia nemtesti, nu-l impiedica pa tulcean sa vorbeasca pe sleau, fapt pentru care a devenit tinta permanenta !!!
La cit de fluida e azi situatia in UE, nu se stie cind si cit de utila va fi ''franchetea'' lui Antonescu.
Lumea se misca : ''* Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a comparat campania electorală a Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP) cu "propaganda comunistă", afirmând că este șocat de atitudinea agresivă adoptată de partidul eurosceptic față de conaționalii săi, potrivit unor declarații pentru ediția britanică a publicației Huffington Post. Ambasadorul Ion Jinga a declarat că a fost șocat de "minciunile scandaloase" din noul manifest al UKIP, pe care el l-a numit "total inacceptabil în Europa", scrie Huffington Post. ''(sursa:http://www.agerpres.ro/externe/2014/04/25/stirile-serii-externe-25-aprilie-18-26-25)

Riddick spunea...

Jinga e o slugă.

Anonim spunea...

Corect !
Dar, ''indignarea'' lui e edificatoare si ajuta la evaluarea ''trendului'' (parca asa se zice?) .

Riddick spunea...

Ca şi cum ar fi obligate alte state să rezolve situaţia lipsei locurilor de muncă din România. Nu mai discut dezindustrializarea la ordine UEFMI - au aplicat-o ăia votaţi şi revotaţi de noi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mihai Giurgea ("Capitalism pe pâine")
2012: "Oamenii au început să-şi dea seama că societatea trebuie condusă nu de popor, ci de un sector privat puternic. Minciunile penibile ale bătrânilor politruci nu mai țin – decât poate la popoare inferioare, cerșetoare, socialiste. Ca grecii sau, poate, românii. Dar aceste popoare vor fi șterse din istorie. Cadavrul lor deja a început să miroasă."
2014: "Îmi convine şi că România a devenit colonie germană: că sub conducere românească, m-au furat cu toții 20 de ani!"
2014: "România NU MAI E sub controlul politicienilor români. România nu mai e nici măcar sub controlul poporului român (lucru care pe mine, personal, mă bucură foarte tare!). România e condusă în clipa asta dintr-un oraş numit Washington. Nu din oraşul Bucureşti."

Postări populare (nu P.P.E. !):