16 februarie 2014

PDL, chemat în Germania "la prelucrare"

"Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul." - link
"Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene." - link
(Cătălin Predoiu)
Nu-mi imaginez aşa ceva cu FIDESZ-ul lui Orbán ("încă" în PPE...): ca ditamai partidul să fie invitat şi să stea CINCI zile prin Germania. Evident, ca să primească ordine.

AGERPRES:

Informare de presă (16 februarie 2014) Ref: Vizită delegație PDL în Germania, la invitația CDU, organizată de Fundația Konrad Adenauer

O delegație a PDL, condusă de președintele Vasile Blaga, se va afla, începând cu 17 februarie, în Germania într-o vizită la invitația CDU, organizată de Fundația Konrad Adenauer.

Din delegație mai fac parte prim-vicepreședinții PDL Anca Boagiu și Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Monica Macovei, vicepreședinții PDL Mircea Hava, Raluca Turcan, Romeo Raicu, Ioan Bălan, Alin Popoviciu și Alexandru Nazare, secretarul general adjunct Costică Canacheu, secretarul executiv Radu Carp și președintele OT-PDL Sorin Moldovan.

În cadrul vizitei, care se va desfășura în săptămâna 17-22 februarie 2013, vor avea loc întâlniri cu reprezentanți CDU la Berlin și Dresda unde se vor aborda subiecte legate de alegerile europarlamentare din acest an, de sistemul electoral german și de organizarea și politicile promovate de CDU care au condus la o nouă victorie în alegerile generale din 2013. De asemenea, vor fi abordate și teme legate de Partidul Popular European din care cele două formațiuni politice fac parte.

Delegația PDL se va întâlni, printre alții, cu secretarul general al CDU, Peter Tauber, cu președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul German, Gunther Krichbaum, cu secretarul general al Consiliului Economic al CDU, Wolfgang Steiger, cu Bernd Fabritsius, președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania și liderul grupului parlamentar CDU din Parlamentul Landului Saxonia.

Departamentul de comunicare al PDL

3 comentarii :

Anonim spunea...

Cineva trebuie, totusi, sa spuna ca fundatia aia Konrad Adenauer'', ''a fost, si nu sint motive sa credem ca in present nu mai este, o institutie de acoperire pentru BND, utilizata in scopuri informative dar si de monitorizare/modelare a situatiei din tarile in care Germania are interese.
Asa ca, in colonia imprevizibila Romania, care a tradat de doua ori Germania, s-au mobilizat forte suficiente pentru a se preveni evolutii neasteptate !!!
De aceea Johanis va ajunge negresit in guvern, ceea ce poate fi un lucru pozitiv, el fiind ''bastinas'' si nu adus de afara, cum au mai incercat americanii !
Va reusi Germania acasta performanta ???

Riddick spunea...

Germania mai "lucrează" şi prin alte fundaţii, cum ar fi Friedrich Ebert (care "vede" de PSD) şi Friedrich Naumann (care "vede" de PnL), şi mai este a doua fundaţie CDU, Hanns Seidel (care "vede" de PDL). Dar PSD şi PnL "merg pe burtă", nu bat toba.

Despre Iohannis am scris aici:

http://riddickro.blogspot.com/2009/10/marioneta-johannis.html

Anonim spunea...

Multumesc pentru inspirata completare.
Poate citesc si unii baieti destepti si, daca nu au lucrarile documentare puse la punct , se apuca aum sa le completeze.
N-ar fi rau !!!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: