28 ianuarie 2014

Dramatica expropriere a săracilor de la periferieArticol de Ilie Şerbănescu (Jurnalul Naţional):

Indiferent dacă vrem sau nu, data de 1 ianuarie 2014 va constitui peste timp un moment crucial în istoria României. Aceasta va fi marcat probabil sfârşitul ţării înseşi, căci începutul sfârşitului se consemnase cu câţiva ani înainte odată cu transformarea României într-o colonie – şi anume în stadiul colonial cel mai de jos, al anexei de consum – în sistemul centru-periferie pe care îl reprezintă Uniunea Europeană. De la 1 ianuarie 2014 s-a dat liber vânzării terenurilor din extravilan către cetăţenii Uniunii Europene. Că şi cetăţenilor români li se permite să facă acelaşi lucru prin ţări ale Uniunii Europene nu este altceva decât o capcană. Degeaba mi se permite să cumpăr un Mercedes când eu nu-mi permit decât closet în curte! La nivelul câştigurilor lunare şi averilor acumulate de cei din centrul din Vest şi respectiv de cei de la periferiile din Est ale Uniunii Europene, liberalizarea vânzării terenurilor este o operaţiune fără precedent de deposedare a săracilor din Est de către bogaţii din Vest, în spiritul celei mai crâncene exploatări colonialiste.

Faptul că scapă acestui proces bogataşii din Est nu schimbă cu nimic datele problemei, ci le înveninează şi mai tare. Cine sunt bogătaşii din Est?! Nu sunt produsul dezvoltării capitaliste a Estului după căderea comunismului (căci n-ar fi avut timp!), ci îmbogăţiţii tranziţiei pe baza rapidei devalizări a statului în ţările din Est. Si – după ce s-au făcut că nu văd devalizarea statului în ţările din Est, pentru că le permitea lor înşile să se înfrupte – corifeii Vestului lasă acum ceva mărunţiş bogataşilor din Est ca să ascundă, sub abureala unor latifundiari autohtoni, cotropirea pământurilor estice de către vestici.

Îmbogăţiţi români se dovedesc cei mai racordaţi la acest bacşiş vestic. Deşi ştiu bine de ani de zile de scadenţa dramatică din 1 ianuarie 2014 n-au mişcat un deget pentru fârtaţii lor, românii săraci. Nu s-au agitat decât pentru ei şi averile lor. Pentru îmbogăţiţii din Ungaria a primat spiritul naţional: s-a stabilit că pământurile sunt maghiare şi rămân ale maghiarilor. Ba, la Budapesta s-a formulat un program de dobândire de către statul ungar a pământurilor pe care ar dori să le vândă etnicii maghiari din Transilvania! Îmbogăţiţii bulgari, care n-au avut tăria celor maghiari, au obţinut măcar un respiro pentru năpăstuiţii lor compatrioţi săraci, amânând cu cinci ani scadenţa de la 1 ianuarie 2014. Numai îmbogăţiţii români dau cu secera în fârtaţii lor săraci! Căci nu este greu de întrezărit ce efecte va avea aşa-zisa liberlizare a vânzarii pământurilor în România când câştigul mediu net salarial este aici de 300 euro (nu mai vorbim de câştigul lucrătorilor din agricultură!), iar în vestul Europei este de 2500-3000 euro şi când hectarul agricol în România este 2000 euro, iar în vestul Europei 15-20000 euro: o deposedare de anvergură a săracilor de pământurile lor! (va urma)

7 comentarii :

Riddick spunea...

Lista parlamentarilor care au votat porcăria:

http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/lista-vanzatorilor.html


Băsescu sesizează CCR ca să se simplifice transferul de terenuri către străini (" [legea] va duce, inevitabil, la îngreunarea procedurilor privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole din extravilan"):

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/legea-privind-cumpararea-terenurilor-de-catre-straini-retrimisa-de-basescu-la-parlament-322230.html#top_articol


Bulgarii au încercat cu jumătăţi de măsură, dar au fost blocaţi:

Bulgaria: Interdictia vanzarii terenurilor catre straini a fost declarata neconstitutionala

Curtea Constitutionala bulgara a anulat marti o rezolutie parlamentara care interzicea vanzarea terenurilor catre straini, scrie AFP.

"Vanzarile de terenuri fac parte din miscarea libera a capitalurilor (...) una dintre principalele libertati" in cadrul Uniunii Europene, a decis Curtea.

Guvernul a anuntat deja ca nu va respecta aceasta rezolutie adoptata in 22 octombrie de Parlamentul de la Sofia sub presiunea ultranationalistilor, considerand ca ar "contraveni angajamentelor europene" ale Bulgariei.

Rezolutia a fost sustinuta de opozitia conservatoare, de ultranationalistii de la Ataka si de jumatate dintre deputatii socialisti care sustin oficial guvernul.

Bulgaria impusese, ca si Romania, un moratoriu privind vanzarea terenurilor, in special cele agricole, la straini. Acest moratoriu, care a expirat la 1 ianuarie 2014, fusese prelungit prin rezolutie pana in 2020.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-16500333-bulgaria-interdictia-vanzarii-terenurilor-catre-straini-fost-declarata-neconstitutionala.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

http://www.novinite.com/articles/155104/Bulgarian+Socialist+MPs+Back+Liberals+in+Challenging+Land+Sale+Ban 

Crystal Clear spunea...

Am muncit ca sclavii în comunism, pentru noi toţi şi am rămas decapitalizaţi.
Hotii au furat ce-am muncit noi sau au distrus, ca nu cumv sa mai câştigăm ceva.
Ce mai putem face, acum ?

Crystal Clear spunea...

Ce se întâmplă cu cei care ne-au trădat ?

Riddick spunea...

S-a mai produs o deposedare prin inflaţie, mai vizibilă în 1993 (peste 300%, pe un an).

Trebuie să le dam la cap, sistematic.

Riddick spunea...

Cât timp nu-i caută nimeni, justiţia sau "vigilantes" (potere populare) - NIMIC.

Anonim spunea...

Eu le-as zice neaos: haiduci .
Sa nu va mire ca, intr-o zi, vom afla si de asemenea realitati !!!
Sirbii s-au eliberat singuri se sub nemti, cu miscarea de partizani !!!
Daca inamicul e social, in loc de extern, e vreo deosebire ???
Nu va pierdeti speranta !

Riddick spunea...

Nu chiar singuri, li s-au dat (paraşutat) arme atât partizanilor (comunişti) cât şi cetnicilor (naţionalişti), apoi ca să nu obiecteze URSS, ultimii "au fost săriţi de pe listă", dar tot au luptat.

http://www.ravnagorachetniks.org/istorija_e_1.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

- Dacă, la câțiva ani după aderare, va veni un guvern cu largă susținere electorală și va spune "vrem să ieșim din UE", va mai fi posibil acest lucru?
- Nu. N-avem încotro. Avem oare altă soluție pentru România? Ce să facem, să ne apropiem de zonele arabe, să devenim fundamentaliști islamici? Să ne slavizăm sub umbrela lui Putin și a Kremlinului? Ce să facem? Avem alt scenariu? Eu cred că nu. Vad UE ca pe o locomotivă ce se va atașa la trenul numit România, care acum merge prea încet, gâfâind. O locomotivă care va trage România din trecut și o va aduce în contemporaneitate. De aceea, să primim Noul An cu speranță și încredere, cu un oarecare fatalism gen "asta e, nu mai putem schimba nimic", și să scoatem din 2006 tot ce are el mai bun pentru fiecare dintre noi.


Postări populare (nu P.P.E. !):