28 ianuarie 2014

Aceşti idealişti şi naivi frumoşi ai euromaidanului ucrainean



NapocaNews:

[...] Euromaidanul fascinează tineretul ucrainean aşa cum mirajul UE ne-a păcălit şi pe noi românii în anii 90. Integrarea a adus din păcate la prăbuşirea economiei naţionale prin deschiderea barierelor vamale şi pierderea a trei milioane de români ca forţă de muncă, emigrând pe piaţa occidentală. Euromaidanul (maidan=piaţă, provine din limba turcă, la fel ca în limba română) le oferă ucrainienilor promisiuni, nu realităţi concrete. Chiar dacă s-ar semna asocierea cu UE, libera circulaţie o vor primi ucrainienii doar după 2020. Deschiderea barierelor vamale pentru Kiev va duce la prăbuşirea economiei ucrainiene, deoarece produsele acestei ţări sunt inferioare celor europene, fapt ce va duce la şomaj, inflaţie şi emigrare. UE e cinică cu poporul ucrainean şi nu îl informează despre realitatea dură a integrării în UE, care pentru ţări ca România, Ungaria, Croaţia, Slovacia şi Ungaria a adus doar dezamăgire, depopulare, exploatarea resurselor şi sărăcie. Sigur că ucrainienii în naivitatea şi idealismul lor cred că schimbând preşedintele post-sovietic le va fi mai bine. Ianukovici a semnat pentru Uniunea Euro-Asia deoarece economia ucraineană este compatibilă cu acest spaţiu economic, ţara nefiind pregătită pentru o concurenţă acerbă cu firmele din UE. Mă miră faptul cum naţionaliştii ucrainieni şi preoţii se luptă sau se roagă pe Euromaidan, alături de ecologişti sau de ong-iştii lui Soros trimişi să pregătească Ucraina pentru binefacerile occidentale: cultura gay, inflaţie, vinderea terenurilor la străini, falimentarea intrepriderilor naţionale, vinderea resurselor petroliere şi minerale, protecţia multinaţionalelor. UE nu vrea să acapareze Ucraina pentru democraţie şi prosperitate, ci ca să o organizeze într-o ne-ocolonie economică, ca o piaţă ieftină de desfacere şi izvor de mână de lucru ieftină şi exploatarea sălbatică a bogatelor sale resurse. Bruxelles dacă nu poate lua întreaga Ucraină organizează acum fărâmiţarea ţării. În vestul Ucrainei, dar şi la Kiev, se constituie Consilii populare, un fel de soviete albastre, administraţii paralele faţă de guvernul şi administraţia legală. În vestul Ucrainei protestatarii Euromaidanului au preluat controlul instituţiilor de stat. Ţara se rupe în două: o Ucraină vestică minoritară şi greco-catolică, cu privirea spre Bruxelles şi rămâne o Ucraină estică rusofilă şi rusofonă cu ochii îndreptaţi spre Moscova. Asta dacă nu e o capcană a guvernului de la Kiev, care lasă mişcarea protestatară să se compromită în haos sau anarhie şi apoi să intervină manu militari pentru instaurarea ordinii şi a păstra Ucraina în Uniunea Vamală Euro-Asia. Spectrul unui război civil la graniţele României ar fi dezastruos pentru noi. Investitorii s-ar speria, iar aventurierii secui ar avea un bun prilej de proclamare a autonomiei, pe fondul unei instabilităţi naţionale şi internaţionale în regiune.

6 comentarii :

Anonim spunea...

Nu am inteles cum e mai bine, conform ''organului'' clujan .
Sa se rupa, dar atunci partea estica va intra sub controlul Rusiei(ceea ce nu e bine, se intelege) sau,
sa nu se rupa.
In aceasta ultima varianta, daca intra in ue devine colonie, iar daca nu intra ''maidanul'' va continua sau va fi inabusit manu military si, iarasi nu va fi bine!!!
Eu, un mitic scirbavnic, prost, balcanic, necivilizat, nespalat, parazit etc.etc. nu prea inteleg ''subtilitaturile'' astea, fiind ocupat sa-mi insusesc rodul muncii harnicilor ardeleni.
Asa ca , poate ne explica dl. Marga cum sta treaba, iar daca nu stie o poate consulta pe madam Merkel, prietena sa de nebunii litorale din tineretea sa/lor revolutionara !!!
Si inca ceva ! Oare ''maidanul'' de la Cluj ce va solicita ???
Recunosc placerea ce mi-o produce recunoasterea prapadului ue pe capul tarilor inghitite, cu nepretuitul aport al unor clujeni de seama, printer care tovarasul Puscas !!!

Riddick spunea...

Nu caut să desluşesc opţiunea lor. Nu cred că e bună ruperea. Mai observ că apare o contrapropunere cu un alt tip de Uniune. Cum naiba de nu se poate scăpa de aceste uniuni ?! Sau s-o putea, cine ştie.

Anonim spunea...

Va rog sa nu deschideti link-ul daca sinteti cardiac si/sau dispuneti de o imaginatie ''bogata'' !
Nu glumesc !

http://www.pefata.ro/#!/2014/01/28/germania-flatulenele-vitelor-au-declanat-o-explozi/

Riddick spunea...

E foarte plauzibil:

CH4 + 2O2 -> CO2 + 2H2O + energie

Riddick spunea...

Reacţie exotermă, ireversibilă.

Crystal Clear spunea...

Asta, într-adevăr e de râs :) :)

Cantitatea mare de gaze eliberate în atmosferă a determinat autorităţile din Noua Zeelandă să introducă o “taxă pe flatulenţă“, în timp ce în Fresno, California, emisiile sunt convertite în biogaz.
Agricultura este responsabila pentru 14-20% dintre gazele cu efect de seră emise la nivel global.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):