28 ianuarie 2014

Aceşti idealişti şi naivi frumoşi ai euromaidanului ucraineanNapocaNews:

[...] Euromaidanul fascinează tineretul ucrainean aşa cum mirajul UE ne-a păcălit şi pe noi românii în anii 90. Integrarea a adus din păcate la prăbuşirea economiei naţionale prin deschiderea barierelor vamale şi pierderea a trei milioane de români ca forţă de muncă, emigrând pe piaţa occidentală. Euromaidanul (maidan=piaţă, provine din limba turcă, la fel ca în limba română) le oferă ucrainienilor promisiuni, nu realităţi concrete. Chiar dacă s-ar semna asocierea cu UE, libera circulaţie o vor primi ucrainienii doar după 2020. Deschiderea barierelor vamale pentru Kiev va duce la prăbuşirea economiei ucrainiene, deoarece produsele acestei ţări sunt inferioare celor europene, fapt ce va duce la şomaj, inflaţie şi emigrare. UE e cinică cu poporul ucrainean şi nu îl informează despre realitatea dură a integrării în UE, care pentru ţări ca România, Ungaria, Croaţia, Slovacia şi Ungaria a adus doar dezamăgire, depopulare, exploatarea resurselor şi sărăcie. Sigur că ucrainienii în naivitatea şi idealismul lor cred că schimbând preşedintele post-sovietic le va fi mai bine. Ianukovici a semnat pentru Uniunea Euro-Asia deoarece economia ucraineană este compatibilă cu acest spaţiu economic, ţara nefiind pregătită pentru o concurenţă acerbă cu firmele din UE. Mă miră faptul cum naţionaliştii ucrainieni şi preoţii se luptă sau se roagă pe Euromaidan, alături de ecologişti sau de ong-iştii lui Soros trimişi să pregătească Ucraina pentru binefacerile occidentale: cultura gay, inflaţie, vinderea terenurilor la străini, falimentarea intrepriderilor naţionale, vinderea resurselor petroliere şi minerale, protecţia multinaţionalelor. UE nu vrea să acapareze Ucraina pentru democraţie şi prosperitate, ci ca să o organizeze într-o ne-ocolonie economică, ca o piaţă ieftină de desfacere şi izvor de mână de lucru ieftină şi exploatarea sălbatică a bogatelor sale resurse. Bruxelles dacă nu poate lua întreaga Ucraină organizează acum fărâmiţarea ţării. În vestul Ucrainei, dar şi la Kiev, se constituie Consilii populare, un fel de soviete albastre, administraţii paralele faţă de guvernul şi administraţia legală. În vestul Ucrainei protestatarii Euromaidanului au preluat controlul instituţiilor de stat. Ţara se rupe în două: o Ucraină vestică minoritară şi greco-catolică, cu privirea spre Bruxelles şi rămâne o Ucraină estică rusofilă şi rusofonă cu ochii îndreptaţi spre Moscova. Asta dacă nu e o capcană a guvernului de la Kiev, care lasă mişcarea protestatară să se compromită în haos sau anarhie şi apoi să intervină manu militari pentru instaurarea ordinii şi a păstra Ucraina în Uniunea Vamală Euro-Asia. Spectrul unui război civil la graniţele României ar fi dezastruos pentru noi. Investitorii s-ar speria, iar aventurierii secui ar avea un bun prilej de proclamare a autonomiei, pe fondul unei instabilităţi naţionale şi internaţionale în regiune.

6 comentarii :

Anonim spunea...

Nu am inteles cum e mai bine, conform ''organului'' clujan .
Sa se rupa, dar atunci partea estica va intra sub controlul Rusiei(ceea ce nu e bine, se intelege) sau,
sa nu se rupa.
In aceasta ultima varianta, daca intra in ue devine colonie, iar daca nu intra ''maidanul'' va continua sau va fi inabusit manu military si, iarasi nu va fi bine!!!
Eu, un mitic scirbavnic, prost, balcanic, necivilizat, nespalat, parazit etc.etc. nu prea inteleg ''subtilitaturile'' astea, fiind ocupat sa-mi insusesc rodul muncii harnicilor ardeleni.
Asa ca , poate ne explica dl. Marga cum sta treaba, iar daca nu stie o poate consulta pe madam Merkel, prietena sa de nebunii litorale din tineretea sa/lor revolutionara !!!
Si inca ceva ! Oare ''maidanul'' de la Cluj ce va solicita ???
Recunosc placerea ce mi-o produce recunoasterea prapadului ue pe capul tarilor inghitite, cu nepretuitul aport al unor clujeni de seama, printer care tovarasul Puscas !!!

Riddick spunea...

Nu caut să desluşesc opţiunea lor. Nu cred că e bună ruperea. Mai observ că apare o contrapropunere cu un alt tip de Uniune. Cum naiba de nu se poate scăpa de aceste uniuni ?! Sau s-o putea, cine ştie.

Anonim spunea...

Va rog sa nu deschideti link-ul daca sinteti cardiac si/sau dispuneti de o imaginatie ''bogata'' !
Nu glumesc !

http://www.pefata.ro/#!/2014/01/28/germania-flatulenele-vitelor-au-declanat-o-explozi/

Riddick spunea...

E foarte plauzibil:

CH4 + 2O2 -> CO2 + 2H2O + energie

Riddick spunea...

Reacţie exotermă, ireversibilă.

Crystal Clear spunea...

Asta, într-adevăr e de râs :) :)

Cantitatea mare de gaze eliberate în atmosferă a determinat autorităţile din Noua Zeelandă să introducă o “taxă pe flatulenţă“, în timp ce în Fresno, California, emisiile sunt convertite în biogaz.
Agricultura este responsabila pentru 14-20% dintre gazele cu efect de seră emise la nivel global.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Sorin Roşca-Stănescu, 2010: "Din păcate, niciuna dintre administraţiile de la Bucureşti nu a dezvoltat şi nu şi-a consolidat relaţiile cu China. Chiar şi în cadrul Parteneriatului Euro-Atlantic, de multe ori noi i-am dezamăgit pe europeni, în favoarea Statelor Unite. Începând din 2011, şansa Bucureştiului este de a merge loial, împreună cu partenerii europeni, cât mai aproape de China."

Sorin Roșca-Stănescu, 2012: "Ca atare, printr-o viitoare uniune noi trebuie să câștigăm ceea ce am pierdut. Ceea ce am dat sau ceea ce ni s-a luat. Noi trebuie să primim asigurări că vom intra în randul statelor europene cu o economie și cu un nivel de trai performante. A doua realitate derivă din analiza intențiilor polilor de putere UE. Și, în primul rand, a intențiilor Germaniei. Dacă Germania vrea consolidare și integrare prin austeritate, atunci ea se va prăbuși în sine și va prăbuși UE. Dacă, dimpotrivă, Berlinul vrea dezvoltare și investiții, atunci da, avem ce căuta în federație."

Postări populare (nu P.P.E. !):