10 decembrie 2013

SIE apără establishmentul, nu naţiunea sau democraţia !


Cu mortăciunea asta de Meleşcanu tot EuroBăse ne-a pricopsit. Deh, el e grandoman: lasă serviciile secrete pe seama unor şefi proveniţi din alte partide decât al său (şi confirmaţi de majorităţi parlamentare din care făcea parte PDL), şi e de acord ca EBA să fie amanta lui Hrebenciuc Jr. ani de zile. Preşedinte de dreapta-stânga, ce mai ! (Meleşcanu, 2011: "Prioritatea României este Răsăritul"; deci, când l-a numit la SIE, EuroBăse ŞTIA !).
"La nivelul UE, cea mai mare vulnerabilitate pe care o avem din punctul de vedere al securităţii este dată de faptul că toate guvernele, cu mici excepţii, poate Germania, nu au fost capabile să gestioneze criza economică şi financiară. Şi cetăţenii de rând au început să aibă o neîncredere foarte mare în forţele politice tradiţionale şi chiar în oamenii politici consacraţi, văzând că aceştia nu au capacitatea să vină cu formule, cu măsuri, care să permită, într-adevăr, depăşirea crizei", a precizat Meleşcanu, la dezbaterea "Renaşterea transatlantică - România între partener fidel şi jucător ambiţios", organizată de Institutul Aspen România.

Meleşcanu a explicat că această incapacitate reprezintă o vulnerabilitate deoarece a apărut "o mişcare de contestare a sistemului politic tradiţional, a forţelor politice deja consacrate, chiar a unor oameni politici şi asistăm la o creştere uneori spectaculoasă a unor formaţiuni politice, a unor lideri de extremă dreapta, de extremă stânga, a căror caracteristică unică" ar consta în căutarea de soluţii la problemele crizei "prin întoarcerea în trecut". Aceste forţe pledează pentru închiderea frontierelor, controale la vamă, restricţii la beneficiile sociale, dar "închiderea economiei este, de fapt, groparul ideii de UE", a avertizat directorul SIE.

În opinia sa, primul pericol de depăşit la nivelul UE este acela al ascensiunii forţelor extremiste, inclusiv în Parlamentul European, fapt care "va schimba şi va afecta foarte mult regulile jocului".
Deci dacă - apud Meleşcanu - există "forţe politice deja consacrate" [pe vecie; nu ?!], atunci la ce naiba se mai ţin alegeri ?

7 comentarii :

Riddick spunea...

"Simptome ale extremismului", conform lui Meleşcanu: închiderea frontierelor, controale la vamă, restricţii la beneficiile sociale. De parcă statele ar trebui să fie precum nişte case cu uşile date la perete.

Anonim spunea...

Doamne, ce bine ar fi sa vedem macar un colt din ''mapa profesionala'' a acestui om !!!
Si a defunctei sala sotii care a lucrat intr-un loc tare drag unora ca Brucan, Razvan Teodorescu, ala cu ochelari de dirija ostilitatile in direct la ''evenimente'', parca Brates, si muuuuulti altii cu ''singe albastru''.

Riddick spunea...

Trădători care merită glonţul. Scurt.

Crystal Clear spunea...

Fără nici o îndoială

Crystal Clear spunea...

Titulu exprima un adevar "EPIC" - într-o exprimare cosmopolită

Riddick spunea...

:)

:(

Crystal Clear spunea...

Chiar m-am gândit că am uitat să adaug semnele de mai sus :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: