10 decembrie 2013

SIE apără establishmentul, nu naţiunea sau democraţia !


Cu mortăciunea asta de Meleşcanu tot EuroBăse ne-a pricopsit. Deh, el e grandoman: lasă serviciile secrete pe seama unor şefi proveniţi din alte partide decât al său (şi confirmaţi de majorităţi parlamentare din care făcea parte PDL), şi e de acord ca EBA să fie amanta lui Hrebenciuc Jr. ani de zile. Preşedinte de dreapta-stânga, ce mai ! (Meleşcanu, 2011: "Prioritatea României este Răsăritul"; deci, când l-a numit la SIE, EuroBăse ŞTIA !).
"La nivelul UE, cea mai mare vulnerabilitate pe care o avem din punctul de vedere al securităţii este dată de faptul că toate guvernele, cu mici excepţii, poate Germania, nu au fost capabile să gestioneze criza economică şi financiară. Şi cetăţenii de rând au început să aibă o neîncredere foarte mare în forţele politice tradiţionale şi chiar în oamenii politici consacraţi, văzând că aceştia nu au capacitatea să vină cu formule, cu măsuri, care să permită, într-adevăr, depăşirea crizei", a precizat Meleşcanu, la dezbaterea "Renaşterea transatlantică - România între partener fidel şi jucător ambiţios", organizată de Institutul Aspen România.

Meleşcanu a explicat că această incapacitate reprezintă o vulnerabilitate deoarece a apărut "o mişcare de contestare a sistemului politic tradiţional, a forţelor politice deja consacrate, chiar a unor oameni politici şi asistăm la o creştere uneori spectaculoasă a unor formaţiuni politice, a unor lideri de extremă dreapta, de extremă stânga, a căror caracteristică unică" ar consta în căutarea de soluţii la problemele crizei "prin întoarcerea în trecut". Aceste forţe pledează pentru închiderea frontierelor, controale la vamă, restricţii la beneficiile sociale, dar "închiderea economiei este, de fapt, groparul ideii de UE", a avertizat directorul SIE.

În opinia sa, primul pericol de depăşit la nivelul UE este acela al ascensiunii forţelor extremiste, inclusiv în Parlamentul European, fapt care "va schimba şi va afecta foarte mult regulile jocului".
Deci dacă - apud Meleşcanu - există "forţe politice deja consacrate" [pe vecie; nu ?!], atunci la ce naiba se mai ţin alegeri ?

7 comentarii :

Riddick spunea...

"Simptome ale extremismului", conform lui Meleşcanu: închiderea frontierelor, controale la vamă, restricţii la beneficiile sociale. De parcă statele ar trebui să fie precum nişte case cu uşile date la perete.

Anonim spunea...

Doamne, ce bine ar fi sa vedem macar un colt din ''mapa profesionala'' a acestui om !!!
Si a defunctei sala sotii care a lucrat intr-un loc tare drag unora ca Brucan, Razvan Teodorescu, ala cu ochelari de dirija ostilitatile in direct la ''evenimente'', parca Brates, si muuuuulti altii cu ''singe albastru''.

Riddick spunea...

Trădători care merită glonţul. Scurt.

Crystal Clear spunea...

Fără nici o îndoială

Crystal Clear spunea...

Titulu exprima un adevar "EPIC" - într-o exprimare cosmopolită

Riddick spunea...

:)

:(

Crystal Clear spunea...

Chiar m-am gândit că am uitat să adaug semnele de mai sus :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: