09 decembrie 2013

Aroganţă liberală antinaţională


Trecând peste faptul că salariul minim pe economie este mai degrabă un indice socialist (mai relevant în statele dezvoltate, unde munca la negru a imigranţilor l-ar face necesar), e de remarcat aroganţa viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu (numit de PnL):
Întrebat care sunt prioritățile României în anul care va urma, fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a răspuns concis: “Atragerea de fonduri europene, finalizarea conturării priorităților de infrastructură și încadrarea în angajamentele cu Fondul”.

De asemenea, viceguvernatorul BNR a fost solicitat să precizeze și care ar trebui, în opinia sa, să fie salariul minim decent în România.

“Salariul minim decent este de atât cât produci, dar nevoile minime decente ale unei familii sunt peste salariul minim din acest moment”, a explicat Bogdan Olteanu.
Tot Olteanu:  "Bancherii au rolul de a administra fluxuri financiare, nu companii industriale, și sunt reticenți în a finanța companii românești precum Oltchim, având în vedere trecutul acestora."

3 comentarii :

Anonim spunea...

Bogdan Olteanu este la fel de liberal, tot atit cit este de liberal si bunica domniei sale.
Argument:''“Salariul minim decent este de atât cât produci, dar nevoile minime decente ale unei familii sunt peste salariul minim din acest moment”,
Deci, daca nu producem, nu mincam. Dar economia este private si apartine capitalului strain .
Eu vreau sa produc, dau patronal meu nu vrea sa produca mai mult.
In acest caz ce facem ???
Ne spune nepotul bunicii sale, ca Brucan era mai transparent ???

Crystal Clear spunea...

Cel mai lăuda teofil pe cretinul ăsta prin 2009 cand l-au trimis la BNR...

Riddick spunea...

@Anonim: Liberalii post '89 sunt mai bandiţi decât cei ante '47, care "lucrau" prin BNR, ajunsă un fel de puşculiţă de partid, a lor şi a Casei Regale. Cioaca cu "creşterea salariului prin creşterea productivităţii muncii" nu ţine. Ca să crească salariul RO la nivelul mediu din UE (adică măcar de 3-4 ori), ar însemna ca muncitorul român să producă de 3-4 ori mai mult în unitatea de timp. Realizabil doar cu linii automatizate/robotizate. În realitate, firmele străine şi-au mărit marja de profit pe seama fondului de salarii, încurajate de politica de stat a României - "avem o forţă de munca ieftină şi calificată".

@Crystal Clear: Hehe, mi-a scăpat chestia asta, la "Teofil". Trebuia de atunci să mă prind, am terminat cu el de-abia din 2010.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: