09 septembrie 2013

Regia


Aurul care s-ar extrage de la Roşia Montană (cota-parte RO, mai exact) ar ajuta prea târziu guvernarea USL. Abia spre 2015-2016 - dacă USL şi actuala majoritate vor rezista - aşa că miza economică nu poate fi preferată, încasând între timp lovituri mediatice ("ia uite - lacuri cu cianură, munţi fărâmaţi!").

Da' miza politică, de a crea încă o facţiune de stânga, la care să se lipească şi idioţii utili (mulţi nevotanţi ai USL), nu strică...

Stânga ecologistă din România a fost multă vreme ceva exotic, artificial, acum are ocazia să se "împământenească".

"MRU" iese cu declaraţii de susţinere a "proiectului Roşia Montană", PDL a înţeles care-i jocul şi cere retragerea legii de la parlament.

Care-i jocul: la un moment dat USL se va replia şi legea va cădea, iar susţinătorii ei vor apărea (va avea grijă media...) ca fiind "doar băsiştii".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Traseul hârtiilor cu RMGC (1995-2013) are multiple lacune, ba chiar ilegalităţi "inexplicabile", dar asta nu anulează necesitatea de a se exploata acel aur. "S-a avut grijă" să nu mai putem poansona lingouri de aur (2002), şi să se devasteze industria de prelucrare a minereurilor, încât "să fie nevoie" de asistenţă (externă).

Anonim spunea...

La prima verede am crezut ca scrieti un articor despre RE(li)GIE. Vorba ROMANESCA are multe SUB-intelesuri. Fraieri sunt aia care NU SE DESTEAPTA.

Riddick spunea...

"Regie", cu sens de "înscenare", "făcătură".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: