09 septembrie 2013

Regia


Aurul care s-ar extrage de la Roşia Montană (cota-parte RO, mai exact) ar ajuta prea târziu guvernarea USL. Abia spre 2015-2016 - dacă USL şi actuala majoritate vor rezista - aşa că miza economică nu poate fi preferată, încasând între timp lovituri mediatice ("ia uite - lacuri cu cianură, munţi fărâmaţi!").

Da' miza politică, de a crea încă o facţiune de stânga, la care să se lipească şi idioţii utili (mulţi nevotanţi ai USL), nu strică...

Stânga ecologistă din România a fost multă vreme ceva exotic, artificial, acum are ocazia să se "împământenească".

"MRU" iese cu declaraţii de susţinere a "proiectului Roşia Montană", PDL a înţeles care-i jocul şi cere retragerea legii de la parlament.

Care-i jocul: la un moment dat USL se va replia şi legea va cădea, iar susţinătorii ei vor apărea (va avea grijă media...) ca fiind "doar băsiştii".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Traseul hârtiilor cu RMGC (1995-2013) are multiple lacune, ba chiar ilegalităţi "inexplicabile", dar asta nu anulează necesitatea de a se exploata acel aur. "S-a avut grijă" să nu mai putem poansona lingouri de aur (2002), şi să se devasteze industria de prelucrare a minereurilor, încât "să fie nevoie" de asistenţă (externă).

Anonim spunea...

La prima verede am crezut ca scrieti un articor despre RE(li)GIE. Vorba ROMANESCA are multe SUB-intelesuri. Fraieri sunt aia care NU SE DESTEAPTA.

Riddick spunea...

"Regie", cu sens de "înscenare", "făcătură".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: