16 iulie 2013

Un asasinat pe tăcute al politicului din România


Devin tot mai pesimist. "Cineva" vrea să ne demonstreze că nu ne putem guverna ca naţiune, neavând partide care să reprezinte real interesele naţionale.

Extrema dreaptă - blocată ("Partidul Naţionalist" n-a mai apărut), "populiştii" PP-DD fug pe rând la USL, conservatorii-aspiranţi de la Noua Republică sunt ţinuţi în izolare, inclusiv de "restul dreptei" (las' că sunt destui eurobăsişti şi în PNR). Se pare că nu ne putem organiza, ne sunt permise doar "anumite partide".

Ni se vântură mereu (şi suntem împinşi spre-) aceleaşi recombinări de trădători, colaboraţionişti, progresişti, hoţi, şperţari, sinecurişti şi propagandişti de şcoală Soros-UE.

ESTE FOARTE GRAV CE SE ÎNTÂMPLĂ - are loc UN ASASINAT PE TĂCUTE al politicului din România.

8 comentarii :

Riddick spunea...

"România este guvernată de oamenii-interfaţă."

Anonim spunea...

Nu, nu ROMANIA E GUVERNATA DE BANII IUDEO-FRANCMASONILOR. Asta o spune unul care vede un sistem mult perfectionat dupa 1946. Atentie mare cine v-a ramine la dreapta registruilui. In curind v-a veni extrema dreapta si v-a nimici pentru totdeauna dreapta in Romania. Nu stiu daca am fost inteles.

Riddick spunea...

Planul establişmentului : sistemul bipartit

Mutările aparent inexplicabile din politică trebuie citite şi în cheia bipartitismului. Facţiunea aflată la putere îşi regizează o opoziţie internă ca alternativă, ori cultivă ca "partener în opoziţie" doar o facţiune agreată (PDL când era la putere prefera ca partener de dialog USL, acum USL preferă PDL în locul PP-DD). Legea alegerilor locale într-un singur tur a introdus-o PDL, USL a menţinut-o. De asemenea, alegerile parlamentare parţiale anticipate, tot cu un singur tur. Avantaj - partidele de sistem (mari).

Adică, sistemul îşi propune să se ajungă la un stadiu unde nu mai există ca alternativă vizibilă decât cealaltă componentă a sa, aflată în opoziţie.

Ceva similar se realizase sub Carol I la sfârşitul secolului XIX, "rotativa guvernamentală" (liberali/conservatori). Pe care a spart-o votul universal, începând din 1919.

Valeriu Stoica : "Cred în continuare că cel mai bun sistem este cel bipartit, care pare însă utopic pentru România. Dacă am avea un astfel de sistem, nu ar mai exista anomaliile şi schimbările conjuncturale de majorităţi din Parlament."

Din forma finală a legilor electorale se va vedea mai clar tendinţa către bipartitism.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/planul-establismentului-sistemul.html

Riddick spunea...

@Anonim: Ca să "vină", trebuie mai întâi să se creeze, iar ca să "nimicească", trebuie să aibă ce (nu există dreaptă reală în România, deocamdată, cel puţin nu ca ceva de luat în seamă).

Anonim spunea...

Riddick eu am anticipat o creare a EXTREMEI DREPTE cu scopul de a distruge pentru totdeauna dreapta traditionala a poporului roman.

Riddick spunea...

... care "dreaptă tradiţională" s-a dat cu stânga...

Anonim spunea...

Despre CAMASI VERZI vopsite made in CHINA ai auzit? Sistemul s-a perfectionat. Nimic nu se pierde totul se transforma. De aceea istoria e ciclica. TREZITIVA.

Riddick spunea...

Sistemul s-o fi perfecţionat, dar nu-i infailibil.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: