16 iulie 2013

Un asasinat pe tăcute al politicului din România


Devin tot mai pesimist. "Cineva" vrea să ne demonstreze că nu ne putem guverna ca naţiune, neavând partide care să reprezinte real interesele naţionale.

Extrema dreaptă - blocată ("Partidul Naţionalist" n-a mai apărut), "populiştii" PP-DD fug pe rând la USL, conservatorii-aspiranţi de la Noua Republică sunt ţinuţi în izolare, inclusiv de "restul dreptei" (las' că sunt destui eurobăsişti şi în PNR). Se pare că nu ne putem organiza, ne sunt permise doar "anumite partide".

Ni se vântură mereu (şi suntem împinşi spre-) aceleaşi recombinări de trădători, colaboraţionişti, progresişti, hoţi, şperţari, sinecurişti şi propagandişti de şcoală Soros-UE.

ESTE FOARTE GRAV CE SE ÎNTÂMPLĂ - are loc UN ASASINAT PE TĂCUTE al politicului din România.

8 comentarii :

Riddick spunea...

"România este guvernată de oamenii-interfaţă."

Anonim spunea...

Nu, nu ROMANIA E GUVERNATA DE BANII IUDEO-FRANCMASONILOR. Asta o spune unul care vede un sistem mult perfectionat dupa 1946. Atentie mare cine v-a ramine la dreapta registruilui. In curind v-a veni extrema dreapta si v-a nimici pentru totdeauna dreapta in Romania. Nu stiu daca am fost inteles.

Riddick spunea...

Planul establişmentului : sistemul bipartit

Mutările aparent inexplicabile din politică trebuie citite şi în cheia bipartitismului. Facţiunea aflată la putere îşi regizează o opoziţie internă ca alternativă, ori cultivă ca "partener în opoziţie" doar o facţiune agreată (PDL când era la putere prefera ca partener de dialog USL, acum USL preferă PDL în locul PP-DD). Legea alegerilor locale într-un singur tur a introdus-o PDL, USL a menţinut-o. De asemenea, alegerile parlamentare parţiale anticipate, tot cu un singur tur. Avantaj - partidele de sistem (mari).

Adică, sistemul îşi propune să se ajungă la un stadiu unde nu mai există ca alternativă vizibilă decât cealaltă componentă a sa, aflată în opoziţie.

Ceva similar se realizase sub Carol I la sfârşitul secolului XIX, "rotativa guvernamentală" (liberali/conservatori). Pe care a spart-o votul universal, începând din 1919.

Valeriu Stoica : "Cred în continuare că cel mai bun sistem este cel bipartit, care pare însă utopic pentru România. Dacă am avea un astfel de sistem, nu ar mai exista anomaliile şi schimbările conjuncturale de majorităţi din Parlament."

Din forma finală a legilor electorale se va vedea mai clar tendinţa către bipartitism.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/planul-establismentului-sistemul.html

Riddick spunea...

@Anonim: Ca să "vină", trebuie mai întâi să se creeze, iar ca să "nimicească", trebuie să aibă ce (nu există dreaptă reală în România, deocamdată, cel puţin nu ca ceva de luat în seamă).

Anonim spunea...

Riddick eu am anticipat o creare a EXTREMEI DREPTE cu scopul de a distruge pentru totdeauna dreapta traditionala a poporului roman.

Riddick spunea...

... care "dreaptă tradiţională" s-a dat cu stânga...

Anonim spunea...

Despre CAMASI VERZI vopsite made in CHINA ai auzit? Sistemul s-a perfectionat. Nimic nu se pierde totul se transforma. De aceea istoria e ciclica. TREZITIVA.

Riddick spunea...

Sistemul s-o fi perfecţionat, dar nu-i infailibil.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: