12 iunie 2013

Ponta, avocatul Germaniei şi al "forţelor conservatoare"


Pe Ponta, cineva deştept de la PSD l-a setat pe "uzură rapidă". Adică, îl antagonizează cu baza PSD-ului. Doar n-o fi crezând Ponta că bizonii votanţi de PSD apreciază convertirea la eurobăsism?!

L-a criticat în public pe ministrul culturii, Daniel Barbu, care la rândul sau criticase "eurodiktatul fiscal" de inspiraţie germană, chestiune ratificată la parlament inclusiv de USL, dar a cărei introducere în Constituţie este susţinută numai de PDL, Forţa Civică şi de Băsescu (deocamdată). Barbu nu-i vreun naţionalist, afirmase la o întâlnire cu bloggeri PnL că "pentru creştinism, ca formă de cultură colectivă, nu mai este loc de două sute de ani în Europa !"

"O spun în public ca să mă înţelegeţi foarte clar: aş prefera ca fiecare dintre membrii Cabinetului să facă declaraţii publice în calitate de membri ai Cabinetului. Nu mai sunteţi analişti politici şi unul dintre membrii Cabinetului pe care îl respect foarte mult, domnul Barbu, vă rog să nu mai intraţi în competenţele economice ale Germaniei sau ale altcuiva, că nu e cazul şi arătăm ca un guvern neserios. Gândiţi-vă că sunteţi miniştri şi că toate declaraţiile pe care le faceţi la televizor sunt luate ca atare. Vă rog pe toţi să fiţi la înălţimea statutului de ministru, indiferent de lucrurile care ne mulţumesc sau ne nemulţumesc. Ne supărăm pe ministrul de Interne german când declară cine ştie ce despre români şi bulgari, dar au şi ei dreptul să se supere pe noi dacă vreun ministru face declaraţii de acelaşi fel", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern, în faţa presei.


Ponta, în 2011, la Atena, criticând "atacul forţelor conservatoare din UE",
la o conferinţă a Partidului Socialiştilor Europeni (PES)

"Germania încearcă să exporte un model de disciplină fiscală care mi se pare că e nepotrivit pentru toate celelalte ţări din UE. Germania e o ţară industrială cu un ritm de dezvoltare economică ce nu poate fi reprodus nici de Franţa şi Italia, cu atât mai puţin de România. Atunci, a aplica într-o ţară ca Romania un deficit structural de 0,5% înseamnă să refuzi generaţiilor viitoare, copiilor noştri, orice şansă de convergenţă cu nivelul de prosperitate măcar mediu din UE. Mie mi se pare că Romania nu trebuie să devină doar un discipol care urmează pe alţii oricât de înţelepti ar fi, cred că trebuie să adăugăm vocea noastră, viziunea noastră", a declarat Barbu.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: