13 iunie 2013

"Ca să profit de pragul de 30%"


Băsescu s-a dat de gol - va fi aprobată reducerea cvorumului de către majoritatea lui de la CCR, mutarea fiind de fapt pentru celălalt referendum, de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei"): "Avem o lege care reduce pragul de validare de la 50%+1 la 30%. Ea se află la CCR în control de constituționalitate. Avem o Constituție în elaborare care nu ține cont de referendumul din 2009. Voi aștepta, dacă CCR va da drumul la referendumul cu 30%, o să aștept să fie legea în vigoare și pe urmă emit decretul, ca să profit de pragul de 30%."

Lăzăroiu: referendumurile ar putea avea loc în acelaşi timp

Întrebat în legătură cu declarațiile consilierului prezidențial Sebastian Lăzăroiu, care afirma la Digi 24 că referendumul cerut de Traian Băsescu ar putea avea loc în același timp cu cel în care românii vor fi chemați să se pronunțe asupra Constituției revizuite, Crin Antonescu a răspuns: „Cu atât mai bine. Calendarul nostru nu este afectat cu nimic”. „Nu eu am lansat o asemenea ipoteză, nu eu am lansat un asemenea referendum, nu sunt eu domnul Lăzăroiu,” a adăugat președintele PNL.
  • "De ce în acelaşi timp ?" Ca să vină mai multă lume şi să se valideze cel principal, de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei").

Geoană atrage atenţia: "faceţi ceva cu CCR !"

"Sper din toată inima ca la nivelul Curţii Constituţionale să nu se aplece urechea la şuşoteli politice şi mai degrabă să se aplice o decizie şi o analiză care să permită de fapt organizarea de referendumuri în România, pentru că dacă rămânem la 50% plus unu, este practic imposibil să validăm prin referendum orice sau mai degrabă nimic în România."

Hrebenciuc: "Generaţii întregi chiar au Rusia în suflet şi să ştiţi că nu exagerez"

"Poate pentru mulţi pare neuzual numele expoziţiei, 'Cu Rusia în suflet', dar trebuie să vă spun că generaţii întregi chiar au Rusia în suflet şi să ştiţi că nu exagerez. Ideea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a materializat într-o expoziţie de fotografii despre Federaţia Rusă iar asta spune foarte multe despre pragmatismul preşedintelui Camerei şi al celor care guvernează astăzi, iar când spun pragmatism mă gândesc la faptul că trăim exact în această perioadă momentul când dinamizarea relaţiilor dintre România şi Rusia devine o realitate", a spus Hrebenciuc.

Un ministru PnL critică "eurodiktatul fiscal"

"Germania încearcă să exporte un model de disciplină fiscală care mi se pare că e nepotrivit pentru toate celelalte ţări din UE. Germania e o ţară industrială cu un ritm de dezvoltare economică ce nu poate fi reprodus nici de Franţa şi Italia, cu atât mai puţin de România. Atunci, a aplica într-o ţară ca Romania un deficit structural de 0,5% înseamnă să refuzi generaţiilor viitoare, copiilor noştri, orice şansă de convergenţă cu nivelul de prosperitate măcar mediu din UE. Mie mi se pare că Romania nu trebuie să devină doar un discipol care urmează pe alţii oricât de înţelepti ar fi, cred că trebuie să adăugăm vocea noastră, viziunea noastră", a declarat ministrul Daniel Barbu.

Ilie Şerbănescu: România şi Bulgaria într-o zonă-tampon între UE şi Rusia?

O uriaşă problemă se pune pentru clasa politică din România, adică tocmai pentru cea care montează diversiunea nediscutării, chiar ascunderii, realităţilor legate de apartenenţa României la UE! Clasa politică din România se află la unison în a cânta osanale UE, integrării în Uniune, precum şi avantajelor aderării, deşi realităţile se încăpăţânează a arăta că aceste avantaje nu există. Fără nuanţări, clasa politică de la Bucureşti se face a nu vedea că România, împreună cu Bulgaria, sunt tratate de către centrul vest-european ca ţări de rangul doi de la periferie, că suportă toate discriminările – unele strigătoare la cer – de prin UE.

"Vocea Rusiei": Traian Băsescu şi o nouă mostră de ipocrizie cruntă

Presa aservită lui Traian Băsescu a scris că locatarul de la Cotroceni urmează să dea poporului suveran o nouă „lecţie de democraţie”. De fapt, guvernatorul coloniei România urmează să dea poporului o lecţie de ipocrizie cruntă şi populism deşănţat.Ideea cu reducerea numărului de parlamentari nu este nici bună şi nici rea. România nu are nevoie de mai puţini parlamentari şi nici nevoie de mai mulţi parlamentari. De fapt, România are nevoie de alţi parlamentari. Iluzia eficientizării actului legislativ prin reducerea mecanică a numărului de parlamentari este la fel de stupidă ca şi iluzia îmbunătăţirii actului legislativ prin introducerea sistemului de vot uninominal. Problema nu este la nivel de legi, ci la nivelul respectării legilor.

Cazul Boia. România nu e altfel, e astfel

Nu cumva suntem infantili unii dintre noi? Când nu ne place ceva la noi înşine, sau la semenii noştri, ”pac la Războiu!”, sau scriem o carte, pur şi simplu. ”E de bine, sau de rău?” ”E de rău, despre România”. ”Dă-o încoace, o cumpăr”. Autorul adună bani mulţi şi glorie, iar cititorii ajung să creadă într-o gogomănie: ”Suntem de nimic!” Efectul general e devastator. Cine recunoaşte?

Fonduri pentru coeziunea clientelei politice

Miliardele de euro de la Bruxelles nu cad ca o ploaie peste ţări, ci vin pe albii determinate, desenate de politicieni şi birocraţi. La vărsare stau cu desagele pregătite prieteni politici, clientele privilegiate, sinecurişti notorii, servitori ai establishmentului de toate tipurile… Din acest punct de vedere, nu ar fi greşit să spunem că fondurile europene sunt fonduri de coeziune ale clientelei politice.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cere a fost prestatia lui Liiceanu la asa ceva ?
Nu cumva suntem infantili unii dintre noi? Când nu ne place ceva la noi înşine, sau la semenii noştri, ”pac la Războiu!”, sau scriem o carte, pur şi simplu. ”E de bine, sau de rău?” ”E de rău, despre România”. ”Dă-o încoace, o cumpăr”. Autorul adună bani mulţi şi glorie, iar cititorii ajung să creadă într-o gogomănie: ”Suntem de nimic!” Efectul general e devastator. Cine recunoaşte?

Riddick spunea...

Liiceanu... mai "sotto voce", dar facilitează publicarea Boilor. ;-)

Crystal Clear spunea...

Tipic


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):