26 mai 2013

Obiectivele nepopulare ale Mişcării PopulareOdată cu vestea că îşi va crea propriul partid, Mişcarea Populară enunţă şi principalele obiective care vor face parte din programul său politic.

Mă opresc la cele nepopulare, şi, evident, dăunătoare.

"Limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3% din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB":

- "3% în Constituţie" este o cerinţă a nucleului german din UE, nu o obligaţie clară, dar a fost asumată verbal la ratificarea (în unanimitate) a "eurodiktatului fiscal"
- "3% şi 60%" ("criteriile de la Maastricht") sunt, de fapt, precondiţii ale trecerii la euro, care s-ar putea atinge cu sacrificii mari; trecerea la euro nu are o justificare economică reală, ci una politică
- limitând deficitul (datoria publică), limitezi plafonul de îndatorare a statului, acesta renunţând la investiţii masive având sursă din credite - deci se întârzie dezvoltarea şi reducerea decalajelor faţă de statele puternice din UE

"Privatizarea sau management privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică":

- pâi, şi CFR Marfă fusese declarată în CSAŢ ca fiind strategică, şi scoasă de la privatizare, dar apoi a fost convocat un alt CSAŢ care a reintrodus-o, "fiindcă n-a admis FMI decizia (CSAŢ !)"
- am văzut, deci, cât de uşor dispare "importanţa strategică", deci precizarea finală este inutilă şi ipocrită

"Regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic":

- USL merge pe o schemă de regionalizare care menţine judeţele "într-o primă etapă"; viitorul partid nu formulează deocamdată o directivă de vot la referendumul constituţional
- la Constanţa s-au pronunţat "împotriva desfiinţării judeţului" 95% din 46% prezenţi la un referendum judeţean, în 2011; de fapt, s-au pronunţat contra regionalizării, dar întrebarea formulată de CJ Constanţa, condus de USL, nu putea submina opţiunea pro-regionalizare a USL (care a renunţat la referendumuri similare, precum cel anunţat de CJ Vrancea); viitorul partid ignoră opţiunea majoritară anti-regionalizare, la fel ca şi USL

8 comentarii :

Gogu spunea...

Aceasta demascare nu va fi iertata !
http://www.dcnews.ro/2013/05/321694/
Te rog verifica-ti casuta...

Gogu spunea...

Crima se produce sub privirile noastre ! Priviti cum ii momeste pe satrapii locali !
http://www.mediafax.ro/social/intalnire-pe-tema-descentralizarii-transferul-de-competente-in-plan-local-trebuie-insotit-obligatoriu-de-unul-de-resurse-10901951

Riddick spunea...

Iese scandal MARE...

Riddick spunea...

Prostimea nu simte nimic din acele fonduri.

Gogu spunea...

Oameni buni, copilul asta mai este in toate mintile ??? Ati mai citit sau auzit, vreodata, o astfel de afirmatie ? E sigur ceva in neregula !
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/62013

Riddick spunea...

"Ponta: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România"

Nu mi se pare o afirmaţie gravă, cât timp e doar ceva declarativ şi nu promite ce nu trebuie.

Gogu spunea...

Asadar, omul asta ne imparte pe etnii si nu se preocupa decit de doua dintre ele !
Celelalte etnii sint libere sa se declare , fie romani, fie unguri, sau sa emigreze, altfel nu se bucura de atentia mariei sale ponta - naum !
De fapt, ponta-naum a cazut prada lipsei de autocontrol de care sufera si ne-a spus explicit care sint parametii (etnici) care-l preocupa !
El nu gindeste in termenii notiunii de CETACEAN ROMAN, ci in cei ai logicii entice !
Ma intreb ce zic de asta cei cca. 2000 de mii de tigani; sau lipovenii, sasii, bulgarii , armenii, EVREII etc.
Evreii trebuie sa fie foarte incintati fiindca ponta-naum nu vrea sa fie si premierul lor.
O fi asta in regula !?
De aceea spuneam ca ''tinarul'' e , sau a deraiat !

Riddick spunea...

Eu o iau ca pe motivul/pretextul că el e român, şi se adresa unei adunări majoritar ungureşti, căreia vroia să-i facă pe plac.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

- Dacă, la câțiva ani după aderare, va veni un guvern cu largă susținere electorală și va spune "vrem să ieșim din UE", va mai fi posibil acest lucru?
- Nu. N-avem încotro. Avem oare altă soluție pentru România? Ce să facem, să ne apropiem de zonele arabe, să devenim fundamentaliști islamici? Să ne slavizăm sub umbrela lui Putin și a Kremlinului? Ce să facem? Avem alt scenariu? Eu cred că nu. Vad UE ca pe o locomotivă ce se va atașa la trenul numit România, care acum merge prea încet, gâfâind. O locomotivă care va trage România din trecut și o va aduce în contemporaneitate. De aceea, să primim Noul An cu speranță și încredere, cu un oarecare fatalism gen "asta e, nu mai putem schimba nimic", și să scoatem din 2006 tot ce are el mai bun pentru fiecare dintre noi.


Postări populare (nu P.P.E. !):