26 mai 2013

Obiectivele nepopulare ale Mişcării PopulareOdată cu vestea că îşi va crea propriul partid, Mişcarea Populară enunţă şi principalele obiective care vor face parte din programul său politic.

Mă opresc la cele nepopulare, şi, evident, dăunătoare.

"Limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3% din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB":

- "3% în Constituţie" este o cerinţă a nucleului german din UE, nu o obligaţie clară, dar a fost asumată verbal la ratificarea (în unanimitate) a "eurodiktatului fiscal"
- "3% şi 60%" ("criteriile de la Maastricht") sunt, de fapt, precondiţii ale trecerii la euro, care s-ar putea atinge cu sacrificii mari; trecerea la euro nu are o justificare economică reală, ci una politică
- limitând deficitul (datoria publică), limitezi plafonul de îndatorare a statului, acesta renunţând la investiţii masive având sursă din credite - deci se întârzie dezvoltarea şi reducerea decalajelor faţă de statele puternice din UE

"Privatizarea sau management privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică":

- pâi, şi CFR Marfă fusese declarată în CSAŢ ca fiind strategică, şi scoasă de la privatizare, dar apoi a fost convocat un alt CSAŢ care a reintrodus-o, "fiindcă n-a admis FMI decizia (CSAŢ !)"
- am văzut, deci, cât de uşor dispare "importanţa strategică", deci precizarea finală este inutilă şi ipocrită

"Regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic":

- USL merge pe o schemă de regionalizare care menţine judeţele "într-o primă etapă"; viitorul partid nu formulează deocamdată o directivă de vot la referendumul constituţional
- la Constanţa s-au pronunţat "împotriva desfiinţării judeţului" 95% din 46% prezenţi la un referendum judeţean, în 2011; de fapt, s-au pronunţat contra regionalizării, dar întrebarea formulată de CJ Constanţa, condus de USL, nu putea submina opţiunea pro-regionalizare a USL (care a renunţat la referendumuri similare, precum cel anunţat de CJ Vrancea); viitorul partid ignoră opţiunea majoritară anti-regionalizare, la fel ca şi USL

8 comentarii :

Gogu spunea...

Aceasta demascare nu va fi iertata !
http://www.dcnews.ro/2013/05/321694/
Te rog verifica-ti casuta...

Gogu spunea...

Crima se produce sub privirile noastre ! Priviti cum ii momeste pe satrapii locali !
http://www.mediafax.ro/social/intalnire-pe-tema-descentralizarii-transferul-de-competente-in-plan-local-trebuie-insotit-obligatoriu-de-unul-de-resurse-10901951

Riddick spunea...

Iese scandal MARE...

Riddick spunea...

Prostimea nu simte nimic din acele fonduri.

Gogu spunea...

Oameni buni, copilul asta mai este in toate mintile ??? Ati mai citit sau auzit, vreodata, o astfel de afirmatie ? E sigur ceva in neregula !
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/62013

Riddick spunea...

"Ponta: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România"

Nu mi se pare o afirmaţie gravă, cât timp e doar ceva declarativ şi nu promite ce nu trebuie.

Gogu spunea...

Asadar, omul asta ne imparte pe etnii si nu se preocupa decit de doua dintre ele !
Celelalte etnii sint libere sa se declare , fie romani, fie unguri, sau sa emigreze, altfel nu se bucura de atentia mariei sale ponta - naum !
De fapt, ponta-naum a cazut prada lipsei de autocontrol de care sufera si ne-a spus explicit care sint parametii (etnici) care-l preocupa !
El nu gindeste in termenii notiunii de CETACEAN ROMAN, ci in cei ai logicii entice !
Ma intreb ce zic de asta cei cca. 2000 de mii de tigani; sau lipovenii, sasii, bulgarii , armenii, EVREII etc.
Evreii trebuie sa fie foarte incintati fiindca ponta-naum nu vrea sa fie si premierul lor.
O fi asta in regula !?
De aceea spuneam ca ''tinarul'' e , sau a deraiat !

Riddick spunea...

Eu o iau ca pe motivul/pretextul că el e român, şi se adresa unei adunări majoritar ungureşti, căreia vroia să-i facă pe plac.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):