Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

© my angry ants

26 mai 2013

Obiectivele nepopulare ale Mişcării PopulareOdată cu vestea că îşi va crea propriul partid, Mişcarea Populară enunţă şi principalele obiective care vor face parte din programul său politic.

Mă opresc la cele nepopulare, şi, evident, dăunătoare.

"Limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar la 3% din PIB şi a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB":

- "3% în Constituţie" este o cerinţă a nucleului german din UE, nu o obligaţie clară, dar a fost asumată verbal la ratificarea (în unanimitate) a "eurodiktatului fiscal"
- "3% şi 60%" ("criteriile de la Maastricht") sunt, de fapt, precondiţii ale trecerii la euro, care s-ar putea atinge cu sacrificii mari; trecerea la euro nu are o justificare economică reală, ci una politică
- limitând deficitul (datoria publică), limitezi plafonul de îndatorare a statului, acesta renunţând la investiţii masive având sursă din credite - deci se întârzie dezvoltarea şi reducerea decalajelor faţă de statele puternice din UE

"Privatizarea sau management privat pentru toate proprietăţile statului care nu au importanţă strategică":

- pâi, şi CFR Marfă fusese declarată în CSAŢ ca fiind strategică, şi scoasă de la privatizare, dar apoi a fost convocat un alt CSAŢ care a reintrodus-o, "fiindcă n-a admis FMI decizia (CSAŢ !)"
- am văzut, deci, cât de uşor dispare "importanţa strategică", deci precizarea finală este inutilă şi ipocrită

"Regionalizarea, descentralizarea şi eficientizarea sistemului administraţiei publice prin comasarea judeţelor şi comunelor mici, nesustenabile economic":

- USL merge pe o schemă de regionalizare care menţine judeţele "într-o primă etapă"; viitorul partid nu formulează deocamdată o directivă de vot la referendumul constituţional
- la Constanţa s-au pronunţat "împotriva desfiinţării judeţului" 95% din 46% prezenţi la un referendum judeţean, în 2011; de fapt, s-au pronunţat contra regionalizării, dar întrebarea formulată de CJ Constanţa, condus de USL, nu putea submina opţiunea pro-regionalizare a USL (care a renunţat la referendumuri similare, precum cel anunţat de CJ Vrancea); viitorul partid ignoră opţiunea majoritară anti-regionalizare, la fel ca şi USL

8 comentarii :

Gogu spunea...

Aceasta demascare nu va fi iertata !
http://www.dcnews.ro/2013/05/321694/
Te rog verifica-ti casuta...

Gogu spunea...

Crima se produce sub privirile noastre ! Priviti cum ii momeste pe satrapii locali !
http://www.mediafax.ro/social/intalnire-pe-tema-descentralizarii-transferul-de-competente-in-plan-local-trebuie-insotit-obligatoriu-de-unul-de-resurse-10901951

Riddick spunea...

Iese scandal MARE...

Riddick spunea...

Prostimea nu simte nimic din acele fonduri.

Gogu spunea...

Oameni buni, copilul asta mai este in toate mintile ??? Ati mai citit sau auzit, vreodata, o astfel de afirmatie ? E sigur ceva in neregula !
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/62013

Riddick spunea...

"Ponta: Vreau să fiu premierul tuturor românilor şi maghiarilor din România"

Nu mi se pare o afirmaţie gravă, cât timp e doar ceva declarativ şi nu promite ce nu trebuie.

Gogu spunea...

Asadar, omul asta ne imparte pe etnii si nu se preocupa decit de doua dintre ele !
Celelalte etnii sint libere sa se declare , fie romani, fie unguri, sau sa emigreze, altfel nu se bucura de atentia mariei sale ponta - naum !
De fapt, ponta-naum a cazut prada lipsei de autocontrol de care sufera si ne-a spus explicit care sint parametii (etnici) care-l preocupa !
El nu gindeste in termenii notiunii de CETACEAN ROMAN, ci in cei ai logicii entice !
Ma intreb ce zic de asta cei cca. 2000 de mii de tigani; sau lipovenii, sasii, bulgarii , armenii, EVREII etc.
Evreii trebuie sa fie foarte incintati fiindca ponta-naum nu vrea sa fie si premierul lor.
O fi asta in regula !?
De aceea spuneam ca ''tinarul'' e , sau a deraiat !

Riddick spunea...

Eu o iau ca pe motivul/pretextul că el e român, şi se adresa unei adunări majoritar ungureşti, căreia vroia să-i facă pe plac.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dragoş Paul Aligică, 2013: "Fiţi atenţi aici ce e greu cu adevărat şi ceea ce înseamnă a face politică: E greu să faci reforme şi să construieşti în pofida voinţei populare şi elitei politice. Ăia sunt meseriaşii adevăraţi, ăia merită admiraţia şi respectul. Ăla e leadership adevărat şi ăia sunt politicieni şi strategi adevăraţi. Cei care construiesc în pofida materialului clientului şi valului, nu cei care se dau duşi de val. Cei care iau masa inertă sau recalcitrantă de aici şi o mută dincolo. Aşa se construiesc societăţi, economii, naţiuni."

Postări populare (nu P.P.E. !):