25 mai 2013

Delirul entuziast (1)


USL și PDL, care mai de care să servească interesele altora, pe cârca României și a românilor...

Lucian Bode, fost ministru al industriei în guvernul Ungureanu, și care s-a implicat în tentativa de vânzare (de prăduire) a întreprinderii Cupru Min, propune ca temă pentru Bucharest Forum/Energy "în 2023": "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei."

Liviu Dragnea vorbește despre "hidrocarburi" (deci, nu doar gaze) care ar urma să fie aduse via România și Bulgaria : "Inevitabil, regiunea Mării Negre va deveni un punct important de conexiune a UE din punct de vedere energetic. Aici practic se va realiza legătura dintre rezerva uriaşă de hidrocarburi din zona Mării Caspice şi capacităţile industriale şi economice din UE. România şi Bulgaria vor avea în calitate de state membre ale UE un rol major în realizarea acestui palier de conexiuni energetice între zona Caspică şi Europa occidentală."

Bulgaria este implicată în proiectele South Stream și Nabucco, România în cel de-al doilea, dar și-a mai anunțat disponibilitatea de a găzdui unul din capetele conductei de petrol Constanța-Trieste. Când zici "hidrocarburi", se poate înțelege (și) "petrol". Se mai face referire de către cei doi la "Strategia Dunării" (strategie a UE), dar care, de fapt, ajută extinderea influenței Germaniei și Austriei în Europa de est (link 1, link 2). Inclusiv prin investiții ale statelor riverane, investiții "modelate" după interesele germano-austriece.

12 comentarii :

Riddick spunea...

I-am pus o întrebare lui Bode pe Facebook, unde postase un articol din Evenimentul zilei (Fostul ministru al Economiei Lucian Bode: "România, jucător strategic pe piaţa de energie în Statele Unite ale Europei"):


Aveți o propunere "pentru 2023" : "Rolul României ca jucător strategic pe piața energetică din regiune, în cadrul Statelor Unite ale Europei".

Deci luați ca pe ceva sigur (în 2023) existența acestor "State Unite ale Europei", pentru care de fapt militați implicit, deși ca ministru și parlamentar ați depus jurământ pentru un alt stat, cel român.

PDL (partid al cărui membru sunteți) își asumă acest obiectiv, "Statele Unite ale Europei" ? A fost formulat ca atare, măcar în discuții la vârf, dacă n-o fi menționat în programul politic ?

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/233794950078406

Sunt curios - o va șterge sau îi va da vreun răspuns ? Ori poate îmi dă "block", mai știi ?!

Crystal Clear spunea...

N-a raspuns...

Crystal Clear spunea...

Ne ignora..Noi suntem "nimic" in fata lor

Riddick spunea...

Poate n-a mai intrat pe Facebook. sunt curios.

Gogu spunea...

http://mazarini.wordpress.com/2013/01/25/razboi-total-impotriva-romaniei/

Gogu spunea...

Copilul asta e odios !Basescu si Boc sint mici copii pe linga monstrul asta !
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/modificarea-constitutiei-ponta-le-canta-in-struna-maghiarilor-169610.html

Riddick spunea...

Pre limba lor vor pieri.

Gogu spunea...

Noaptea mintii !!!
http://www.dcnews.ro/2013/05/blaga-catre-udmr-voi-nu-ati-tradat-niciodata/
Si daca spun din nou ca timpul asteptarilor ''intelepte'' a trecut, venind tumultos cel al actiunii, veti continua sa va indoiti !?!

Riddick spunea...

E timpul acţiunii, dar n-au aflat asta toţi. ;-)

Crystal Clear spunea...

Eu sper ca la referendum sa nu se prezinte nici 10%.
SSAe vor prezinta numai "captivii"
Atunci vom afla ce procent sunt

Gogu spunea...

Nici o speranta ! Vor veni suficient de multi pentru ca tradatorii sa-si atinga scopurile !
Apoi, de a doua zi, vor incepe regretele imbecile !
Dar, poate, salvarea va veni tot de la Apus !
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14873821-proteste-lisabona-cateva-mii-portughezi-cerut-demisia-guvernului.htm

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: