22 decembrie 2012

Testul edificator: regionalizarea

"2013 este fără alegeri, e momentul în care putem avea decizii importante" (adică "acum facem ce vrem noi, că proştii ăia nu trebuie iar păcăliţi"; pardon ? dar va fi referendum !)
Partidele care vor pretinde că fac opoziţie susţinând la votul final de la parlament şi la referendum revizuirea Constituţiei cu regionalizarea intenţionată de USL, nu sunt decât complicii lor la îndeplinirea ordinului extern. Că trebuie spus odată clar : regionalizarea e comandă externă, nu cerință internă !

"Regionalizarea trebuie prevăzută în Constituţie iar acest lucru va fi făcut de Parlament. În acest moment nu există regiuni în Constituţie. Noi vrem ca până la sfârşitul lunii iunie, când se termină prima sesiune parlamentară, să avem trecută de Parlament, cu două treimi, noua structură a regiunilor. Şi nu doar cu cele două treimi ale USL, ci, din punctul meu de vedere, prin discuţii, cu toate celelalte forţe politice. După care însă este nevoie de referendum pentru a se ratifica revizuirea Constituţiei făcută de Parlament. O spun şi politic, dacă nu o facem în 2013 nu mai facem prea curând. În 2014 va fi deja campanie electorală pentru prezidenţiale, încep disputele electorale şi va fi greu să avem un consens pentru o problemă atât de importantă. 2013 este fără alegeri, e momentul în care putem avea decizii importante."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: