04 noiembrie 2012

TRU, chiar crezi că noi mai credem bullshit-ul ăsta cu "beneficiile integrării" ?


Cum să pui în balanţă "libertatea de mişcare" (care interesează pe maxim 10-20%) cu controlul UEist asupra bugetului, care afectează pe 100% ?!

Observator European

bull shit
Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, a comentat despre semnificațiile implementării în statele membre UE a noului tratat fiscal, menit să ducă la o uniune economică, monetară și fiscală mai puternică. Îm opinia lui Ungureanu, acest nou document esențial pentru zona euro și pentru restul UE, nu este doar un instrument pentru a ajuta ca Europa să iasă din criză, ci și un document care ar trebui să reflecte valorile politice de bază ale spațiului comunitar. Noul tratat fiscal reprezintă, în opinia europarlamentarului român, suprapunerea realității economice cu idealul dintotdeauna al Uniunii Europene. «Atâta vreme cât Europa nu va însemna o piață unică reală din toate punctele de vedere, atâta vreme cât libertatea de mișcare și drepturile de pe piața muncii nu vor funcționa în chip real, faimoasa creștere economică a UE, despre care toată lumea vorbește ca soluție ultimă la ieșirea din criză, va rămâne doar un slogan frumos pe hârtie», a mai spus Traian Ungureanu. Europarlamentarul român a apreciat că noul tratat fiscal nu înseamnă doar un nou aranjament contabil, în care este vorba doar de cifre și deficit, ci fructificarea potențilului european la adevărata lui dimensiune.


2 comentarii :

Anonim spunea...

Omul e sincer, a simţit beneficiile integrării pe propria-i piele. Ia întreabă-l cît are leafa de europarlamentar!

Riddick spunea...

Îndeasă euroi în "caraiman", chiombu'...

Mă prostise o vreme, îl credeam cu niţică demnitate şi bun-simţ. A contribuit la asta şi demiterea lui de la BBC-secţia română, după ce atacase afacerile SIDEX-Mittal Steel şi "fregatele" (2003), apoi episodul articolelor de la Cotidianul (ante-Vîntu, 2006-2009).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: