04 noiembrie 2012

TRU, chiar crezi că noi mai credem bullshit-ul ăsta cu "beneficiile integrării" ?


Cum să pui în balanţă "libertatea de mişcare" (care interesează pe maxim 10-20%) cu controlul UEist asupra bugetului, care afectează pe 100% ?!

Observator European

bull shit
Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, a comentat despre semnificațiile implementării în statele membre UE a noului tratat fiscal, menit să ducă la o uniune economică, monetară și fiscală mai puternică. Îm opinia lui Ungureanu, acest nou document esențial pentru zona euro și pentru restul UE, nu este doar un instrument pentru a ajuta ca Europa să iasă din criză, ci și un document care ar trebui să reflecte valorile politice de bază ale spațiului comunitar. Noul tratat fiscal reprezintă, în opinia europarlamentarului român, suprapunerea realității economice cu idealul dintotdeauna al Uniunii Europene. «Atâta vreme cât Europa nu va însemna o piață unică reală din toate punctele de vedere, atâta vreme cât libertatea de mișcare și drepturile de pe piața muncii nu vor funcționa în chip real, faimoasa creștere economică a UE, despre care toată lumea vorbește ca soluție ultimă la ieșirea din criză, va rămâne doar un slogan frumos pe hârtie», a mai spus Traian Ungureanu. Europarlamentarul român a apreciat că noul tratat fiscal nu înseamnă doar un nou aranjament contabil, în care este vorba doar de cifre și deficit, ci fructificarea potențilului european la adevărata lui dimensiune.


2 comentarii :

Anonim spunea...

Omul e sincer, a simţit beneficiile integrării pe propria-i piele. Ia întreabă-l cît are leafa de europarlamentar!

Riddick spunea...

Îndeasă euroi în "caraiman", chiombu'...

Mă prostise o vreme, îl credeam cu niţică demnitate şi bun-simţ. A contribuit la asta şi demiterea lui de la BBC-secţia română, după ce atacase afacerile SIDEX-Mittal Steel şi "fregatele" (2003), apoi episodul articolelor de la Cotidianul (ante-Vîntu, 2006-2009).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: