04 noiembrie 2012

TRU, chiar crezi că noi mai credem bullshit-ul ăsta cu "beneficiile integrării" ?


Cum să pui în balanţă "libertatea de mişcare" (care interesează pe maxim 10-20%) cu controlul UEist asupra bugetului, care afectează pe 100% ?!

Observator European

bull shit
Europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, a comentat despre semnificațiile implementării în statele membre UE a noului tratat fiscal, menit să ducă la o uniune economică, monetară și fiscală mai puternică. Îm opinia lui Ungureanu, acest nou document esențial pentru zona euro și pentru restul UE, nu este doar un instrument pentru a ajuta ca Europa să iasă din criză, ci și un document care ar trebui să reflecte valorile politice de bază ale spațiului comunitar. Noul tratat fiscal reprezintă, în opinia europarlamentarului român, suprapunerea realității economice cu idealul dintotdeauna al Uniunii Europene. «Atâta vreme cât Europa nu va însemna o piață unică reală din toate punctele de vedere, atâta vreme cât libertatea de mișcare și drepturile de pe piața muncii nu vor funcționa în chip real, faimoasa creștere economică a UE, despre care toată lumea vorbește ca soluție ultimă la ieșirea din criză, va rămâne doar un slogan frumos pe hârtie», a mai spus Traian Ungureanu. Europarlamentarul român a apreciat că noul tratat fiscal nu înseamnă doar un nou aranjament contabil, în care este vorba doar de cifre și deficit, ci fructificarea potențilului european la adevărata lui dimensiune.


2 comentarii :

Anonim spunea...

Omul e sincer, a simţit beneficiile integrării pe propria-i piele. Ia întreabă-l cît are leafa de europarlamentar!

Riddick spunea...

Îndeasă euroi în "caraiman", chiombu'...

Mă prostise o vreme, îl credeam cu niţică demnitate şi bun-simţ. A contribuit la asta şi demiterea lui de la BBC-secţia română, după ce atacase afacerile SIDEX-Mittal Steel şi "fregatele" (2003), apoi episodul articolelor de la Cotidianul (ante-Vîntu, 2006-2009).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: