28 octombrie 2012

Unanimităţi


"Semestrul european", votat în unanimitate la Parlamentul European de PPE (cu o abţinere), PES, ALDE şi Verzi (ultimele două eurogrupuri au avut câte un vot împotrivă, ecologiştii şi patru abţineri).

Votul pe grupuri europarlamentare - lista de vot

La România, 28 de voturi pentru, niciun vot contra, cinci nu au votat: Becali, Cliveti, Marinescu, Mănescu, Severin.

"Semestrul european" înseamnă (printre altele) prezentarea proiectului de buget al fiecărui stat UE, Comisiei Europene, spre avizare. Absurditatea stă (şi) în faptul că parlamentele naţionale "ar trebui" să ţină cont la vot de observaţiile Comisiei Europene (la votarea bugetului; mă, şi dacă ăia nu vor aşa, ce se-ntâmplă ?!).

PROPUNERE DE REZOLUŢIE A PARLAMENTULUI EUROPEAN referitoare la semestrul european pentru coordonarea politicilor economice: punerea în aplicare a priorităților pentru 2012 -
textul în limba română

Un comentariu :

Riddick spunea...

Martie 2010

România "a fost reprezentată" ... de Mircea Coşea, la întâlnirea unui grup de lucru "însărcinat să elaboreze, până la sfârşitul anului, un raport privind liniile directoare ale unei viitoare strategii europene de coordonare a politicilor economice, cu predilecţie a politicilor bugetare".

Probabil că este vorba despre "grupul de lucru van Rompuy", care a schiţat aşa-zisul "semestru european":

1. In luna martie a fiecarui an, la summit-ul informal de primavara (Consiliul European), se stabilesc prioritatile de politica economica, in baza unui Raport prezentat de Comisia Europeana sub denumirea “Studiu privind cresterea anuala”. De aici deriva apoi recomandarile pentru politica bugetara, adica pentru doua seturi de programe:
a. programele nationale de stabilitate si convergenta;
b. programele nationale de reforma.
2. In luna aprilie a fiecarui an, statele membre trimit la Comisie strategiile lor bugetare si economice, in conformitate cu recomandarile primite cu o luna in urma. Dupa ce le primeste, Comisia le analizeaza si le inainteaza Consiliului, cu sugestii clare privind modul in care acesta ar trebui sa le voteze.
3. In lunile iunie si iulie ale fiecarui an, Consiliul European (sefii de state si de guverne) si Consiliul de ministri ai economiei si finantelor (ECOFIN) elaboreaza avize specifice pe tari privind doua genuri de politici: politicile economice si politicile bugetare. In anul urmator, rapoartele Comisiei vor evalua gradul in care au fost implementate aceste recomandari.

http://riddickro.blogspot.ro/2010/12/romania-fost-reprezentata.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: