03 februarie 2012

Ponta, mioritic: "Nu se mai poate schimba nimic acum"



Ete, ce să spun... pâi tocmai de-aia nu trebuie ratificat și nici trecut în Constituție, dar Tonta deja se pronunțase: "În 2013 noul Parlament trebuie să introducă modificările în Constituţie, şi pe cele cerute la nivel european şi pe celelalte pe care le-am tot discutat în ultimii ani".
Victor Ponta a vorbit si de un alt subiect pentru care presedintele Traian Basescu a convocat la discutii partidele parlamentare, cel referitor la noul proiect de tratat integuvernamental de stabilitate bugetara, convenit la Consiliul European din 30 ianuarie.

Liderul PSD se arata de parere ca nu se mai poate schimba nimic acum, chiar daca proiectul de tratat are parti bune si parti rele, dar si ca presedintelui Traian Basescu ar fi trebuit sa discute prevederile cu Opozitia.

"Nu se poate schimba nimic. Nu ne impiedica nimeni sa respectam prevederile, existau si in tratatul UE, e bine sa le respectam. Nici vorba sa ne opunem. Doar sa nu patim ca la ACTA (...) Problema e ca nu a facut nimeni o evaluare onesta si de prezentat romanilor", a mai spus Ponta pentru Ziare.com.

In opinia sa, faptul ca acest acord nu a fost discutat dovedeste o "lipsa de cultura democratica" din partea Guvernului. Mai mult, Ponta spune ca nici premierul Boc, nici ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, nu stiu prea multe despre acest tratat.

El l-a ironizat pe Traian Basescu, considerand ca nu l-a intrebat nimeni nimic la Consiliul European si ca pur si simplu seful statului roman a acceptat ce au decis liderii europeni.

"Merkel si Sarkozy nu s-au sfatuit cu domnul Basescu (...) Basescu a fost prezent, dar nu a participat in niciun fel. Oricum, or sa se aplice majoritatea prevederilor dupa ce nu mai e presedinte", mai afirmat Ponta.

Presedintele PSD a adaugat ca seful statului a facut o greseala vorbind despre "cum va schimba tratatul in favoarea Romaniei".
Ziare.com

2 comentarii :

gogu spunea...

Riddick, iti mai amintesti de ce, in 2004, lumea l-a votat pe Basescu ? Nu cumva pentru ca Nastase vindea de nu se mai oprea, numai ca sa se aleaga ?! Daca e asa, atunci Nastase a fost UN MIC COPIL pe linga ce va fi Ponta ! Iar Antonescu va fi un spectator, asa cum a fost si Basescu pe timpul lui Tariceanu ! Pe mine individul acesta mongoloid incepe sa ma ingrijoreze tot mai mult !

Riddick spunea...

E Năstase II, și mai mult decât atât.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: