22 septembrie 2011

Ministerul Agriculturii dezumflă gogoaşa ANAF



O eventuală remaniere a lui Valeriu Tabără devine mai suspectă acum, după ce Ministerul Agriculturii demontează "seria de informaţii" în urma căreia ANAF a blocat transporturi rutiere agricole provenite din Olanda.

Tabără e în răspăr cu clica aşa-zis "reformistă" care conduce acum PDL.

"Avem la această oră rezultatele pentru şase probe, dar deocamdată acestea sunt incomplete. Acestea arată că, sub aspectul carantinei, nu au fost găsiţi agenţi dăunători. Analizele se vor efectua în continuare, dar sub aspectul agenţilor fito-patologici", a precizat Tabără.

Potrivit sursei citate, până joi seară vor fi fi analizate toate determinările analizelor, în prezent fiind în lucru 17 analize.

Garda Financiară a reţinut în ultimele zile 12 transporturi cu flori şi produse horticole din Olanda, iar alte trei TIR-uri au fost returnate furnizorului olandez. Garda a declanşat o acţiune de control a achiziţiilor intracomunitare de flori, bulbi, seminţe şi alte produse horticole, după ce au apărut o serie de informaţii conform cărora acestea ar conţine o bacterie periculoasă pentru sănătatea omului.

Agenţia Naţională Fitosanitară din subordinea Ministerului Agriculturii a prelevat probe din mărfurile transportate pentru ca acestea să fie analizate în laboratoarele de specialitate. 
AGERPRES


"Străinii pot cumpăra teren agricol în România cu restricţii (adică doar organizaţi prin societăţi comerciale, nu ca persoane fizice n. red.). Acestea nu vor fi ridicate cât voi fi eu ministru. Securitatea agricolă a României nu va fi afectată", spune Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.
Declaraţia survine în contextul în care Comisia Europeană a cerut recent Bulgariei şi României să reducă perioada în care cetăţenii străini nu pot cumpăra direct pământ în România şi în condiţiile în care discuţiile privind o nouă taxă pe terenurile agricole nelucrate, posibil de 400 de lei pe hectar, ar putea determina vânzarea în masă a terenurilor de către fermierii de subzistenţă. Deja, companiile străine, dintre care cele mai agresive sunt daneze, au cumpărat sute de mii de hectare de teren arabil şi de pădure în România. Discuţia este cu atât mai importantă cu cât în lume sunt tot mai multe discuţii privind eventualitatea apariţiei unei crize a alimentelor, cerealele scumpindu-se cu 40-50% în ultimul an.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Astia vor sa intram in SUE dar habar n-au ce ne asteapta. Strainii vor cumpara pamant iar noi il vom munci ca sclavii .Ne vor tine ca intr-o colivie . Nu vom avea voie sa circulam...

Riddick spunea...

Lumea nu s-a trezit. Vede că e rau, dar nu vede şi gaura din gard prin care intră.

Crystal Clear spunea...

Lumea stie ca toti tradeaza, dar nu vad alternativa .Mai degraba se resemneaza-chestie care ma ingrozeste...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: