22 septembrie 2011

Familia Addams



PDL a ales o familie "europeană", nu România. Măcar să lase ipocrizia deoparte şi să nu mai vorbească despre "uniune politică", ci despre eurostatul federal transnaţional:



''Guvernanţa economică şi Pactul european, împreună cu cel de stabilitate, sunt extrem de importante. Aceste instrumente, conferite de instituţiile UE, constituie o bază pentru guvernanţa economică, însă ele nu sunt suficiente. Pentru a avea guvernanţă economică trebuie să tragem UE în afara crizei economice. De aceea, familia noastră politică trebuie să creeze instrumente noi. Economişti de renume au susţinut că uniunea politică este necesară pentru a putea menţine pe termen lung uniunea monetară, iar soluţia la problemele sistemice din Zona euro ne cere un grad ridicat de uniune politică. Este clar că există o rezistenţă în Uniunea de azi faţă de creşterea unei componente politice a UE, ceea ce va continua să transforme Zona euro într-o construcţie fragilă. Nu înseamnă însă că nu ar trebui să avem speranţa. Putem avansa făcând paşi rapizi. Politicienii de azi trebuie să accepte o uniune politică mai puternică''.

''Trebuie să ne bazăm pe valori precum sustenabilitate, solidaritate. Ele constituie nucleul economiei de piaţă. Solidaritatea înseamnă că într-o uniune atât de interdependentă cum este UE, eşecul unui stat este al tuturor. Cei bogaţi şi puternici trebuie să îi ajute pe cei aflaţi în nevoie. Solidaritatea înţeleasă astfel este necesară, dar şi posibilă. Sustenabilitatea înseamnă că Guvernele nu trebuie să devină intervenţioniste. Este extrem de important să ţinem cont de acest principiu când discutăm de IMM-uri, de exemplu'', a adăugat preşedintele PPE.

El a precizat că familia europeană pe care o reprezintă are puterea ''să ducă Europa înainte''. [la groapă ?]

''Familia noastră politică trebuie să joace un rol pionier. Ştim că nu există soluţii simple la probleme complicate'', a mai spus Martens.


UPDATE - Articolul ăsta s-au obosit să-l traducă (idioţii...):
Schengen: Grupul PPE denunţă populismul anumitor state membre. Joseph Daul, preşedintele grupului PPE

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Paranoia,tradare, subminare, ipocrizie ,etc.....

Riddick spunea...

Gunoi. Mult gunoi.

Crystal Clear spunea...

Oare un presedinte de tara poate face ceva mai rau de-atat?

Riddick spunea...

Eu câteodată am tentaţia să mă ciupesc, să fiu sigur că nu visez.

"Banda" rulează pe repede-înainte.

Dar atunci se rupe cel mai des. ;-)

Crystal Clear spunea...

Si eu la fel.Nu-mi vine sa cred ca mi se intampla aievea asa ceva . Am momente cand ma blochez pur si simplu.Sunt socata si raman cu gura cascata.
Este ca atunci cand iti moare cineva foarte apropiat ( nu stiu daca ai trecut prin asa ceva) . Mult timp ai senzatia ca nu s-a intamplat nimic .Abia mai tarziu intelegi realitatea crunta.

Riddick spunea...

Ştiu cum este.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: