22 septembrie 2011

PPE, de dreapta ? A se lăsa !



PPE, europartidul de centru-dreapta (aşa se autodefineşte), şi la care sunt afiliate PDL şi UDMR, face ce face şi se dă de gol. Din ce în ce mai frecvent, în ultima vreme (1,2,3,4,5...).

Pe 21 septembrie 2011 a avut loc o conferinţă la Parlamentul European (Bruxelles), organizată în comun de grupurile europarlamentare PPE (popularii), S&D (socialiştii, PES) şi de COMECE (Comisia Conferinţelor Episcopilor Catolici din Uniunea Europeană). Programul conferinţei se poate vedea aici.

Punctele de vedere ale organizatorului din partea PPE au fost publicate pe site-ul PPE cu titlul "Economia socială de piaţă nu are alternative". Othmar Karas face parte din Grupul Spinelli, o organizaţie care militează pentru desfiinţarea statelor naţionale şi pentru crearea unui "stat transnaţional european" (printre membri sunt şi cetăţeni români - europarlamentarul PNL/ALDE Renate Weber şi Alina Gârbea, consilier al europarlamentarului PDL/PPE Cristian Preda).

Se invocă aniversarea a 30 de ani de la enciclica Papei Ioan Paul al II-lea, "Exercens Laborem", însă aceasta indică de fapt o confirmare a recentelor tendinţe marxizante din interiorul Bisericii Catolice.

Preşedintele Cehiei, Václav Klaus, descrie aşa-zisa economie socială de piaţă în eseul "Ce este europeismul ?", din 2006:

"Una dintre componentele-cheie ale europeismului, care în prezent este împărtăşită atât de dreapta europeană political correct, cât şi de stânga (deşi mai puţin în Europa anglo-saxonă decât în cea "continentală" sau germano-franceză) este modelul aşa-numitei economii sociale de piaţă. Cu toate că este, în mod evident, un sistem neproductiv, suprareglementat, demotivant şi excesiv de redistributiv, paternalist, europeiştii îşi păstrează cu încăpăţânare poziţia lor favorabilă faţă de acesta. Ei refuză "pieţe fără adjective", nu doresc "piaţa liberă". Lor nu le place cuvântul capitalism. Ei apără toate tipurile de intervenţii guvernamentale sub sloganul "corecţii civilizate ale anarhiei pieţei".
 

Social market economy has no alternatives. Othmar Karas MEP

"Criza economică dovedeşte că nu există niciun model alternativ la cel al economiei sociale de piaţă. Nu este un model al trecutului, ci este mai important acum decât oricând", a explicat europarlamentarul Othmar Karas  vice-preşedinte al Grupului PPE.

"Motivele din spatele problemelor economice actuale sunt multiple: economia noastră de piaţă nu este suficient de socială şi de ecologică, în timp ce instituţiile noastre nu au încă instrumentele necesare pentru a reacţiona în mod adecvat la globalizare".

Karas a deschis conferinţa de astăzi intitulată "The Central Place of Human Work for the European Social Market Economy" (Locul central al muncii umane pentru economia socială de piaţă europeană), care a fost co-organizată de Grupul PPE, Grupul S&D şi COMECE, Comisia Conferinţelor Episcopilor Catolici din Uniunea Europeană.

"Economia de piaţă eco-socială nu este doar un mijloc inteligent de echilibrare a competenţelor (puterilor) în cadrul sistemului. Aceasta susţine deasemenea credinţa noastră, ca creştin-democraţi, în valoarea fiinţelor umane şi în rolul lor integral în centrul economiei", a subliniat Karas .

Conferinţa de astăzi s-a axat pe valoarea şi contribuţia resurselor umane în cadrul sistemelor economice. Dezbaterea a coincis cu a 30-a aniversare a scrisorii enciclice cu mesaj social "Exercens Laborem", a Papei Ioan Paul al II-lea.

Europarlamentarul Othmar Karas este vice-preşedinte al grupului PPE responsabil pentru dialog intercultural şi interreligios.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cum sa nu fie de "dreapta" ?
Uite ce activitate bogata au. Impreuna cu KAS :

S Voinescu sustine o conferinta la ISP despre Reagan-

http://www.isp.org.ro/actualitate/Conferinta-SEVER-VOINESCU--Reagan-si-noi---Mostenirea-unui-mare-presedinte-71.html

Numai minciuna si fatarnicie !

Crystal Clear spunea...

Oare S Voinescu chiar este convins de valoarea proprie ?

Riddick spunea...

El zice ca e conservator. Unicul din PDL care se defineşte aşa (da' vrea regionalizare, rapid ! :))) ). Restul sunt ori "populari", ori creştini-democraţi (c-d dispare ca doctrină, de n-o fi şi dispărut, practic).

Crystal Clear spunea...

Baconschi zice ca e c-d....

Mi-e lehamite de toti banditii astia..
Micinosi si pusi pe supt bani de la buget, de la KAS, etc, etc


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: