22 septembrie 2011

PPE, de dreapta ? A se lăsa !



PPE, europartidul de centru-dreapta (aşa se autodefineşte), şi la care sunt afiliate PDL şi UDMR, face ce face şi se dă de gol. Din ce în ce mai frecvent, în ultima vreme (1,2,3,4,5...).

Pe 21 septembrie 2011 a avut loc o conferinţă la Parlamentul European (Bruxelles), organizată în comun de grupurile europarlamentare PPE (popularii), S&D (socialiştii, PES) şi de COMECE (Comisia Conferinţelor Episcopilor Catolici din Uniunea Europeană). Programul conferinţei se poate vedea aici.

Punctele de vedere ale organizatorului din partea PPE au fost publicate pe site-ul PPE cu titlul "Economia socială de piaţă nu are alternative". Othmar Karas face parte din Grupul Spinelli, o organizaţie care militează pentru desfiinţarea statelor naţionale şi pentru crearea unui "stat transnaţional european" (printre membri sunt şi cetăţeni români - europarlamentarul PNL/ALDE Renate Weber şi Alina Gârbea, consilier al europarlamentarului PDL/PPE Cristian Preda).

Se invocă aniversarea a 30 de ani de la enciclica Papei Ioan Paul al II-lea, "Exercens Laborem", însă aceasta indică de fapt o confirmare a recentelor tendinţe marxizante din interiorul Bisericii Catolice.

Preşedintele Cehiei, Václav Klaus, descrie aşa-zisa economie socială de piaţă în eseul "Ce este europeismul ?", din 2006:

"Una dintre componentele-cheie ale europeismului, care în prezent este împărtăşită atât de dreapta europeană political correct, cât şi de stânga (deşi mai puţin în Europa anglo-saxonă decât în cea "continentală" sau germano-franceză) este modelul aşa-numitei economii sociale de piaţă. Cu toate că este, în mod evident, un sistem neproductiv, suprareglementat, demotivant şi excesiv de redistributiv, paternalist, europeiştii îşi păstrează cu încăpăţânare poziţia lor favorabilă faţă de acesta. Ei refuză "pieţe fără adjective", nu doresc "piaţa liberă". Lor nu le place cuvântul capitalism. Ei apără toate tipurile de intervenţii guvernamentale sub sloganul "corecţii civilizate ale anarhiei pieţei".
 

Social market economy has no alternatives. Othmar Karas MEP

"Criza economică dovedeşte că nu există niciun model alternativ la cel al economiei sociale de piaţă. Nu este un model al trecutului, ci este mai important acum decât oricând", a explicat europarlamentarul Othmar Karas  vice-preşedinte al Grupului PPE.

"Motivele din spatele problemelor economice actuale sunt multiple: economia noastră de piaţă nu este suficient de socială şi de ecologică, în timp ce instituţiile noastre nu au încă instrumentele necesare pentru a reacţiona în mod adecvat la globalizare".

Karas a deschis conferinţa de astăzi intitulată "The Central Place of Human Work for the European Social Market Economy" (Locul central al muncii umane pentru economia socială de piaţă europeană), care a fost co-organizată de Grupul PPE, Grupul S&D şi COMECE, Comisia Conferinţelor Episcopilor Catolici din Uniunea Europeană.

"Economia de piaţă eco-socială nu este doar un mijloc inteligent de echilibrare a competenţelor (puterilor) în cadrul sistemului. Aceasta susţine deasemenea credinţa noastră, ca creştin-democraţi, în valoarea fiinţelor umane şi în rolul lor integral în centrul economiei", a subliniat Karas .

Conferinţa de astăzi s-a axat pe valoarea şi contribuţia resurselor umane în cadrul sistemelor economice. Dezbaterea a coincis cu a 30-a aniversare a scrisorii enciclice cu mesaj social "Exercens Laborem", a Papei Ioan Paul al II-lea.

Europarlamentarul Othmar Karas este vice-preşedinte al grupului PPE responsabil pentru dialog intercultural şi interreligios.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cum sa nu fie de "dreapta" ?
Uite ce activitate bogata au. Impreuna cu KAS :

S Voinescu sustine o conferinta la ISP despre Reagan-

http://www.isp.org.ro/actualitate/Conferinta-SEVER-VOINESCU--Reagan-si-noi---Mostenirea-unui-mare-presedinte-71.html

Numai minciuna si fatarnicie !

Crystal Clear spunea...

Oare S Voinescu chiar este convins de valoarea proprie ?

Riddick spunea...

El zice ca e conservator. Unicul din PDL care se defineşte aşa (da' vrea regionalizare, rapid ! :))) ). Restul sunt ori "populari", ori creştini-democraţi (c-d dispare ca doctrină, de n-o fi şi dispărut, practic).

Crystal Clear spunea...

Baconschi zice ca e c-d....

Mi-e lehamite de toti banditii astia..
Micinosi si pusi pe supt bani de la buget, de la KAS, etc, etc


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: