04 februarie 2011

Valeriu Tabără, atacat şi de stânga, şi de "dreapta"



Dacă "dreapta" l-a atacat pe tema "naţionalismului", stânga "denunţă" demersurile iniţiate de Valeriu Tabără pentru reintroducerea culturilor de soia modificată genetic (cu destinaţie furajeră), cultivare interzisă în UE (deşi se permite importul - nebunia este un fel de transfer de bani către Lumea a Treia ?!).

Producătorii cer reintroducerea culturilor de soia modificate genetic, tovarăşii de la PSD se opun...

Din comunicatul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale:

Cu privire la declaraţiile unor reprezentanţi ai PSD Cluj, care-l acuză pe ministrul Valeriu Tabără că “a cerut Comisiei Europene ca România să reia cultivarea organismelor modificate  genetic”, domnul ministru face următoarele precizări şi recomandări celor vizaţi:

Încep prin a menţiona că introducerea în cultură a unor tipuri de soia modificate genetic se bazează în primul rând pe solicitarea primită din partea asociaţiilor de producători agricoli şi crescători de animale. Mai mult decât atât, elementele pe care se bazează fundamentarea solicitării mele, respectiv finalizarea procedurilor necesare autorizării culturilor de soia modificată genetic în Uniunea Europeana, sunt de natură ştiinţifică. În acest sens, am înaintat Comisarului European pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli, poziţia comună a mediului Academic din România - Academia Română şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu Siseşti - cu privirea la cultivarea plantelor modificate genetic. Această poziţie este postata pe site-ul MADR la secţiunea Agricultura, domeniul organisme modificate genetic.

Din experienţa mea, cei care adoptă o atitudine reticentă faţă de produsele biotehnologiei moderne sau le resping de-a dreptul, nu au ca bază o documentare ştiinţifică, ci doar opinii formate din frânturi de argumente servite de alţii şi o lipsă de cunoaştere. De cele mai multe ori aceştia nu cunosc faptul că există deja o istorie de cultivare şi consum a plantelor obţinute prin metode superioare de ameliorare a plantelor lipsită de evenimente negative.

Evident, introducerea în cultura comerciala a plantelor transgenice este autorizată numai după evaluarea riguroasă a riscurilor pentru mediu, sănătatea oamenilor şi animalelor care ar putea fi asociate acestei acţiuni.

Atât eu, cât şi familia mea, consumăm cu încredere produse alimentare ce au în componenţă OMG autorizate. Nu poţi să nu ai încredere în sistemul european de evaluare a riscurilor, acesta fiind unul dintre cele mai drastice din lume. Însă, e adevărat, încrederea mea se bazează pe o cunoaştere aprofundată a domeniului, inclusiv a mecanismelor de control, verificare şi atestare.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Stanga viseaza sa murim de foame si sa vina rulotele lui Dinu Patriciu sa ne hraneasca pe strazi....

Asa zisa " dreapta" -manipulata din umbra tot de banii lui Patriciu ,Soros etc este deranjata ca VTabara nu le da terenurile agricole ..

Astia vor sa ne aduca la sapa de lemn !

Riddick spunea...

Las' că-i bine să se ştie şi la "talpă" despre manevrele lor, de ce sunt scumpe furajele.

Crystal Clear spunea...

Da, asta-i foarte, foarte bine !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: