03 septembrie 2011

Ce aş mai râde dacă li s-ar trage de la regionalizare !



Nu că ceilalţi n-ar vrea regionalizarea (o vor, dar merg pe burtă), însă PePeEeDL o susţine de-a dreptul sinucigaş. Majoritatea zdrobitoare a persoanelor cu care am discutat despre regionalizare nici nu vor să audă despre aşa ceva.
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, le-a explicat tinerilor democrat-liberali prezenţi sâmbătă la Şcoala de vară a OT-PDL că reorganizarea administrativ-teritorială a ţării rămâne un obiectiv important al PDL, iar în această toamnă vor fi reluate pe toate palierele negocierile în domeniu în cadrul coaliţiei.

"Când am vorbit mai înainte de partidul care are capacitatea de a genera proiecte de schimbare a societăţii româneşti am avut în vedere, evident, şi problema regionalizării. O altă temă rezultat al parteneriatului dintre PDL şi preşedinte. O temă pentru care trebuie să ai curaj şi forţă politică, pentru că ea nu aduce doar pentru unii beneficii, aduce beneficii pentru societate, pentru stat, pentru România. Pentru unele persoane nu aduce beneficii. De aceea, există o opoziţie masivă în special la PSD, dar şi la PNL", a declarat Emil Boc. 

El a repetat faptul că proiectul regionalizării este unul necesar societăţii româneşti şi a amintit propunerile statului italian în domeniu, făcând o paralelă cu măsurile preconizate de Guvernul Berlusconi în Italia. "Uitaţi-vă ce propune Italia: desfiinţarea provinciilor în Italia, reducerea numărului de administraţii locale şi disponibilizarea unui important număr de funcţionari ai statului. Deci, nimic nu-i nou sub soare. Dacă vrei să faci ordine şi treabă, aceste lucruri pot fi ocolite. E adevărat că politica uneori e mai complicată decât simpla sugestie până să ajungă la implementare. Cred în maturitatea politică a actualei coaliţii guvernamentale că va avea forţa să ducă până la capăt acest proces", a continuat Boc, în opinia căruia Opoziţia din România are ca principale preocupări "populismul, demagogia şi compromiterea modernizării ţării". 

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Problema n-ar fi o reimpartire teritoriala a tarii ci faptul ca regiunile for fi unite cu teritoriile altor tari.Sunt multi viseaza despartirea Transilvaniei de Romania in acest fel si alipirea la Ungaria.
Pe tema asta, in Ardeal , PDL a inceput sa fie chiar injurat...

Riddick spunea...

Nu s-ar ajunge până acolo, dar regiunile ar avea relaţii directe cu Bruxelles-ul. Asta nu spun clar "reformiştii" - că guvernul nu mai are autoritate deplină asupra teritoriului naţional.

Crystal Clear spunea...

Incredibil ce vor sa faca !!

Riddick spunea...

Au buget propriu, mini-parlament fiecare(Băsescu, "conciliator", renunţa la parlamentul unicameral, acceptând propunerea USL, ca Senatul să devină Camera Regiunilor; la negocierile de acum 2 luni, cu opoziţia).

Riddick spunea...

Trebuie umblat la Constituţie, şi le trebuie 66% în parlament şi 50% la vot (cu participarea, rămâne de văzut, printre primele legi luate în discuţie în sesiunea din toamnă este legea referendumurilor).

Crystal Clear spunea...

Doamne ! Acuma pricep si eu...

Crystal Clear spunea...

Daca se inteleg pana la urma ( de fapt lupta pentru ciolan-nu pentru Romania) vom avea o viata de sclavi cum n-am avut pana acum.

Riddick spunea...

Trebuie o minoritate de blocaj de minim 35% în parlament. Sunt prin toate partidele unii contra regionalizarii, dar dacă se manifestă înainte de alegeri, garantat nu vor mai fi propuşi candidaţi iar.

Crystal Clear spunea...

Ce conspiratie cumplita !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: