03 septembrie 2011

Ce aş mai râde dacă li s-ar trage de la regionalizare !



Nu că ceilalţi n-ar vrea regionalizarea (o vor, dar merg pe burtă), însă PePeEeDL o susţine de-a dreptul sinucigaş. Majoritatea zdrobitoare a persoanelor cu care am discutat despre regionalizare nici nu vor să audă despre aşa ceva.
Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, le-a explicat tinerilor democrat-liberali prezenţi sâmbătă la Şcoala de vară a OT-PDL că reorganizarea administrativ-teritorială a ţării rămâne un obiectiv important al PDL, iar în această toamnă vor fi reluate pe toate palierele negocierile în domeniu în cadrul coaliţiei.

"Când am vorbit mai înainte de partidul care are capacitatea de a genera proiecte de schimbare a societăţii româneşti am avut în vedere, evident, şi problema regionalizării. O altă temă rezultat al parteneriatului dintre PDL şi preşedinte. O temă pentru care trebuie să ai curaj şi forţă politică, pentru că ea nu aduce doar pentru unii beneficii, aduce beneficii pentru societate, pentru stat, pentru România. Pentru unele persoane nu aduce beneficii. De aceea, există o opoziţie masivă în special la PSD, dar şi la PNL", a declarat Emil Boc. 

El a repetat faptul că proiectul regionalizării este unul necesar societăţii româneşti şi a amintit propunerile statului italian în domeniu, făcând o paralelă cu măsurile preconizate de Guvernul Berlusconi în Italia. "Uitaţi-vă ce propune Italia: desfiinţarea provinciilor în Italia, reducerea numărului de administraţii locale şi disponibilizarea unui important număr de funcţionari ai statului. Deci, nimic nu-i nou sub soare. Dacă vrei să faci ordine şi treabă, aceste lucruri pot fi ocolite. E adevărat că politica uneori e mai complicată decât simpla sugestie până să ajungă la implementare. Cred în maturitatea politică a actualei coaliţii guvernamentale că va avea forţa să ducă până la capăt acest proces", a continuat Boc, în opinia căruia Opoziţia din România are ca principale preocupări "populismul, demagogia şi compromiterea modernizării ţării". 

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Problema n-ar fi o reimpartire teritoriala a tarii ci faptul ca regiunile for fi unite cu teritoriile altor tari.Sunt multi viseaza despartirea Transilvaniei de Romania in acest fel si alipirea la Ungaria.
Pe tema asta, in Ardeal , PDL a inceput sa fie chiar injurat...

Riddick spunea...

Nu s-ar ajunge până acolo, dar regiunile ar avea relaţii directe cu Bruxelles-ul. Asta nu spun clar "reformiştii" - că guvernul nu mai are autoritate deplină asupra teritoriului naţional.

Crystal Clear spunea...

Incredibil ce vor sa faca !!

Riddick spunea...

Au buget propriu, mini-parlament fiecare(Băsescu, "conciliator", renunţa la parlamentul unicameral, acceptând propunerea USL, ca Senatul să devină Camera Regiunilor; la negocierile de acum 2 luni, cu opoziţia).

Riddick spunea...

Trebuie umblat la Constituţie, şi le trebuie 66% în parlament şi 50% la vot (cu participarea, rămâne de văzut, printre primele legi luate în discuţie în sesiunea din toamnă este legea referendumurilor).

Crystal Clear spunea...

Doamne ! Acuma pricep si eu...

Crystal Clear spunea...

Daca se inteleg pana la urma ( de fapt lupta pentru ciolan-nu pentru Romania) vom avea o viata de sclavi cum n-am avut pana acum.

Riddick spunea...

Trebuie o minoritate de blocaj de minim 35% în parlament. Sunt prin toate partidele unii contra regionalizarii, dar dacă se manifestă înainte de alegeri, garantat nu vor mai fi propuşi candidaţi iar.

Crystal Clear spunea...

Ce conspiratie cumplita !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: