29 iunie 2011

Dăianu, o nouă misiune



Profesorul de economie Daniel Dăianu a fost invitat să se alăture European Council of Foreign Relations (ECFR), unul dintre cele mai reputate think tank-uri europene, care reuneşte 140 de personalităţi publice de pe continent.

Dăianu devine astfel primul român invitat să facă parte din această organizaţie, care este corespondentul european al Council of Foreign Relations din Statele Unite ale Americii.

ECFR are birouri la Berlin, Madrid, Roma, Paris şi Sofia, care servesc ca platforme de cercetare, dezbatere şi comunicare. Dăianu a deţinut de-a lungul anilor o serie de posturi publice, de la economist-şef al BNR la ministru de finanţe şi membru al Parlamentului European.

Ziarul Financiar

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cine l-a invitat pe agentul asta rus sa reprezinte Ro ?

Riddick spunea...

Nu reprezintă România acolo, e o coterie privată.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: