18 mai 2011

Boc pregăteşte schimbarea lui Valeriu Tabără cu fostul coordonator al negocierilor pentru agricultură cu Uniunea Europeană



Înainte de Valeriu Tabără a fost ministru Mihail Dumitru, fost funcţionar al UE, apoi numit consilier prezidenţial (după remanierea din 2010), în prezent este iar la UE, locul său fiind luat de Valeriu Steriu (UNPR, ex-PSD).

Steriu a fost secretar de stat pentru integrare europeană şi relaţii internaţionale, în cadrul Ministerului Agriculturii. În această funcţie s-a ocupat cu coordonarea negocierilor cu Uniunea Europeană pentru capitolele de agricultură, pescuit şi capitolul de mediu, precum şi cu coordonarea activităţii de elaborare a cadrului legislativ al programelor de dezvoltare rurală specifice.(Recolta -  cotidian online)

Cam mare aglomeraţia de trepăduşi UE pe la Cotroceni.

Emil Boc şi echipa care a câştigat puterea în PDL pregătesc o remaniere guvernamentală. Noua conducere pedelistă a lansat un program de evaluare a tuturor celor numiţi în funcţii publice cu sprijinul PDL. Vor fi verificaţi la integritate şi profesionalism, susţin ei. Prim-adjuncţii lui Boc confirmă că megaevaluarea va cuprinde şi capete portocalii din Guvern. Cel însărcinat să execute operaţiunea de curăţare a democrat-liberalilor cu pete este Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al partidului. Evaluarea şi, implicit, schimbarea câtorva miniştri ar putea fi gata într-o lună. Printre „vulnerabili” sunt Valeriu Tabără, de la Agricultură, şi Ion Ariton, de la Economie, cei doi fiind consideraţi apropiaţi ai echipei lui Vasile Blaga, gruparea care a pierdut sâmbătă alegerile în PDL. (Puterea)

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Incepe distrugerea !

Riddick spunea...

Să vedem ce "incompetenţă" şi lipsă de "integritate" vor găsi la Valeriu Tabără. Flutur-integrul, Mare Inchizitor.

Crystal Clear spunea...

Mizerabil !


Nu stiu cum se face, dar mai tot timpul ajung sa fiu dizidenta... :)

Anonim spunea...

Flutur sta bine acolo unde e, la Suceava, sa nu extinda mizeriile in toata tara. Mai bine ar avea grija de proicetele SAPARD pe care le-a bagat la finantare pe smecherii dar care acum sunt in faliment!

Riddick spunea...

Pe Flutur l-am citit demult, o şulfă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: