22 aprilie 2011

"Primul ministru poate să ceară demiterea unui ministru şi aceasta se numeşte remaniere, dar niciodată un ministru să ceară demisia primului ministru şi să rămână în Cabinet"



Ba da, dacă-i ministru/ă reformist/ă, nu bevebist (ehe... vedeţi că nu ştiţi ?):

Cezar Preda: Cu Blaga preşedinte al PDL, liberalii vor vrea o alianţă de dreapta

Unitatea Uniunii Social-Liberale ţine de menţinerea lui Emil Boc ca preşedinte al PDL, dar că alianţa va avea o problemă dacă Vasile Blaga va ieşi preşedinte, întrucât mulţi liberali doresc o alianţă de dreapta şi nu una de stânga, a afirmat vicepreşedintele democrat-liberalilor, Cezar Preda, citat de Mediafax.

"Unitatea USL se menţine dacă va ieşi Emil Boc preşedinte. Odată cu alegerea lui Vasile Blaga preşedinte al PDL, USL are o mare problemă. Odată ce Blaga iese preşedinte sunt foarte mulţi liberali care doresc o alianţă de dreapta şi să iasă din alianţa de stânga", a spus Cezar Preda.

El a mai arătat că este falsă teza că Vasile Blaga are acelaşi discurs cu Victor Ponta şi Crin Antonescu. Cezar Preda a mai declarat că, indiferent cine va câştiga alegerile interne în PDL, partidul va rămâne cu mari probleme de recredibilizare.

Totodată, vicepreşedintele PDL a mai spus că situaţia partidului a fost determinată şi de un mare paradox privind promovarea în funcţii executive.

"Oamenii normali intră în partid, devin militanţi şi luptă pentru a se responsabiliza într-o funcţie executivă. Unii intră însă direct pe funcţii şi pe urmă începe să le placă politica", a arătat Preda.

El a adăugat că un alt paradox este cel prin care unii miniştri cer demisia premierului şi apoi rămân în Cabinet şi sunt chiar susţinători ai acestuia în alegerile din partid.

"Primul ministru poate să ceară demiterea unui ministru şi aceasta se numeşte remaniere, dar niciodată un ministru să ceară demisia primului ministru şi să rămână în Cabinet. PDL are miniştri care au cerut demisia lui Emil Boc şi acum sunt pe listele lui ca susţinători", a mai declarat vicepreşedintele PDL care a evitat să nominalizeze miniştrii care au cerut demisia premierului.

http://www1.romanialibera.ro/actualitate/politica/cezar-preda-cu-blaga-presedinte-al-pdl-liberalii-vor-vrea-o-alianta-de-dreapta-223282.html

5 comentarii :

Anonim spunea...

Nea Preda face o confuzie intre Nea Costica ministru' si Nea Costica (acelasi) membru PDL. Penibil.

Riddick spunea...

Nu cred, se referea la Elena Udrea, care s-a exprimat în favoarea demisiei lui Emil Boc, înainte de remaniere, apoi a rămas în guvern, după remaniere.

Crystal Clear spunea...

Asa ceva numai un pampalau ca Boc poate sa accepte !

Sunt doua probleme pe care le am cu Blaga:
-este pro-UE, pro-euroregiuni.Fie nu a aprofundat problema ( ceea ce este grav) fie stie de ea si o accepta.
Cine este de dreapta nu poate accepta sloganul "More Europe"
-in Min Interne,Politie este o mafie si o increngatura politisti-infractori pe care o simte toata lumea.
Pe vremea cand a fost ministru n-au fost cutremure care s-o dezradacineze

Riddick spunea...

Nu e vorba de "pămpălău", este o strategie de aducere a unui premier "independent", la care Boc participă.

Blaga ar fi răul cel mic, nicidecum un model.

Crystal Clear spunea...

Da, ai dreptate, la ambele chestiuni


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: