25 noiembrie 2010

Ponta aşteaptă semnale



Victor Ponta solicită ajutor grupului socialist din Parlamentul European în lupta politică internă din România:

Ponta către socialiştii europeni: Aşteptăm obiectivitate privind lipsa de performanţă a Guvernului pe aderarea României la Schengen

Trimisul special al AGERPRES, Claudia Nicolae Toma, transmite: Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, că aşteaptă semnale privind lipsa de performanţă a Guvernului de la Bucureşti cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen şi referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

România, din păcate, nu a îndeplinit încă toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi ridicarea monitorizării pe Mecanismul de Cooperarea şi Verificare în Justiţie. Ieri (marţi - n.r.), în Bucureşti, ministrul adjunct de Interne şi şeful Poliţiei române au fost demişi pentru fapte de corupţie. E foarte greu să îndeplineşti standardele europene atâta timp cât un guvern corupt şi ineficient nu poate să le îndeplinească. Din partea dumneavoastră aşteptăm obiectivatate şi ridicarea clară a semnalelor privind lipsa de performanţă a Guvernului român', a spus Ponta.

El a adăugat că semnalele de solidaritate din partea PE au fost extrem de apreciate în condiţiile în care, din păcate, restul mesajelor au fost mai puţine sau mai circumspecte, şi din partea Comisiei Europene, şi din partea şefilor de guvern.

'Faptul că România nu este încă în zona euro, faptul că România este în rândul ţărilor noi membre ale Uniunii Europene a creat impresia în România ca de la Bruxelles, de la CE, de la guvernele franceze, german pot veni foarte puţine lucruri bune pentru ţările din estul Europei, şi tocmai de aceea mesajul pe care l-am primit pe toate problemele importante din partea Parlamentului a fost foarte important', a menţionat liderul PSD, în discursul susţinut în faţa socialiştilor şi democraţilor din PE.

Ponta a apreciat faptul că PE şi grupul socialiştilor şi democraţilor, în special, a avut o poziţie 'extrem de clară faţă de atitudinea preşedintelui Nicolas Sarkozy şi a premierului Silvio Berlusconi'.

'Grupul nostru parlamentar din Parlamentul naţional, alături de europarlamentari, avem o relaţie specială cu reprezentanţii politici ai minorităţii rome. Ne implicăm extrem de activ pentru găsirea unei soluţii şi contribuţia dvs. a fost, chiar dacă pentru preşedintele actual al României, Traian Băsescu, nu a fost o veste bună, pentru noi a fost', a precizat liderul PSD.

El le-a spus europarlamentarilor şi despre faptul că Parlamentul României nu mai îndeplineşte criteriile democratice, europene. 'Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este cercetată penal pentru fraudarea votului la Legea pensiilor. În sală s-au aflat doar 80 de parlamentari populari, iar preşedintele Camerei, în mod fraudulos, a numărat 170 de voturi', a afirmat liderul social-democraţilor.

La rândul său, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, Martin Schulz, a afirmat că europarlementarii pe care îi reprezintă vor sprijini PSD, transmiţându-i lui Victor Ponta că îşi doreşte să fie viitorul premier al României.

AGERPRES
 

2 comentarii :

Anonim spunea...

micul trompetescu nu asteapta si semnale de pe planeta nibiru? si acolo cica sunt fosti comunisti, actualmente socialisti...:):)

micul prostescu ca de obicei, se duce cu mucii la nas si caciula in mana sa se planga pe la diverse organisme europene si natural, la fratii lui socialisti din ue...atata stie si el sa faca, a devenit un fel de reclamagiu, isteric, ce trimite plangeri peste plangeri, oricui se nimereste, in speranta ca o sa il bage careva in seama...pana atunci il bagam noi in putzulica maicasii...si eu am comentat la mine pe blog despre noile istericale ale mongoloidului socialist...

Riddick spunea...

Asta arată că se grabesc. Vor să profite de derută, până apar semnele redresării economice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: