25 noiembrie 2010

Ponta aşteaptă semnale



Victor Ponta solicită ajutor grupului socialist din Parlamentul European în lupta politică internă din România:

Ponta către socialiştii europeni: Aşteptăm obiectivitate privind lipsa de performanţă a Guvernului pe aderarea României la Schengen

Trimisul special al AGERPRES, Claudia Nicolae Toma, transmite: Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, că aşteaptă semnale privind lipsa de performanţă a Guvernului de la Bucureşti cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen şi referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

România, din păcate, nu a îndeplinit încă toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi ridicarea monitorizării pe Mecanismul de Cooperarea şi Verificare în Justiţie. Ieri (marţi - n.r.), în Bucureşti, ministrul adjunct de Interne şi şeful Poliţiei române au fost demişi pentru fapte de corupţie. E foarte greu să îndeplineşti standardele europene atâta timp cât un guvern corupt şi ineficient nu poate să le îndeplinească. Din partea dumneavoastră aşteptăm obiectivatate şi ridicarea clară a semnalelor privind lipsa de performanţă a Guvernului român', a spus Ponta.

El a adăugat că semnalele de solidaritate din partea PE au fost extrem de apreciate în condiţiile în care, din păcate, restul mesajelor au fost mai puţine sau mai circumspecte, şi din partea Comisiei Europene, şi din partea şefilor de guvern.

'Faptul că România nu este încă în zona euro, faptul că România este în rândul ţărilor noi membre ale Uniunii Europene a creat impresia în România ca de la Bruxelles, de la CE, de la guvernele franceze, german pot veni foarte puţine lucruri bune pentru ţările din estul Europei, şi tocmai de aceea mesajul pe care l-am primit pe toate problemele importante din partea Parlamentului a fost foarte important', a menţionat liderul PSD, în discursul susţinut în faţa socialiştilor şi democraţilor din PE.

Ponta a apreciat faptul că PE şi grupul socialiştilor şi democraţilor, în special, a avut o poziţie 'extrem de clară faţă de atitudinea preşedintelui Nicolas Sarkozy şi a premierului Silvio Berlusconi'.

'Grupul nostru parlamentar din Parlamentul naţional, alături de europarlamentari, avem o relaţie specială cu reprezentanţii politici ai minorităţii rome. Ne implicăm extrem de activ pentru găsirea unei soluţii şi contribuţia dvs. a fost, chiar dacă pentru preşedintele actual al României, Traian Băsescu, nu a fost o veste bună, pentru noi a fost', a precizat liderul PSD.

El le-a spus europarlamentarilor şi despre faptul că Parlamentul României nu mai îndeplineşte criteriile democratice, europene. 'Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este cercetată penal pentru fraudarea votului la Legea pensiilor. În sală s-au aflat doar 80 de parlamentari populari, iar preşedintele Camerei, în mod fraudulos, a numărat 170 de voturi', a afirmat liderul social-democraţilor.

La rândul său, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, Martin Schulz, a afirmat că europarlementarii pe care îi reprezintă vor sprijini PSD, transmiţându-i lui Victor Ponta că îşi doreşte să fie viitorul premier al României.

AGERPRES
 

2 comentarii :

Anonim spunea...

micul trompetescu nu asteapta si semnale de pe planeta nibiru? si acolo cica sunt fosti comunisti, actualmente socialisti...:):)

micul prostescu ca de obicei, se duce cu mucii la nas si caciula in mana sa se planga pe la diverse organisme europene si natural, la fratii lui socialisti din ue...atata stie si el sa faca, a devenit un fel de reclamagiu, isteric, ce trimite plangeri peste plangeri, oricui se nimereste, in speranta ca o sa il bage careva in seama...pana atunci il bagam noi in putzulica maicasii...si eu am comentat la mine pe blog despre noile istericale ale mongoloidului socialist...

Riddick spunea...

Asta arată că se grabesc. Vor să profite de derută, până apar semnele redresării economice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: