27 august 2020

Borsecu'-i bun, în şpriţ sau simplu. BOR-SECU', însă...


Mă întreb câţi şi-or fi dat seama că de fapt Securitatea nu-şi mai îndeplinea rolul "teoretic", cel de apărare a cuceririlor revoluţionare, ci se transformase - somewhere along the line - într-un agent al schimbării. După fuga lui Pacepa, Ăl Bătrân n-a luat măsuri cu adevărat drastice, mai mult dădea din gură (după Braşov '87): ceva gen "o să vă dau pe toţi afară şi o să aduc în locul vostru muncitori de la [Uzina] 23 August! (adresându-se ălora din Direcţia 5 a DSS). Însă nu "regimul" era de apărat, ci România în cadrul războiului cultural global, deja vizibil (ca şi cel economic, desigur). Mai mişca aici cât de cât eficient Cenaclul Flacăra, cu anumite limitări dar care devenise aproape o mişcare naţionalistă, de la una oficios-pseudomarxistă. Dar şi protocroniştii, grupaţi în jurul revistelor Luceafărul şi Săptămâna, şi care începuseră un război deschis cu cosmopoliţii şi unul mai discret cu kulturnicii (rămaşi anchilozaţi în scheme ideologice "tip", anii '50-'60). Cenaclul este oprit în urma unei înscenări bine regizate, cu morţi (busculada de pe stadionul din Ploieşti, 1985), dezafectând astfel un mijloc de apărare şi rupând regimul de "baza de mase" mobilizată de Păunescu. Consider incidentul Ploieşti ca fiind lovitura de începere a diversiunii globaliste Perestroika în RSR. "Conceptul" respectiv a fost lansat în URSS de Gorbaciov tot în 1985, iar prin '89-'90 a fost înlocuit cu altul, "Casa Comună Europeană".

Văd că de la o vreme s-au generalizat termenii "Securitate", "securişti", desemnând trădătorii actuali din Sistem (dar care integral este trădător!). Uneori cu temei - ştiu un ins bine înfipt în structuri, "certificat UENATO", iar la CNSAS apare dosarul lui tac-su de promovare pe linie militară şi operativă, de pe vremea lui Dej. Desigur şi Biserica a fost infiltrată, ceea ce apare semnalat mai jos a avut loc mai întâi la nivel de Patriarhie şi înalta ierarhie a BOR. Doar două exemple. În locul titanului Bartolomeu Anania (după moartea lui), a fost adusă la Arhiepiscopia Clujului arătarea chiţăitoare "PS" Andrei Andreicuţ, mason notoriu. Iar episcopul Ioan Selejan a fost rupt de "mica" turmă ortodoxă ce-o păstorea în Harghita şi Covasna, şi "avansat" mitropolit al Banatului (zonă "ecumenică").


https://vk.com/id554642568?w=wall554642568_946

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: